FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3 ... 17, 18, 19  Następny
  Zjazd Wakacyjny Tanuki 2009
Wersja do druku
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 31-01-2009, 19:01   Zjazd Wakacyjny Tanuki 2009

EDIT=

1. Zjazd odbywa się 1-15 sierpnia w ośrodku Adrian w Skokach. Strona ośrodka.
Crack po rekonesansie napisał/a:
* dojazd: z Poznania 1h pociągiem albo PKSem (dworce 7 minut marszu od siebie), średnio co 1-1,5h coś jedzie
* właściciel sympatyczny, podwiózł mnie do i z ośrodka :)
* ośrodek jest położony w lesie, niedaleko jeziora (300 m - dop. Y.), 2km od centrum i PKSu którym wracałem, z PKP będzie 2,5km (możliwe też że jest tylko jeden przystanek PKS w tamtą stronę - wtedy 2,5km niezaleznie od środka transportu)
* sklepy w mieście, czyli 2km, nic bliżej nie widziałem
* domki da się dobrać tak by stały w kupie, szczegółami zawiaduje żona i to z nią należy uzgadniać rezerwacje, brak kaucji
* mocny zasięg Orange, gnizadka elektryczne chyba w wystarczającej ilości
* w kuchniach zlew, kuchenka gazowa, czajniki, teoretycznie też zestaw sztućców i talerzy w każdym domku
* łazienki znośne, małe wanny przerobione na prysznice
* jest dostępne jedno duże pomieszczenie ze stołem do pingla, stoły także na zewnątrz

Bardziej podobało mi się tam gdzie w zeszłym roku ale niestety jest nas za dużo.

Kilka zdjęć - http://s703.photobucket.com/albums/ww35/CrackPL/Skoki/

2. Wynajmujemy 7 domków (cztery 4-os. i trzy 6-os.) na pierwszy tydzień i 6 (trzy 4-os. i trzy 6-os.) na drugi. Ośrodek dysponuje tylko trzema domkami 6-osobowymi, które bardziej nam odpowiadają tak cenowo jak metrażowo. Na szczęście są one położone blisko siebie i kilkukrotnie przypominałem właścicielce, że 4-osobowe też życzymy sobie w niedużej odległości. Statystyki domków:
Cytat:
* domek 4-osobowy: 2 pokoje, 3 tapczany 1-osobowe, 1 tapczan 2-osobowy, TV, wyposażenie kuchenne dla 4 osób, lodówka, maszynka gazowa; 120 PLN+ 7% VAT;

* domek 6-osobowy: 3 pokoje, 4 tapczany 1-osobowe, 2 tapczany 2-osobowe, TV, wyposażenie kuchenne dla 6 osób, lodówka, kuchenka gazowa; 150 PLN+ 7% VAT.

3. Pełna rezerwacja:
Cytat:
3 domki 6 os. x 150 zł x 14 dób = 6300 zł
3 domki 4 os. x 120 zł x 14 dób = 5040 zł
1 domek 4 os. x 120 zł x 7 dób = 840 zł (01-08.08)

W sumie cena wynosi 12180 zł.

Zamówiliśmy w sumie:

3x6x14 + 3x4x14 + 1x4x7 = 448 osobodób

Tak więc jedna uśredniona osobodoba kosztuje:

12180 zł - 675 zł WTF-u = 11505 zł
11505 zł / 448 = 25,6808 zł

Zaokrąglając w górę daje to 26 zł od osoby. Tyle każdy z nas płaci za dzień pobytu.

4. Zaliczka wynosi 1/5 pełnej ceny, czyli 2436 zł. Uzbieraliśmy (przypominam, że zbiórkę zaczęliśmy zanim znana była wysokość zaliczki) 1300 zł, zatem potrzebujemy jeszcze 1136 zł - najłatwiej będzie to zebrać jeśli kilka osób zapisanych na całość podejmie się dopłacić po 200 zł. Teoretycznie jeszcze 10 osób powinno wpłacić zaliczkę, co dałoby dodatkowe 500 zł.

Wpłacili do tej pory:
Cytat:
1. Morg, 50 zł
2. Crofesima, 50 zł
3. Krew_na, 50 zł
4. Irian, 50 zł
5. Fum, 50 zł
6. Irin, 50 zł
7. Nanami, 50 zł
8. Enevi, 50 zł
9. Avellana, 50 zł
10. Xeniph, 50 zł
11. Tomek, 50 zł
12. Dida, 50 zł
13. Crack, 50 zł
14. Keii, 50 zł
15. Serika, 50 zł
16. JJ, 50 zł
17. Easnadh, 50 zł
18. Vodh, 50 zł
19. Amarth, 50 zł
20. Sakura_chan, 50 zł
21. Miya, 50 zł
22. Meru, 50 zł
23. Momoko, 50 zł
24. Salvy, 50 zł
25. Moshi, 50 zł
26. Ysengrinn, 50 zł

Figurują na liście, lecz nie wpłacili zaliczki:
Cytat:
1. Alira
2. Tyczek
3. Yuby
4. Kerowyn
5. Mai
6. Grisznak
7. Tilk
8. Gonik
9. IKa
10. Teukros

Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 18-07-2009, 19:05, w całości zmieniany 5 razy
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź galerię autora
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 31-01-2009, 19:17   

Ja natomiast mam inną propozycję - Polska północno-zachodnia. W ten sposób Kraków, Wrocław i Warszawa nie będą miały szczególnie daleko (no dobra, Kraków będzie miał, ale jest nieźle skomunikowany). Natomiast osoby z Trójmiasta i Momoko wiecznie mająca problem z dojazdem będą miały łatwiej. O piękne lasy i jeziora nie ma się co martwić, o ośrodki takoż.

Natomiast Radków to jest taki skraj Polski, że gorzej o dojazd trudno. Oczywiście to nie mój problem, ja dotrę na luzie wszędzie, gdzie trzeba. Myślę po prostu o jakiejś równowadze. Była Polska centralna, były ukłony w stronę Warszawy, był ukłon w stronę Wrocławia i Krakowa, pora na wzięcie pod uwagę reszty.

EDIT: dobra, sorry, w stronę Krakowa to był marny ukłon :D. Ale nie mieli całego kraju do przejechania.

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
moshi_moshi Płeć:Kobieta
Szara Emonencja

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 31-01-2009, 19:26   

Z ciekawości szukałam jakichś połączeń (do Nowej Rudy, bo o Radkowie nie ma co marzyć) i bardzo, ale to bardzo, mi się to nie uśmiecha... Siedem godzin w pociągu (mówię o dworcu w Katowicach, na który też muszę dojechać), plus nie wiadomo ile czasu na dojazd na miejsce. Ośrodek fajny, ale dojazd wyjątkowo parszywy...
BOReK napisał/a:
Ja natomiast mam inną propozycję - Polska północno-zachodnia.

Ale bez jakichś wielkich szaleństw, proszę.

PostWysłany: 31-01-2009, 19:37   

Neeeee, spokojnie. Mam na myśli jakieś lasy na północny wchód od Poznania, jechałem tamtędy i okolice były bardzo ładne, nawet całkiem blisko tego miasta. ^_________^

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Enevi Płeć:Kobieta
苹果

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 31-01-2009, 19:47   

Ysengrinn napisał/a:
Radków

NIE. "Najlepsze" połączenie to 10 godzin co najmniej... Nie, dziękuję, postoję.

BOReK napisał/a:
Polska północno-zachodnia

Dobry braciszek. Jestem za. Wreszcie miałabym trochę bliżej xD

Ja bym proponowała może... Pojezierze Brodnickie? Duuuużo jezior, duuuużo ośrodków :D Evil zna teren, bo się w Brodnicy wychowała :D

吾輩は王獣である。名前はまだ無い。

Szara Emonencja

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 31-01-2009, 20:09   

Okej, po sprawdzeniu na mapie i rozkładzie, w tym momencie dla mnie na jedno wychodzi czy to będzie Radków czy okolice Brodnicy (tu mam nawet gorsze połączenia). To nie złośliwość, tylko stwierdzenie faktu.

歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 31-01-2009, 21:30   

W takim razie proponuję wyznaczenie osób 'z okolicy' jako tegowakacyjno łypających na ośrodki :3
A pomysł Bora sam w sobie brzmi rozsądnie.

苹果

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 31-01-2009, 21:38   

Cytat:
A pomysł Bora sam w sobie brzmi rozsądnie.

Też tak sądzę :D

W przeciągu najbliższych dni postaram się wybadać dokładniej teren, bo w czasie internetowych poszukiwań wylazło szydło z worka: Brodnica&okolice to ponad 100 pięknych jezior, tylko bazy noclegowe chyba mało jenocie... No nic poszukam, a jak nic nie znajdę to głosuję wszystkimi nibynóżkami na opcję północno-zachodnią :)

吾輩は王獣である。名前はまだ無い。

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 31-01-2009, 22:05   

Mnie zastanawia, jak to jest, że za każdym razem na dojazd najbardziej narzekają ci, którzy zawsze mają relatywnie wygodnie, podczas gdy inni regularnie przejeżdżają pół Polski i nie robią tyle szumu. Wystarczy zerknąć na tanukomapkę, żeby zobaczyć, że takich osób trochę jest. Ja rozumiem, wygodny dojazd dobry jest, ale chyba dużo ważniejsze jest, żeby ośrodek był w porządku, a okolica ciekawa:)

BOReK napisał/a:
Myślę po prostu o jakiejś równowadze.

Tak się składa, że kiedyś w wolnym czasie zmajstrowałem mały wynalazek, który stara się tą równowagę oszacować :D I wygląda na to, że okolice Poznania i Wrocławia wypadają najlepiej, dość wysoko znajdują się też tereny zupełnie na północy - pewnie ze względu na pewnych wiecznie dyskryminowanych mieszkańców tych obszarów :) Nie muszę chyba mówić, jakie regiony są na samym dnie listy...
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
krew_na_scianie Płeć:Kobieta
kościsty seksapil

Grupy:
House of Joy
PostWysłany: 31-01-2009, 22:23   

tilk napisał/a:
Ja rozumiem, wygodny dojazd dobry jest, ale chyba dużo ważniejsze jest, żeby ośrodek był w porządku, a okolica ciekawa:)

Idąc tym tokiem rozumowania mogę coś zaproponować - miejsce sprawdzone przeze mnie i całkiem fajne, zawsze się może przydać jako plan awaryjny.

http://www.wawrzkowizna.com.pl/index.html

Przemilczę sprawę jak blisko ja mam do tego ośrodka...Generalnie dla mnie odległość nie robi dla mnie problemu, właściwie czasami im dalej tym właściwie lepiej.

Numer Gadu-Gadu
9343376
Sakura_chan Płeć:Kobieta
Pure Angel

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 01-02-2009, 14:20   

BOReK napisał/a:
- Polska północno-zachodnia.

Co prawda nie wiem jeszcze jak u mnie z urlopem, ale jeśli byłaby Polska północno zachodnia to mogłabym nawet wpaść na dzień-dwa bo istnieje coś takiego jak weekend. Tak więc Borek dobrze gada.

Ale ponieważ byłby to mój ewentualny pierwszy zjazd to się nie upieram oczywiście

Into precious memories

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2919192
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 01-02-2009, 22:52   

Przychylam się do wniosku Borka.
Powrót do góry
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 26-02-2009, 23:23   

http://www.eholiday.pl/noclegi-297.html
Cytat:
cena za domek w zależności od standardu 20-80 PLN, pokoje z łazienkami i aneksami kuchennymi, w pokoju lodówka,domki kempingowe 3-7-osobowe, całoroczne i sezonowe.
Podsumowując nie wiemy czy mają dość domków na które nas stać i czy biegają w nich zmutowane karakony.

http://www.eholiday.pl/noclegi-12894.html - 7
Cytat:
domków kempingowych 4-5-osobowych, wyposażenie domku: 2 pokoje, aneks kuchenny, ciepła woda, kuchenka gazowa, lodówka.
Podsumowując wzięlibyśmy prawie cały ośrodek, niestety nie podali ceny więc nie wiemy czy nas stać.

http://www.eholiday.pl/noclegi-8234.html
Cytat:

* dziewięć nowych, całorocznych domków 7-osobowych wyposażonych w łazienkę, aneks kuchenny i kominek; 250 PLN/doba.

Zakładając, że "nowe" nie oznacza "w budowie", to dość drogie, ale interesujące.

GoNik Płeć:Kobieta
歌姫 of the universe

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 27-02-2009, 00:08   

Ysengrinn napisał/a:
Zakładając, że "nowe" nie oznacza "w budowie", to dość drogie, ale interesujące.

Z koszmarnej strony ośrodka wynika, że domki 'będą gotowe na następny sezon' - czyli w budowie. Gdzieś tam widziałam też koniec czerwca jako datę ukończenia budowy, co i tak nas nie urządza.
Poza tym przeraża mnie fragment o dyskotekach, dancingach i występach 'zespołów muzycznych', zwłaszcza w połączeniu z 'tu napijesz się dobrego piwa'

Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 27-02-2009, 00:33   

http://www.obiektyturystyczne.pl/najlepsze.noclegi/webredir/?id=5169/ - Nanami znalazła, do obłypania.

Strona 1 z 19 Idź do strony 1, 2, 3 ... 17, 18, 19  Następny
Odpowiedz do tematu