Zjazd Wakacyjny Tanuki 2009 |
Wersja do druku |
BOReK
|
Wysłany: 19-03-2009, 20:57
|
|
|
Wszelkie detale pewnie będą znane nie wcześniej niż w czerwcu. Takie są realia rezerwowania ośrodków. ;] |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 19-03-2009, 20:59
|
|
|
Po kolei...
Kiedy będą znane detale - sam chciałbym wiedzieć;
Gdzie - miejsca jeszcze nie mamy; szukamy w tym roku głównie we wschodniej Wielkopolsce;
kiedy konkretnie - nie ustaliliśmy, postaram się tym zająć jak najszybciej;
za ile - zależy od miejsca, na pewno nie drożej niż 30zł/doba.
Ze swojej strony prosiłbym o określenie, czy "chciałbym" mam rozumieć jako na "x% będę":P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 19-03-2009, 21:08
|
|
|
Chciałbym = na 100%, jeżeli nie przeszkodzą niesprzyjające warunki ;p Na razie takowych na horyzoncie nie widzę, więc należy to rozumieć jako "będę, jeśli nic niemiłego mi nie wyskoczy". Ale raczej nie wyskoczy. Mam nadzieję. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 20-03-2009, 00:07
|
|
|
Termin zjazdu ustalony na 01.08.09 - 15.08.09.
Co do miejsca to na razie interesuje mnie głównie "Złota Plaża" w Skorzęcinie, link. |
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
|
Wysłany: 20-03-2009, 13:48
|
|
|
Miejsce wygląda ładnie, nie jest tak daleko (107 km), ale... jak Ty chcesz tam dojechać? Nie wszystkie jenoty są zmotoryzowane. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-03-2009, 13:52
|
|
|
Autobusy chyba jakieś są? |
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
|
Wysłany: 20-03-2009, 13:58
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Autobusy chyba jakieś są? |
Ok, jeżdżą. Gniezno, Września. Teoretycznie jeżdżą... Tu nic nie ma... Aczkolwiek tu jest. A z PKS Gniezno przekierowuje pod ten pierwszy link i tam nic nie ma. Nie wygląda to ciekawie. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 20-03-2009, 14:21
|
|
|
Ja będę zapewne jechał autem. Ostatecznie, możesz wskoczyć do Włocławka a dalej podjechać z nami. |
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
|
Wysłany: 20-03-2009, 14:26
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Ja będę zapewne jechał autem. Ostatecznie, możesz wskoczyć do Włocławka a dalej podjechać z nami. |
Dzięki, ale podejrzewam, że sama będę już w sierpniu zmotoryzowana :). Chodziło mi raczej o tych, którzy mają dalej ;) |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 20-03-2009, 15:08
|
|
|
Wstępnie zamówiłem 5 takich domków na pierwszy tydzień i 4 na drugi - niestety ośmioosobowy został im jeden, z dala od pozostałych. Kosztują 170 zł/doba, co w przeliczeniu na 6 os. daje 28,33 zł od łebka. Domki 1-pokojowe są tańsze (23,33 zł od łebka), ale stwierdziłem, że będziemy się w nich gnieść.
Ktoś ma na tym etapie obiekcje, czy też mogę wysyłać Tyczka na rekonesans? |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 20-03-2009, 17:17
|
|
|
Nie wiem jak u innych, ale patrząc z perspektywy Krakowa, to połączenia kolejowe do Gniezna są w miarę przyzwoite. Jeśli zaś chodzi o PKS Gniezno-Skorzęcin, to ja pod linkiem podanym przez Enevi znalazłem to co w załączeniu (screen nie link, bo link po kliknięciu niestety nie działa). Z dojazdem źle więc chyba nie jest, a przynajmniej od Gniezna do Skorzęcina. Choć niestety z Wrześnią jest nieco gorzej...
Screenshot-zjazd.png PKS - połączenia Gniezno-Skorzęcin |
|
Plik ściągnięto 14 raz(y) 22,41 KB |
Screenshot-zjazd2.png PKS - połączenia Września-Skorzęcin |
Pobierz Plik ściągnięto 30 raz(y) 12,94 KB |
|
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 20-03-2009, 18:18
|
|
|
Czy mi się wydaje, czy w tych pokojach jest 2x jednoosobowe łóżko i 2x dwuosobowe? ;) Jeśli będzie full jenota, to ja sobie zaklepuje dostaweczkę, o.
Morg, naprawdę podróż około 7-8 godzinna z przesiadka to dla Ciebie dobre połączenie?
...czyli generalnie będzie mocno wesoło finansowo-dojazdowo dla tych z południa, wiem, że trudno znaleźć coś dobrego dla takiej grupy, ale jak dla mnie to nie za wesoło wygląda. Jak dla mnie ostateczność. |
Ostatnio zmieniony przez Nanami dnia 20-03-2009, 18:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 20-03-2009, 18:22
|
|
|
Nauczona doświadczeniem proponuję jednakowoż zadzwonić po okolicznych PKSach, poguglać za prywatnymi liniami oraz zadzwonić do ośrodka i zapytać co tam jeździ.
Moe - mnie się widzi, że Ysen zaklepał miejsc na WSZYSTKIE jenoty. Więc dostawki są średnio potrzebne. |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 20-03-2009, 18:34
|
|
|
Niestety dostawki będą potrzebne - tym razem łóżka podwójne liczone są jako dwa miejsca, nie jedno.
Nanami napisał/a: | ...czyli generalnie będzie mocno wesoło finansowo-dojazdowo dla tych z południa, wiem, że trudno znaleźć coś dobrego dla takiej grupy, ale jak dla mnie to nie za wesoło wygląda. Jak dla mnie ostateczność. |
Pragnę zauważyć, że dla Was nic wesoło nie wygląda. I tak, z mojej perspektywy to jest dobre połączenie, rok temu na zjazd jechałem z przesiadkami przynajmniej 9 godzin i nie marudziłem. |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 20-03-2009, 18:40
|
|
|
Jestem tego w pełni świadoma, ale skoro pytałeś czy ktoś ma objekcje, to ja napisałam żeby nie było że nikt nic wcześniej nie mówił. |
|
|
|