2009, czyli Anime na które warto czekać |
Wersja do druku |
Dante666
|
Wysłany: 03-01-2009, 15:48 2009, czyli Anime na które warto czekać
|
|
|
Ponieważ 2008 rok przeszedł już do historii, zakładam ten temat,by pokrótce przedstawić zniecierpliwionym/nieświadomym fanom różnych serii Anime, na które warto zwrócić uwagę... Mile widziane propozycje innych otaku :)
Ja od siebie dorzucę kilka propozycji, które pojawią się na monitorach w przeciągu kilku miesięcy:
-xxxHOLiC Shunmuki OVA, 2ep.
-Higurashi no Naku Koro ni Rei OVA 5ep.
UWAGA!!! Hagane no Renkinjutsushi, czyli FULL METAL ALECHMIST 2, FMA ma wielu fanów w Polsce, a ma wyjść w kwietniu
Jeśli coś jeszcze mi się przypomni to dopiszę ;) |
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 03-01-2009, 16:13
|
|
|
Lista i krótkie opisy zapowiedzianych serii
http://minikoalas.wordpress.com/2008/11/30/winter-2009-anime-list/
Na podstawie powyższej listy
Slayers Evolution-R- damy sequelowi szansę siłą rozpędu
Marimite 4-ile można?
Konnichi wa Anne- "Przed Zielonym Wzgórzem"- Nie daję dużych szans
Sora o Kakeru Shoujo- Space Opera+Sunrise
The Tale of Genji- chyba tylko na to czekam naprawdę niecierpliwie. Adaptacja dzieła uznanego za jedna z pierwszych powieści na świecie- to budzi uśpioną żyłkę historyka. Poza tym obrazek na stronie- której-nie-wolno-tu-wymieniać wygląda ślicznie. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 03-01-2009, 16:18
|
|
|
Z wydań anime w Polsce, myślę, że warto oczekiwać Grobowca świetlików, które zostanie udostępnione nam razem z czasopismem Kino Domowe.
Prawdopodobne jest także wydanie w Kraju Nad Wisłą Hellsinga. Oto, dlaczego tak twierdzę. Jednakże jest to tylko gdybanie. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 03-01-2009, 17:04
|
|
|
z nowosci jakie maja wyjsc w 2009r. nie moge sie doczekac:
Zoku Natsume Yuujinchou
White Album
First Squad
Winter Sonata
xxxholic OAV
oraz 4 sezon Maria-sama ga Miteru |
|
|
|
|
|
kamiiru
|
Wysłany: 03-01-2009, 17:13
|
|
|
Ja nie mogę się doczekać drugiego sezonu Haruhi Suzumiyi |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 03-01-2009, 17:25
|
|
|
kamiiru napisał/a: | Haruhi Suzumiyi |
Zastanawiam się, czy podane już zostały jakieś komunikaty z przybliżonym okresem wydania tej serii? Choćby informacja o kwartale? |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Dante666
|
Wysłany: 03-01-2009, 17:31
|
|
|
kamiiru napisał/a: | Ja nie mogę się doczekać drugiego sezonu Haruhi Suzumiyi |
O ile mi wiadomo to jak na razie świat usłyszał tylko o tym, że pracę nad 2 sezonem się zaczną, ale nie powiedzieli kiedy wyjdzie, nawet roku nie podali! Ale znając Japońców i ich zapał do pracy to równie dobrze seria mogłaby wyjść nawet w tydzień... Muszę przyznać, że także czekam na nią z niecierpliwością, bo 1 sezon uważam za perełkę.
Żeby nie był to kompletny OT, to przypomniało mi się jeszcze jedna seria:
Minami-ke: Okaeri- bardzo lekka seria, poleciłbym każdemu, któremu przejadło się różne sci-fi, przygodówki i takie tam :)
Martwi mnie także brak jakichkolwiek informacji na temat 3 sezonu Full Metal Panic |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 04-01-2009, 15:03
|
|
|
Set Abominae napisał/a: | Prawdopodobne jest także wydanie w Kraju Nad Wisłą Hellsinga. Oto, dlaczego tak twierdzę. Jednakże jest to tylko gdybanie. | Ankieta jest już nieaktualna, AG już zaczęło wydawać Devil May Cry. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 04-01-2009, 16:54
|
|
|
Guin Saga - tym razem mają to wydać na wiosnę (z filmem im nie wyszło). Seria książkowa ma 122 tomy. Jak coś ma 122 tomy nie może być złe, prawda? Anime pewnie przedstawi tylko ułamek historii. Obym się tym razem doczekał.
Black Lagoon S3 - trzeci sezon został oficjalnie potwierdzony. Osobiście mam nadzieję, że pojawi się jeszcze w tym roku. Maido Atakku!
Reszta anime to dla mnie niewiadoma (bądź nie czekam na nie specjalnie). |
|
|
|
|
|
|