Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Fajne galerie |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-04-2009, 09:00 Fajne galerie
|
|
|
Zasadniczo nie jest to twórczość własna, ale co tam. Czasem na wykopie umieszczane są fajne galerie zdjęć lub prace dobrych grafików. Szkoda się tym nie podzielić. Przykładem może być ten zbiór prac faceta z Lublina ilustrującego książki historyczne.
http://www.wykop.pl/ramka/169537/niesamowite-rysunki-polskiego-artysty |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 15-04-2009, 10:40
|
|
|
Niegłupi pomysł na temat. To może ja wrzucę kilka linków na deviantart.
Radojavor - bardzo klimatyczne rysunki, przede wszystkim statków wszelakich, morskich i kosmicznych; Słowak.
UdonCrew - grupa rysowników, robią komiksy i obrazki do gier. Style różne różniste.
OrangeJu - artystka z Rosji o interesującym (mi osobiście kojarzy się z anime Uteny) stylu.
Hito76, Orpheelin, Vyrhelle - trzy Francuzki, rysujące bardzo ładne panie i bizonowatą bizoninę.
Last but not least, Jollyjack! - Angol, rysuje głównie gołe baby, ale zdecydowanie najbardziej warty uwagi ze względu na obrazki humorystyczne.
Jeszcze duuużo innych wartych jest uwagi, wrzuciłem głównie te które mam pod ręką. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 17-04-2009, 10:48
|
|
|
To może coś ode mnie...
'hellobaby Ta bardzo zdolna osóbka tworzy prawdziwe cudeńka, używając kredek i ołówka mechanicznego. |
|
|
BOReK
|
Wysłany: 17-04-2009, 11:24
|
|
|
Możecie mnie nazwać zboczeńcem, ale te eksplozje jądrowe i tak są cudowne. :D
EDIT: O, jest nawet słynna kula ognista. Lina Inverse by się chyba przeraziła... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 21-04-2009, 10:01
|
|
|
Tym razem coś dla miłośników klimatów fantasy, czyli najpiękniejsze zamki świata:
http://thebigfoto.com/world-castles-i |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 23-04-2009, 19:19
|
|
|
Teraz coś dla miłośników pająków. Słodziutkie...
http://obczaj.net/pl/268752/ |
|
|
|
|
|
Lena100
Pani Cogito
Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 25-04-2009, 22:43
|
|
|
http://members.jcom.home.ne.jp/theknights_g/gallery.html - coś dla miłośników Twelve Kingdoms i FMA, ale nie tylko. Ten ktoś zajmuje się robieniem ślicznych prac, głównie fan artów, ale sporo też oryginalnych postaci. Napisy wyświetlają mi się jako masa zapytajników, stąd wniosek, że to ktoś z Kraju Kwitnącej Wiśni. Osobiście, jestem zachwycona bo arty pozostawiają bardzo miłe uczucie, są jakby... ciepłe (wzruszające???)? No, nie wiem, sami sprawdźcie. Trafiłam na tą galerię niedawno, po wtórnym obejrzeniu Twelve Kingdoms i kwiczałam nad każdą pracą z tego zakresu, zwłaszcza, że pojawia się tam dorosły Taiki, przy boku swojego króla, jako Kirin, czyli coś co nam, polskim, niejapońskojęzycznym śmiertelnikom, którzy nie są w stanie odcyfrować japońskiej noweli jest nieznane, a pożądane.
EDIT: Do tego śliczne arty Rokuty! (musiałam to napisać) |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
|
|
|
|
Galnea
Wierna Imperialistka
|
Wysłany: 27-04-2009, 20:09
|
|
|
CinsAngel - przede wszystkim kobiety z "Pieśni Lodu i Ognia" Martina. Reszta galerii niezła, ale aż tak mi się już nie podoba.
http://kasiopea.art.pl/ - oficjalna strona autorki moich ulubionych artów tolkinowskich. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 29-05-2009, 20:26
|
|
|
Fajny widok z biura |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 31-05-2009, 09:56
|
|
|
Idealna równowaga
Trzeba powiedzieć, że facet ma bardzo ciekawe i ładne hobby. |
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 15-06-2009, 21:17
|
|
|
Znalazłam dzisiaj niesamowitą dziewczynę. Na pixivie ciągle człowiek natyka się na cudowne arty, ale te tutaj mnie osobiście powalają z nóg!
Last Orchestra (rysunki Foo Midori) - pierwsza uwaga - na te gwiazdki po lewej się tylko NAJEŻDŻA, nie trzeba klikać. Po najechaniu ładuje się rysunek i pojawia jako tło strony. Dziewoja styl ma niesamowity, kolorowanie przepiękne, a zwłaszcza podoba mi się wykonanie przez nią oczu. I te stroje! Nie wiem, czy sama wymyśla je absolutnie wszystkim narysowanym przez siebie postaciom, czy wzoruje się na concept artach do poszczególnych gier. Jednak w części Profile・Works (do której to zapraszam wszystkich ciekawych jej doświadczenia oraz sprzętu, z którym pracuje - zarówno software jak i hardware) określa siebie jako Chara Designer'a - więc niektóre ubranka są z pewnością jej własnym tworem.
Na stronie głównej po prawej są linki do różnych korporacji, z jakimi współpracuje(owała?). Imponująca długość listy!
Zapraszam również do jej Dziennika po więcej rysunków.
Większość jej prac to urocze kolorowe dziewczyny, ale potrafi rysować na różne sposoby, co widać choćby po ostatnim rządku gwiazdek na stronie głównej. A mój ulubiony art to TEN - to dzięki niemu zwróciłam na nią uwagę.
Foo można znaleźć także na:
> deviantarcie
> pixivie
Ale większość rysunków zamieszczonych jest jednak na Orkiestrze. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 19-06-2009, 14:37
|
|
|
Piękna natura czyli zdjęcia zwierzątek w różnych, fajnych pozach i sytuacjach. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|