Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Polskie komiksy internetowe |
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 25-07-2010, 17:42 Polskie komiksy internetowe
|
|
|
Z racji tego, że istnieje temat poświęcony webmangom, ale za to nie ma konkretnego topicu odnoszącego się do rodzimych produkcji, postanowiłem założyć ten temat. Tak naprawdę skłoniła mnie do tego niemożność odnalezienia pewnego komiksu, który czytałem w czasach gimnazjalnych, a z którego niewiele pamiętam oprócz tego, że miał dobrą kreskę i był stylizowany na mangę, ale opowiadał o grupie... studentów? Licealistów? W każdym bądź razie opisywał sytuacje niemal z życia wzięte, ale autor zamknął projekt i zaczął kolejny. Pomyślałem więc, że w ramach dyskusji o polskich komiksach sieciowych tytuł ten mógłby się przewinąć. Nie był to LOsux... No właśnie, akurat ten komiks najbardziej zapadł mi w pamięć i chyba nie jeden licealista (najczęściej były) zna ten tytuł, kompletnie odjechany, przepełniony absurdalnym humorem i ukazujący nasz świat i szkolne życie w kompletnie irracjonalny sposób.
A Wy macie jakieś wspomnienia/opinie/żale odnośnie polskich internetowych komiksów? |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Potwór Latacz
Czajnik w Mroku
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 25-07-2010, 22:20
|
|
|
Nie byłby to czasem "Kokoart" (albo jak kto woli "Wiśnia") ? Opis pasuje, komiks zawieszono potem autor zaczął "A Quartz Bead", a teraz ten projekt też zawiesił i rysuje "Sawdust".
W każdym razie "Kokoart" był świetny i mam bardzo dobre wspomnienia z nim związane. Dzięki niemu zacząłem znowu rysować po dłuższej przerwie i tak do dziś coś tam bazgrolę sobie dzięki temu : ) "AQB" jest niezłe i często nawet ładne (akwarelki to je to) , natomiast "Sawdust" jak na razie mnie nie zachwycił.
A z innych polskich komiksów netowych całkiem niezły jest "Hell Hotel". |
_________________ Jestem wielkim Potworem Lataczem!!! <Ö>
"Dla wszystkich starczy miejsca
Pod wielkim dachem nieba
Na ziemi której ja i ty
Nie zamienimy w bagno krwi "
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 26-07-2010, 21:05
|
|
|
Potwór Latacz napisał/a: | Nie byłby to czasem "Kokoart" |
Panie, tysiąc Internetów dla Ciebie. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|