Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
"Prolog" a kontynuacja |
Wersja do druku |
Korialstrasz
Mature red dragon
|
Wysłany: 23-03-2008, 16:51 "Prolog" a kontynuacja
|
|
|
Parę dni temu wstawiłem opowiadanie. Opowiadanie pozbierało oceny. Zaczęło bodaj od 8, obecnie jest na 9. Opowiadanie jest nieukończone, ale w świetle takiego przyjęcia zaczął się mój dylemat:
Pisałem to cudo trzy lata temu, po trzecim dniu pierwszej klasy liceum, nie znając jeszcze nauczycieli. Pisałem jako swoistą wróżbę na przyszłość, bo akcja rozgrywała się w 2007 roku (choć nie zostało to wymienione). Wróżbę, z której ostatecznie nic się nie sprawdziło, nawet wspomnienie, że bohater - projekcja siebie - nie jeździł w życiu konno. Pamiętam mniej więcej co powinno być dalej - tekst bazuje na śnie, a wszystkie sny spisuję - ale będąc bogatszy o doświadczenia ostatnich kilku lat, rozegrałbym "Prolog" zupełnie inaczej. Pytanie więc do was, osób które piszą więcej ode mnie:
Warto kontynuować tekst po tak dużej przerwie? Może napisać to od nowa? Albo w ogóle dać sobie spokój i pisać coś innego, bardziej dopasowanego do mojej obecnej wiedzy o świecie (jazda konna, łucznictwo, traktatowa walka mieczem)?
Obecnie tak czy siak przesiewam błędy w 17-stronnym opowiadaniu, ale jak skończę, to warto by poszukać czegoś następnego do pisania, wszak każdy tekst rozwija :) |
_________________ Staring through eyes of hate we kill
Are we controlled or is it our own will..? |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 23-03-2008, 21:50
|
|
|
Jeśli o mnie chodzi, to wpierw oceniłbym potencjał samego tematu. Jeśli brzmi obiecująco przepisałbym na nowo, jeśli nie - zacząłbym pisać co innego. Zostawić jak jest i pisać ciąg dalszy oznacza dużą niekonsekwencję i nierówność, a tego osobiście bardzo nie lubię. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|