Gravitation OAV |
Wersja do druku |
Lina_Inverse__
Dołączyła: 27 Kwi 2003 Skąd: Dolina Ludzi Lodu Status: offline
|
Wysłany: 14-06-2003, 23:40 Gravitation OAV
|
|
|
Heh z tego co juz zdazylam sie dowiedziec to niewiele jest tu fanow yaoi-shonen ai^^ Ale jednak jacys sa i chcialabym poznac ich opinie na temat Gravitation OAV ^___^ Podobalo sie or no??? Bo mi taa...^^ Muzyka swietna nie moge narzekac...Kreska to chyba wiadome ze cud miod^^ Szczegolnie podobala mi sie koncowka drugiej serii OAV nyuuu^^ Oka to na tyle chyba^^ |
_________________ In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. |
|
|
|
|
Miya-chan
Aoi Tabibito
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 15-06-2003, 08:32
|
|
|
Ta końcówka już po napisach? ;>~~~
A OAVy jak dla mnie są... dziwne. Może najlepiej je oglądać zanim się obejrzy serię TV, to wtedy nie będzie się miało takiego wrażenia... Design postaci zwłaszcza jest jakiś taki nie tego - -' Nie powiem, muzyka fajna, humorek też na miejscu, ale jakoś wolę TV. Może dlatego że jest dłuższa? >;D |
|
|
|
|
|
Boski Miszcz
Dołączył: 21 Lut 2003 Skąd: Tam, gdzie Mazoku mówi dobranoc Status: offline
|
Wysłany: 15-06-2003, 09:29
|
|
|
Nie jestem fanem shoren-ai, ale gravitatoin żeczywiście najlepszym anime z tego gatunku jakie widziałem. Nie lubie tego typu mangi, ale koło tego anime nie można przejść obojętnie. Ma świetną muzykę, wiele aspektów kopmediowych, co czyni tą serię obowiązkową nie tylko dla fanów shoren-ai (shoren, Jump! dop.Naga) |
_________________ Ku chwale LON!
A la la la la LON, a la la la la LON LON li LON LON LON LOL, oo! |
|
|
|
|
Ryuu_Davis
Dołączyła: 12 Kwi 2003 Skąd: A bo ja tam wiem O.o? Status: offline
|
Wysłany: 15-06-2003, 14:41
|
|
|
Tiaaa... zgadzam się z Miyą, OAV jest jakieś dziwne... Seria TV o niebo lepsza, o wiele więcej SDeczków z Shuichim ^^. A tam jakieś takie... realistyczne? O.o ...
A poza tym: Yami no matsuei rządzi ^^ |
|
|
|
|
|
Lina_Inverse__
|
Wysłany: 15-06-2003, 18:17
|
|
|
Tak Miya-chan ta koncowka po napisach ;PPP Dobra co??? Hihi^^ No troche przy krotkie te OAVki zrobili...ale bywa^^ |
_________________ In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. |
|
|
|
|
Pico
|
Wysłany: 16-06-2003, 08:33
|
|
|
Niestety czsem są za krutkie |
_________________ Wiele osób myśli że jestem dziwny... mają racje... |
|
|
|
|
Lina_Inverse__
|
Wysłany: 16-06-2003, 22:45
|
|
|
nyo bywa^^ ale trzeba sie cieszyc tym co jest^^ |
|
|
|
|
kourin_chou
|
Wysłany: 01-09-2003, 20:37
|
|
|
Dla mnie seria OAV jest po prostu inna niż seria TV. Kreska inna, muzyczka równo ślupowata jak w serii TV (ślupowata - w języku lamy oznacza to przepyszna i gotowa do schrupania), natomiast nie podoba mi się treść. Zdecydowanie wolę serię TV, gdy idzie o zawartość treściową... |
_________________ What's the point in all this screaming...?
You're not listening anyway... |
|
|
|
|
Naiya
|
Wysłany: 02-09-2003, 18:48
|
|
|
Popieram powyższe wypowiedzi, seria TV była zdecydowanie lepsza ale te kilka komediowych moentów jest nie do przebicia XD |
|
|
|
|
|
Lina_Inverse__
|
Wysłany: 14-09-2003, 22:01
|
|
|
Poza tym TV byla dluzsza od OAv'ek to tez duzy plus heh :D |
|
|
|
|
Boski Miszcz
Dołączył: 21 Lut 2003 Skąd: Tam, gdzie Mazoku mówi dobranoc Status: offline
|
Wysłany: 24-09-2003, 20:20
|
|
|
Czy ja wiem... długość nie zawsze jest plusem... |
_________________ Ku chwale LON!
A la la la la LON, a la la la la LON LON li LON LON LON LOL, oo! |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 25-09-2003, 10:16
|
|
|
Akurat w tym przypadku - owszem ^_^ |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Lina_Inverse__
|
Wysłany: 25-09-2003, 22:07
|
|
|
Irian Baratai napisał/a: | Akurat w tym przypadku - owszem ^_^ |
Właśnie o to mi chodziło :D |
|
|
|
|
Kisara
Gość
|
Wysłany: 26-12-2005, 09:07
|
|
|
Ale w OVA są o wiele ciekawsze scenki hihi *-* Jeśli wiecie, o czym klikam <(^-^<) |
|
|
|
|
|
Taur
... To nie ta bajka...?
|
Wysłany: 28-12-2005, 18:29
|
|
|
W Gravitation OVA podobała mi się grafika i muzyka. Niestety fabuła mniej, pod tym względem seria tv jest lepsza, postacie są daleko ciekawsze, przedewszystkim z racji poświąconego czasu ekranowego ale są też bardziej zabawne. W OVA nie ma luk w fabule jest ona dość dobrze opracowana jednak przyjemność płynąca z obejrzenia Gravitation to także humor, gagi, a tych praktycznie nie ma w OVA. Humor w nim przedstawiony mnie nie bawi.
Grafika w stosunku do serii tv stoi na wyższym poziomie jest bardziej szczegółowa, zastrzeżenia mam jedynie do sposobu rysowanie postacie z serii bardziej mi się podobały. |
|
|
|
|
|
|