Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Rysować każdy może... |
Wersja do druku |
Unnamed
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 01-02-2010, 23:16
|
|
|
Czy to u mnie tak tylko czy te dwa linki rzeczywiście są takie same? |
|
|
kinek17
More Exorcists!
|
Wysłany: 02-02-2010, 02:04
|
|
|
Może źle kliknąłeś. A co do rysunków to nie przesadzaj ,że takie złe.
Jak widzę kopiowane ze wzroku czyż nie?
W pierwszym powinieneś zaznaczyć sobie linię głowy i dopasować do niej włosy(chodzi mi o tył), trochę wąska szyja...
Zaś jeśli chodzi o drugi rysunek to zadam pierw pytanie:
Jakim ołówkiem to rysowałaś?
Polecam B2 i B4 chociaż B2 moim zdaniem najlepszy.
Nie wykończyłeś trochę rysunków brak mi tam porządnej kreski która podkreśliła by pewne elementy tj:włosy czy oczy.
Co do samej nazwy tematu, to powinieneś się przyznać ,że tak naprawdę nie chciałeś się pochwalić jak to ci nie wychodzi rysowanie, a wręcz przeciwnie chcesz aby ktoś to obejrzał i poradził...
To moje zdanie ;p |
|
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 02-02-2010, 08:08
|
|
|
Na pierwszym rysunku nie pasuje oko. Myślę, że powinno być minimalne wyżej i trochę w lewo.
Mina... Nawet jeśli ma być smutna/obrażona/lub-coś-w-tym-rodzaju, to ta linia powinna być trochę dłuższa.
Reszta ciała. Zauważyłeś, że to jest strasznie nieanatomiczne? Głowa jest zdecydowanie za duża. |
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-02-2010, 10:39
|
|
|
Przede wszystkim. Nie jestem pewna, czy to wina skanu, czy jednak dobrze widzę, ale dla porządku powiem: nie rozcieraj ołówka palcem!
Takie cieniowanie wygląda nieestetycznie, jak zabrudzona kartka i świadczy o zwyczajnym lenistwie i braku umiejętności normalnego cieniowania. Naprawdę, o wiele lepsze wrażenie sprawia nawet nie do końca poprawne pokreskowanie. A tobie, jak na początkującego, cienie wyszły naprawdę nieźle (zwłaszcza w drugim rysunku).
W przypadku pierwszej panienki: bardzo podoba mi się bluzka, wygląda naturalnie i ładnie sie zagina w paru miejscach.
Gorzej niestety z podstawami anatomii - spróbuj poprowadzić pod włosami kontur czaszki, przekonasz się, że musiałaby mieć łeb jak kosmita, żeby tak wyglądać :D Szyja też nie powinna jej wrastać jak sztywny kołek, wszystkie wypustki w człowieku mają łagodne przejścia na styku z inną częścią ciała.
Twarz i włosy wymagają ćwiczeń, ale jeśli dopiero zaczynasz rysować, to jest to rzecz do wyrobienia.
Z kolei głównym problemem Haruhi jest jej straszliwie wykrzywiona twarz. Postać jest rozpoznawalna, co jest dużym plusem, ale niestety ma minę jakby właśnie ktoś ją na siłę nakarmił workiem cytryn i nie wiedziała, czy się śmiać, czy płakać, czy może zwrócić wszystkie te cytryny na dowcipnisia - tak jej oczy skołowało. Jakby je wyprostować i wyrównać, bo w tej chwili każde sobie patrzy na świat, byłoby całkiem nieźle. Dokładnie tak samo z ustami: wytrzeć te kąciki w dół, trochę subtelniejsza kreska i ujdzie.
Patrz również punkt o szyi i włosach z akapitu wyżej.
Ogólnie - ĆWICZ! Niekoniecznie będziesz od razu drugą Meago, ale już teraz jest tylko źle, a nie tragicznie. |
|
|
kinek17
More Exorcists!
|
Wysłany: 11-04-2010, 09:51
|
|
|
A ja dodam coś na temat....Hmm... coś na temat zainteresowania tematem, bo moim zdaniem jak ktoś tworzy temat to zaczyna postem(co jest logiczne) i powinien takrze kończyć temat, jego post , bo w innym wypadku niektórym może się wydawać że zaniedbałeś własny temat lub nawet go pożuciłeś... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|