Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Film warhammer 40 000 |
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 27-09-2009, 17:04 Film warhammer 40 000
|
|
|
http://wh40k.gram.pl/
pierwszy news
"Dobra wiadomość ze świata kina - Codex Pictures pracuje nad thrillerem fantastyczno-naukowym zatytułowanym Ultramarines. Film ma trwać 70 minut i zostanie wykonany przy pomocy animacji komputerowej. Data premiery nie jest jeszcze znana, wiadomo tylko, że obraz zostanie wydany na DVD.
Zajmujące się projektem studio Codex Pictures jest odpowiedzialne między innymi za filmy Bionicle wyprodukowane na zlecenie Lego Company."
HEJ DZIECI, JEŚLI CHCECIE,
ZOBACZYĆ SMERFÓW ŚWIAT,
PRZED EKRAN DZIŚ ZAPRASZAM WAS!
I SWÓJ LASGUN WŁĄCZCIE,
MOC PODKRĘĆCIE I USIĄDŹCIE,
ZACZYNAMY NOWY FILM! |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 28-09-2009, 14:10
|
|
|
Nie, może jednak nie. Co prawda Bionicle miało z WH wspólnego tyle, że też dotyczyło ludków w śmiesznych hełmach, ale oryginalne pomysły z warhammera wcale niekoniecznie sprawdzą się na ekranie - powiedzmy sobie szczerze, sporo z nich "sprawdza się" tylko dlatego, że można je olać, czego w filmie nie można zrobić. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 28-09-2009, 17:13
|
|
|
"Drużyna Kosmicznych Marines przetrzebiająca skrupulatnie szeregi heretyków sprawdza się zawsze i w każdej formie sztuki."
Myth Confirmed.
To nie będzie film do myślenia, tylko do oglądania. Podobno coś w stylu intra z DoW1. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 28-09-2009, 17:40
|
|
|
W to nigdy nie wątpiłem. Nie obrażę się jednak, jeżeli film nie zmiażdży mojego haku na niewiarę w ciągu pierwszego pół godziny. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-09-2009, 17:52
|
|
|
Gdy usłyszałem, że mają robić filma na bazie WH 40 000, niczym imię Hastura zabrzmiało mi w głowie inne, równie straszne miano:
Uwe, Uwe, Uwe...
Jeśli jednak to film komputerowy, to i lepiej. Nie wykluczam, że będzie oglądalne. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 28-09-2009, 19:24
|
|
|
No na forach o Warhammerze 40k i Dawn of War także bardzo płakali nad tym, że Uwe Boll się do tego nie tknie. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-11-2009, 23:00
|
|
|
Slova napisał/a: | No na forach o Warhammerze 40k i Dawn of War także bardzo płakali nad tym, że Uwe Boll się do tego nie tknie. |
Amen. A szkoda, ciekaw jestem co Boll zrobiłby z warmłotkiem. |
|
|
|
|
|
Lam-chan
Perverted Pervert
|
Wysłany: 23-11-2009, 19:05
|
|
|
Przy pomocy animacji komputerowej...
Amerykańskie studio...
kbbthx, podziękuję, z tego można by było zrobić dobry film aktorski (coś w stylu Starship Troopers) a nie bawić się w animację. |
_________________ Hail Oppai \(^o^)/ |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 23-11-2009, 21:39
|
|
|
Widać, żeś poprzednich filmów aktorskich Warhammer 40k nie widział : D Nie, sory, ale już gdzieś ktoś wspomniał, że lepsza grafika komputerowa, niż oglądanie pancerzy z masy solnej...
A poza tym http://www.youtube.com/watch?v=aFHKIFDjk9I to świadczy o wyższości CG w tym przypadku. Wybacz, ale mimo wszystko nawet tła trzeba by w tym filmie animować, więc już lepiej wszystko tak wykonać.
Aha, jeszcze jedno, żaden, ale to ŻADEN człowiek na świecie nie ma takiej sylwetki, jak Kosmiczny Marine. Dlaczego? Po pierwsze SM mają barki rozstawione niemalże pod kątem prostym w stosunku do osi ciała (nie wiem, czy dobrze tłumaczę, w każdym bądź razie inaczej, niż normalny człowiek), po drugie nawet kanon ich rysowania to 9, dla porównania podam, ze Superman miał kanon 8,5. Nawet Arni u szczytu formy tak nie wyglądał.
O, znalazłem. Tutaj dobrze to przedstawiono. Problem powstał podczas prac nad kostiumem SM . Jak widać cieżko by było znaleźć aktora, by cały czas chodził w ten sposób. |
|
|
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
|
|
|
|
|
Lam-chan
Perverted Pervert
|
Wysłany: 24-11-2009, 17:15
|
|
|
E tam, nie porównuj jakiegoś głupkowatego slashera z filmem :D
Jako że będzie to produkcja amerykańska, to zobaczysz, jeszcze będziesz płakał przez to że jest to wykonane grafiką komputerową.
Spodziewam się niszczących oczy kolorowych wybuchów oraz cukierkowych tyranidów i orków, zobaczysz jeszcze :> |
_________________ Hail Oppai \(^o^)/ |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 24-11-2009, 17:26
|
|
|
Em, wykażę się może ignorancją, ale co w tym złego, że robią to Amerykanie? Szczerze przypuszczam, że zrobione przez Francuzów/Włochów/Niemców wyglądałoby podobnie. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 24-11-2009, 17:31
|
|
|
Lam-chan napisał/a: | Jako że będzie to produkcja amerykańska |
Że co? Abnett to Anglik, reżyser Martyn Pick też jest z wysp, Codex Pictures to marka brytyjska... Nie wiem, skąd masz informację o znaczącej ingerencji Amerykanów w projekt...
Aha, porównanie slashera jest tu jak najbardziej na miejscu, szkoda, ze z YT zniknęła pełna wersja tamtego filmiku, trailer to tylko kawałeczek, całość trwa 4 minuty. Tam było pokazane wiele rzeczy, które bez CG by nie mogły zaistnieć. Z resztą nawet takie poruszanie się postaci to bez animacji komputerowej abstrakcja. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|