Sylwester 2012 |
Wersja do druku |
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 17-07-2012, 21:30 Sylwester 2012
|
|
|
Wiem, że jeszcze wcześnie, ale trzeba wybadać teren - znajomy kolegi z pracy ma śliczny dworek jest jakieś 1,5h drogi od Trójmiasta - całoroczny, ogrzewany, kominek też jest jeśli ktoś lubi się gapić na ogień. Co prawda wstępnie jest już zaklepany na sylwestra, ale goście się jeszcze nie potwierdzili, a ja jestem pierwsza w kolejce jeśli tamci odpadną.
Chałupa kosztuje 400 złotych za dobę za całość, ma łóżek na 15 normalnych gości, co daje 27 złotych za osobodobę, ale kolega mówił, że maksymalnie upchali się tam w 26 osób i też dali radę po zestawieniu łóżek i spaniu na śledzia, więc pewnie 20 jenotów wlezie bez problemu.
W razie czego jest to też dobra miejscówka na letni zjazd, mają las po jednej stronie domu, jezioro po drugiej (zaraz za oknem) i zadaszonego grilla.
Potrzebuję info: czy znalazłoby się co najmniej piętnaście osób zainteresowanych zjazdem na dalekiej północy a) zimą i b) latem? |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 17-07-2012, 21:37
|
|
|
Co prawda nie jest mnie piętnastu (dziękujcie temu, w co wierzycie), ale YUP. O ile tylko wyrobię się w czasofinansach. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 17-07-2012, 21:39
|
|
|
O ile na tegorocznym letnim zjeździe mnie zabraknie, o tyle na sylwestra praktycznie na 100% się będę mógł zjawić i jak najbardziej jestem zainteresowany :) a miejscówka wydaje się faktycznie super. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 17-07-2012, 21:43
|
|
|
Mi pasuje w obydwu wariantach. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 17-07-2012, 21:47 Re: Sylwester 2012
|
|
|
Irian napisał/a: | ale kolega mówił, że maksymalnie upchali się tam w 26 osób i też dali radę po zestawieniu łóżek i spaniu na śledzia, więc pewnie 20 jenotów wlezie bez problemu.
|
<ma wizję 60 multiworldowców> ..i jeszcze powietrze do oddychania zostało!
/me likes. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 17-07-2012, 21:57
|
|
|
... w takiej sytuacji dla mnie wystarczy spanie w samochodzie, tylko webasto sobie założę. >D |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 17-07-2012, 22:05
|
|
|
Bardzo fajnie to wygląda. Jak najbardziej się piszę. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 17-07-2012, 22:07
|
|
|
Ja również. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 17-07-2012, 22:10
|
|
|
Ja jestem za różnymi kończynami, bo domek śliczny i jezioro pod bokiem.... Ale jeśli nie uda się znaleźć więcej niż 2 autobusów dziennie (bo tyle wyrzucił gugiel na dzień dobry) do którejś z sąsiednich wiosek, to bardzo czarno widzę. Stopień zmotoryzowania towarzystwa jest mierny, a do ograniczonej pojemności aut dodać trzeba jeszcze bagaże - to, że na tydzień zjazdu mieszczę się w walizce rozmiaru 'bagaż podręczny', zdecydowanie nie jest standardem.
Także - me wants, jednakowoż dojazd może być problematyczny. Zwłaszcza zimą. |
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 17-07-2012, 22:24
|
|
|
Gorzej niż Kania być nie może.
Loko napisał/a: | Bardzo fajnie to wygląda. Jak najbardziej się piszę. |
Ysengrinn napisał/a: | Ja również. |
Do Borka? >D |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 17-07-2012, 22:30
|
|
|
Ja niestety odpadam, pomijając kwetsie finansowe i fakt, że i tak ostatnio nie mam możliwości przyjazdu na jakikolwiek zjazd, wg rozkładu taka wycieczka to dla mnie przynajmniej ok. 15h jazdy pociągami/ pks - wg letnich rozkładów, o zimie wolę nie myśleć. |
|
|
Wiewiór
irish mastah
|
Wysłany: 18-07-2012, 14:19
|
|
|
Cudny ten dworek!!!! Chciałabym tam pomieszkać, ale naprawdę nie wiem co się będzie ze mną działo na Sylwestra - biorąc pod uwagę czym się ostatnio zajmuję to równie dobrze mogę świętować w stolicy, Chinach, Anglii lub na wysepce Pikczu-Pikczu >.>
Ponadto poziom mojego zmęczenia i marudzenia jest alarmująco wysoki, więc niepokoi mnie podniesiona kwestia kłopotliwego dojazdu. Należy mnie liczyć z ogromnym znakiem zapytania. |
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 18-07-2012, 17:05
|
|
|
Mnie się pomysł podoba. Raz, że blisko, to opis miejsca brzmi zachęcająco. Gorzej, że teraz z kolei osoby z drugiego końca Polski będą miały problemy z dojazdem. |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 18-07-2012, 17:23
|
|
|
Dla mnie ok. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 18-07-2012, 18:18
|
|
|
Ja lato jak najbardziej. Sylwester nah, obiecałam już komu innemu. Czemu nie rozpatruje się kwestii takich jak mini zjazdy wiosenne or smthg? :> |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
|