Test: zdolności przywódcze |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 08-06-2007, 15:37 Test: zdolności przywódcze
|
|
|
http://praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74788,1384851.html
Kolejny test - głupawka o pseudopsychologicznym podłożu. Sprawdza wasze zdolności przywódcze. Wynik: 74%[/quote] |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Tyczek
♩♪♫♬
|
Wysłany: 08-06-2007, 16:32
|
|
|
Wyszło mi 54 % |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 08-06-2007, 18:41
|
|
|
Wyjątkowa głupawka, z wieloma ytaniami punktowanymi wg. teorii tzw. "społecznie wrażliwego kapitalizmu". Problem w tym, że wiele z tez tej teorii nie działa tak jak zakładają twórcy teorii...
Jak się połapałem o co biega, odpowiadałem zgodnie z teorią. Więc zarobiłem 89%... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 08-06-2007, 19:34
|
|
|
Bardziej ćwiczenie z łamania testów niż prawdziwa ocena zdolności przywódczych. Dzięki ocenie po pierwszych 4 pytaniach łatwo można się zorientować jaki typ odpowiedzi jest wymagany.
Przez pomyłkę w ostatniej serii skończyłem na 88%. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 08-06-2007, 19:37
|
|
|
77 procent. Odpowiedzi na podstawie doświadczeń z harcerstwa...
...a ja zawsze twierdziłam, że na zastępową się nie nadaję XD |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 08-06-2007, 20:04
|
|
|
wyszło mi 42%, bo wybrałęm drogę dobrego wujka. Innym teście u nas miałem około 80%, czyli testy nie są zawsze adekwatne do rzeczywistego stanu
Następnym razem przeanalizuje dokładniej pytania i stwierdze jaki styl kierowania mam, bo to bardziej mnie ciekawe. Stawiam że Konsultatywny. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-06-2007, 20:18
|
|
|
88% !!! That's the sign!!! A new Fuhrer is born! |
|
|
|
|
|
Arashino Shiro
władająca czasem...
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 09-06-2007, 00:14
|
|
|
78% |
_________________ Żyj póki możesz, bo każdy twój dzień może być twoim ostatnim... |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 09-06-2007, 10:30
|
|
|
85%. Trochę dziwny test ;0 |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
|
Wysłany: 09-06-2007, 11:14
|
|
|
hm...nie ma źle Twój aktualny wynik: 60%
"Bardzo wysoki poziom zdolności przywódczych. Masz rozległą wiedzę i spore umiejętności praktyczne niezbędne do pełnienia funkcji lidera
Cechy przywódcy
Wysokie wyniki wskazują na to, że jesteś optymistą, a - jak utrzymuje psycholog Martin Seligman - liderzy to ci, którzy ?nauczyli się optymizmu?. Najnowsze badania psychologiczne wykazują na to, że optymiści nie tylko osiągają większe sukcesy, lecz i to, że optymizmu można się nauczyć. Optymizm nie jest cechą wrodzoną, lecz nabytą. Ty ją masz dobrze wytrenowaną.
Twoja postawa opiera się na dążeniu do sukcesu, otwarciu na klienta, zaangażowaniu, odpowiedzialności i pragmatyzmie. Wierzysz w to, że sam decydujesz o swoim sukcesie lub porażce. Umiesz znaleźć praktyczne rozwiązania najbardziej palących problemów. Zanim podejmiesz działanie, najpierw dokonujesz obiektywnej oceny sytuacji.
Charakteryzuje cię ?taktyczna? pokora, co oznacza, że nie czujesz się doskonały/a i to podsyca twój apetyt na zdobywanie wiedzy. Dotychczasowe osiągnięcia są punktem wyjścia do doskonalenia się w nowych. Klient jest dla ciebie partnerem, często jesteś rzecznikiem klientów, do których trzeba wyjść i których trzeba pozyskać. Chcesz służyć innym w większym wymiarze niż osoby przeciętne. Nie koncentrujesz się na wykonywaniu określonych zadań, lecz na wspólnym zdobywaniu doświadczeń. Jesteś mocno przekonany/a o tym, że masz kontrolę nad własnym losem. Panujesz nad swoim życiem." |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 09-06-2007, 11:29
|
|
|
uzyskalam 57%, ale to dziwne. Nie podobalo mi sie wiele odowiedzi ktore teoretycznie podane sa za prawidlowe. Ale moze to tez moj wina, nadal jestem dzieckiem, nie bardzo pojmuje rozumowanie osob doroslych... ( Wedluch tego testu - by byc dobrym przywodca musisz miec swoich podwladnych gdzies i dbac o dobra formy - tak ja rozumiem ) |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 09-06-2007, 11:35
|
|
|
Lila napisał/a: | Nie podobalo mi sie wiele odowiedzi ktore teoretycznie podane sa za prawidlowe. | Bo większość z nich NIE JEST prawidłowa, i może w krótkim czasie zakończyć "karierę" takiego pożal się Boże "pSZywódcy-LYdera"...
Co śmieszniejsze, przy sporej części pytań zwyczajnie wszystki proponowane opcje są nieprawidłowe, i to nawet z punktu widzenia najbardziej fundamentalnych zasad zarządzania strategicznego.
No ale czego oczekiwać po gazecie równie apolitycznej jak "Trybuna Ludu" za PRL? |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
|
Wysłany: 09-06-2007, 11:49
|
|
|
wa-totem-sama napisał/a: | No ale czego oczekiwać po gazecie równie apolitycznej jak "Trybuna Ludu" za PRL? |
Raczej nie wiel, dlamnie niektóre odpowiedzi były śmieszne, cóż i to porównanie, ja optymistką? Z której strony?
Jest jeden plus, jest co wyśmiać. |
|
|
|
|
|
So_Dakki
~FOXY LADY~
|
Wysłany: 09-06-2007, 17:03
|
|
|
Mój wynik: 65% |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 09-06-2007, 19:24
|
|
|
82% (ja??? wolne żarty, firma pod moim zarządem by szybko zbankrutowała). Faktycznie, odpowiedzi miejscami dziwne, miejscami wybitnie tendencyjne. często nie było opcji które bym chciał zaznaczyć. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
|