Slayers Diablo |
Wersja do druku |
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 12-08-2003, 13:35 Slayers Diablo
|
|
|
Ten topic będzie służyć do dwóch celów:
Po pierwsze będą tu opisywane postępy w tworzeniu nowego moda do Diablo 2, osadzonego w realiach Slayersów (szczegóły w temacie "co byście powiedzieli na...?").
Po drugie, jest to miejsce gdzie możecie zgłaszać wszelkie swoje propozycje dotyczące tego co ma zawierać mod: pomysły na nowe zaklęcia, zdolności, przedmioty, postacie itp. Nie wszystko jest możliwe do zrobienia, ale nie nie bójcie się pytać - to od was w dużej mierze będzie zależało, co znajdzie się w dodatku. |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
MrBat
|
Wysłany: 12-08-2003, 15:19
|
|
|
no to może ja zgłoszę taką małą propozycję :
- amulet; +2 do wszystkich umiejętnosci;
- pierścienie; +50 do ataku; +10 do wytrzymałości
(szkoda że nie ma 5 miejsc :P )
- miecz "Hari-No-Ken"; nie wiem co może dodawać ale takowy musi być :P; ja proponuję : - 5 inteligęcja :P, + 8 do siły,+10 do zrędzności, 50% większe szanse na krytyczne uderzenie, ogłuszenie na 4 sek
no i to tyle |
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 12-08-2003, 16:30
|
|
|
A ja jeśli to możliwe sugeruję dodanie takiego czaru jak Dragu Sllave i takich istot jak Ryuzoku i Mozoku... No i oczywiście zmiana fabuły gry na bardziej znaną ze Slayers... |
|
|
|
|
|
Lothlori
Dołączyła: 26 Mar 2003 Skąd: Wolf Pack Island ^^ (dopóki mnie nie wywalą... ^^) Status: offline
|
Wysłany: 12-08-2003, 16:42
|
|
|
A ja proponuje wprowadzić klase "mazoku" ^^ |
_________________ "Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej istnieją jeszcze wątpliwości"
A. Einstein
* http://dreams-of-mazoku.blog.pl * - nowy bloguś.. ^^ zerknijcie ^^ |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 12-08-2003, 16:50
|
|
|
Klasy powinny iść <WG> MNIE> tak: Czarownik/Czarodziejka Najemnik Kapłan/Kapłanka Mozoku i jakiś mag bojowy lub coś w tym stylu... |
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
|
Wysłany: 12-08-2003, 17:24
|
|
|
No więc po kolei:
-->mrBat: nie wiem co te pierścienie i amulety mają wpólnego ze Slayersami, ale jeśli chodzi o Miecz Światła, to będzie to raczej wyglądało tak: +200% obrażenia przeciwko demonom, +10 święty pocisk, obrażenia od magii zależne od poziomu doświadczenia i many/energii.
-->Ryuzoku (pierwszy post): rozumie się samo przez się.
-->Lothlori i Mazoku: wśród klas na 100% będą: Czarodziejka, Smocza Kapłanka, Mazoku i Chimera, każda z własnym zestawem umiejętności. Co do pozostałych trzech klas, jeszcze nie zdecydowałem.
Z innych zmian: myślałem na zamianę istniejących w grze run na znaki pisma runicznego, jako że pojawia się ono w serii (w openingu do NEXT'a i w księdze, z której Lina nauczyła się Ostrza Nicości), a także na zamianę buteleczk zdrowia i many na jedzenie, co dużo lepiej oddawałoby ducha serialu.
Będzie też prawdopodobnie kilka zmian nie związanych ze Slayersami, np. umiejętność "Spowolnienie Pocisków" będzie się nazywać "Jak W Matrixie" ;) |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
MrBat
|
Wysłany: 12-08-2003, 17:55
|
|
|
no bo te pierścienie to miało być coś na wzór talizmanów, które Lina odkupiła od Xella ... ^^ |
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
|
Wysłany: 12-08-2003, 18:00
|
|
|
Chyba że tak... Ale czy nie lepiej byłoby wtedy zrobić z nich zestawu czterch przedmiotów (dwa pierścienie, amulet i pas) który po skompletowaniu dawałby umiejętność np. dodającą +10 do wszystkich umiejętności na krótką chwilę po użyciu? ;) |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 12-08-2003, 18:10
|
|
|
A i jak się da zrobić to możliwość spotkania w trakcie gry postaci chętnych do przyłączenia się <Goury Zel Filia i jeśli tworzona będzie nowa postać to też i Lina>Chyba że grać się będzie jedną z głównych postaci... |
|
|
|
|
|
MrBat
|
Wysłany: 12-08-2003, 19:59
|
|
|
Xeniph <-- to ty tu dowodzisz :P ale nie lepiej by było amulet pas i rękawice ? i można zamiast trzech braci (Diablo, Mefisto i Baal) zrobić Gaava, Phibrito i np. Zellasa |
|
|
|
|
|
Distant
Dołączył: 23 Cze 2003 Skąd: Somewhere in the world Status: offline
|
Wysłany: 12-08-2003, 20:10
|
|
|
Ja bym z miła checia zawalczyl z DarkStarem piecioma bronmi ale to chyba malo prawdopodobne bo ten demon był troche duzy.
jedno co by bylo mile to czary to ulepszania klejnotow(zamiast kostki Horadrimow ) (tak jak Lina w pierwszych odcinkach)czy cos w tym stylu |
_________________ Never surrender, never give up...
http://forum.multiworld.pl - Nothing is impossible here
http://komiks.multiworld.pl - Komiks Multiworld ;3 |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 13-08-2003, 12:08
|
|
|
I może w kilku pierwszych misjach zamiast odrazu Mozoku zrobić dla ułatwienia i realizmu jakąś szajkę Bandziorów za przeciwników... |
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 15-08-2003, 14:52
|
|
|
Można by stworzyć laske Xallos'a która wzmacniała by wszystkie czary. |
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 16-08-2003, 20:22
|
|
|
Xeniph to poprostu genialne co udaje ci sie zrobić...
I wg. mnie to będzie po prostu piękne... |
|
|
|
|
|
|