Moje rysunki ;> |
Wersja do druku |
Talantea
Seksowna laleczka
|
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 15-02-2010, 00:01 Re: Moje rysunki ;>
|
|
|
Talantea napisał/a: | Tylko prosze kazdy ma jakies uczucia |
Artysta który obraża się za krytykę nie zasługuje na to by być nazywanym artystą.
Uczymy się na błędach.
A co do rysunków. Ahm... Więc... Ogółem jest bardzo dobrze. Dałabym jakieś... 8,5/10. Bo stać cię na więcej Cholera... Mówię jak moja nauczycielka od geografii.
Ale mogłabyś trochę popracować nad kolorowaniem. |
|
|
darkgee
Zaczarowany ołówek
|
Wysłany: 15-02-2010, 18:13
|
|
|
Fajnie malujesz, ale mam małe zastrzeżenia:
1. Kobieca talia powinna być chyba trochę mocniej wcięta
2. J.w. + postać anioła ma dwoje różnych oczu, nierówne i za duże barki (przez co wygląda jak kulturysta) oraz za szeroko rozstawione piersi
3. Te stopy są skierowane do tyłu czy czy do przodu?
Ogółem mogę ocenić na 6,5/10. |
|
|
Talantea
Seksowna laleczka
|
Wysłany: 15-02-2010, 19:04
|
|
|
Dziekuje postaram sie o lepsze kolorowanie, dopiero sie ucze, korzystam z tutoriali i patrze na inne rysunki, ale wciaz mi nie wychodzi tak jakbym chciala.
Wiem ze aniol ma za bardzo rostawione piersi ale juz bylo za pozno by to naprawic wiec zostawilam jak jest.
Te stopy skierowane sa do tylu, pierwszy raz tak probowalam.
Pozniej wstawie cos wiecej, moze lepsze. |
|
|
Alice_Noir
Bella Muerte
|
Wysłany: 26-02-2010, 20:23
|
|
|
Moim zdaniem nie jest tragicznie ^^ ale mogłabyś popracować nad dłońmi :P
Uwierz mi nie każdy jest mistrzem od razu, ja rysuje mangę od zerówki a w miarę ogarnęłam rysowanie dłoni dopiero w gimnazjum.
Wiec nie zniechęcaj się, uszy do góry i ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć, a w razie załamki powtarzaj sobie że nie od razu Rzym zbudowano :) |
_________________ And I know
You may not miss me
But I am not ashamed
The choice I made
<3
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
If I had a chance to be a man I would defiantly go gay 3<
|
|
|
|
|
Talantea
Seksowna laleczka
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-02-2010, 20:59
|
|
|
Sugestia techniczna - załóż konto na DA. Ułatwi to komentowanie prac, a grupa Tanuków zapewni od razu bazę danych pochlebców >3 |
|
|
|
|
|
Talantea
Seksowna laleczka
|
Wysłany: 26-02-2010, 21:01
|
|
|
Juz mam konto, ale jestem tak niekumata, ze nie moge sie polapac jak sie wstawia prace ;<
EDIT: Juz sie polapalam, a wczesniej nie moglam hmm |
|
|
Galnea
Wierna Imperialistka
|
Wysłany: 26-02-2010, 21:53
|
|
|
1) Bardzo fajna bluzka ci wyszła. Twarz całkiem przyjemna, mimo że żuchwa za długa. Proporcje też całkiem, całkiem. Z minusów - piersi wyglądają, jakby jedna zachodziła na drugą. Szyja troszeczkę za cienka. Chyba jednak najsłabiej wyszły ci kończyny - lewe wyglądają inaczej niż prawe i nie bardzo da się uzasadnić to perspektywą. Poza tym są bardzo nieanatomiczne.
2) Tutaj podoba mi się sama koncepcja obrazka, a poza tym skrzydła i całkiem fajnie narysowane ręce. Z drugiej strony o ile w poprzednim rysunku włosy nie wyglądały źle, tutaj ten styl się raczej nie sprawdza. Głowa jest za wysoka, a szczyt czaszki sprawia wrażenie zbyt przesuniętego do tyłu. Nogi są za chude, jedno podudzie dłuższe od drugiego, a stopy za małe. Chyba też w kilku miejscach rozmazał ci się ołówek.
3) Również bardzo ciekawa kompozycja. Nieźle wychodzą ci też twarze - naprawdę, mają wyraz. Tutaj najbardziej przeszkadza mi szyja i jej przejście w korpus. Akurat ono nie jest tak płynne - gdzie kończy się szyja wystają obojczyki, potem wysunięta bardziej do przodu klatka piersiowa, dopiero po chwili przechodząca w pierś. Udo jest za grube w stosunku do raczej chudej reszty sylwetki. Krzywizny kręgosłupa, zwłaszcza u kobiety są też bardziej płynne. Poza tym u ciebie trochę za wcześnie piersiowe wygięcie w tył przechodzi w piersiowe w przód.
Twoje rysunki mają to "coś" i w zasadzie głównym minusem są według mnie kończyny. Przyjrzyj się zdjęciom albo stań przed lustrem i poobserwuj, w jaki sposób uwypuklają się mięśnie w zależności od zmiany pozycji. Widzę, że masz wyobraźnię, tylko nie zawsze udaje ci się przelać to na papier (ale chyba każdy tak ma). Bardzo chciałabym zobaczyć portret w twoim wykonaniu. |
|
|
|
|
|
Talantea
Seksowna laleczka
|
Wysłany: 26-02-2010, 22:31
|
|
|
Galnea napisał/a: | Bardzo chciałabym zobaczyć portret w twoim wykonaniu. |
Probowalam dawno temu, nie wiem czy by wyszla mi ludzka postac, za duzo juz mam wyuczonego mojego stylu, przypominajacego mange.
Galnea napisał/a: | głównym minusem są według mnie kończyny. |
Tez tak mysle, coz musze sie ciagle uczyc. moze wkrotce wyjdzie mi cos idealnie.
Galnea napisał/a: | 1) Bardzo fajna bluzka ci wyszła. Twarz całkiem przyjemna, mimo że żuchwa za długa. Proporcje też całkiem, całkiem. Z minusów - piersi wyglądają, jakby jedna zachodziła na drugą. Szyja troszeczkę za cienka. Chyba jednak najsłabiej wyszły ci kończyny - lewe wyglądają inaczej niż prawe i nie bardzo da się uzasadnić to perspektywą. Poza tym są bardzo nieanatomiczne. |
Rysowalam to bardziej z nudow i nie patrzylam ze szczegolnoscia, ale i tak mi sie podoba ten rysunek (nie ma to jak skromnosc) |
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-02-2010, 08:19
|
|
|
A możemy o linka do galerii prosić..? |
|
|
|
|
|
Talantea
Seksowna laleczka
|
|
|
|
|
Alice_Noir
Bella Muerte
|
Wysłany: 27-02-2010, 11:38
|
|
|
tak, tak :D Deviantart Też mam tam konto zapewne jak 3/4 tego forum :) |
_________________ And I know
You may not miss me
But I am not ashamed
The choice I made
<3
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
If I had a chance to be a man I would defiantly go gay 3<
|
|
|
|
|
Galnea
Wierna Imperialistka
|
Wysłany: 27-02-2010, 17:39
|
|
|
Talantea napisał/a: | Probowalam dawno temu, nie wiem czy by wyszla mi ludzka postac, za duzo juz mam wyuczonego mojego stylu, przypominajacego mange. |
Nic nie szkodzi - mnie właśnie o portret w takim mangokształtnym stylu chodziło. Ale sama wiesz lepiej. |
|
|
|
|
|
Talantea
Seksowna laleczka
|
Wysłany: 27-02-2010, 19:10
|
|
|
Hmmm narysowalam z dwa takie portrety, tylko musze znow poprosic o dostep do skanera ;) |
|
|
|