Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Gravity Falls |
Wersja do druku |
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 22-03-2015, 02:39 Gravity Falls
|
|
|
Zdałam sobie sprawę, że seria nie ma własnego tematu na forum, który totalnie się jej należy, gdyż należy zapoznać większą ilość osób z tą wspaniałą serią i zmienić ich w poszukiwaczy konspiracji i iluminatów.
Więc jeśli ktoś nie słyszał do tej pory o tej serii - Gravity Falls to urocza kreskówka o parze bliźniąt, Mabel i Dipperze, których rodzice wywieźli na wakacje do tytułowego miasteczka Gravity Falls i zostawili pod opieką pra-wujka, który z zawodu wyciąga kasę z naiwnych turystów (i nie tylko turystów). Mabel, będąc znacznie bardziej optymistyczna od swojego brata, dość szybko odnajduje się w nowym miejscu, ale Dipper ma problem ze znalezieniem jakichkolwiek pozytywów swojej nowej sytuacji. Do czasu, gdy znajduje tajemniczy dziennik z symbolem sześciopalczastej dłoni, który zawiera informacje o nadnaturalnych istotach i zjawiskach, jakie kryją się w Gravity Falls.
Seria zawiera sympatyczne i ciekawe postacie, dobrze napisaną relację między rodzeństwem, świetne dowcipy, fabułę, szyfry, nadnaturalną konspirację i wredny iluminacki trójkąt (obrazek załączony specjalnie dla osób które zwątpiły po przeczytaniu tej zbitki wyrazowej). Obecnie wyszedł cały pierwszy sezon i połowa drugiego sezonu.
Poza tym melodia w czołówce Gravity Falls jest zdecydowanie zbyt chwytliwa i może powodować syndrom nucenia za każdym razem, gdy zaczyna się nowy odcinek.
Z ciekawostek dla osób, które już oglądają serię - jakiś czas temu odbył się wywiad z okazji emisji "Not What He Seems" (Obviously, SPOILERY). |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 22-03-2015, 10:19
|
|
|
Ja w ogóle jestem obrażona, bo w ostatnich odcinkach skracają czołówkę i jak to tak można, skandal! (a w polskiej wersji językowej miasteczko Gravity Falls nazywa się WODOGRZMOTY MAŁE i jeśli ktokolwiek twierdzi, że nie brzmi to jedwabiście to się nie zna) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 22-03-2015, 11:12
|
|
|
Poza tym jak wodogrzmot ma się do ostatnich kilku odcinków, kiedy maszyna Stana
- Spoiler: pokaż / ukryj
- po prostu zrobiła spadki siły grawitacji , (wiem że chodzi o wodospady ale pun intendet by creators padł)
PS to jest wystwór Disneyowski, więc grafika jest miodna :P |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 22-03-2015, 11:49
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | Ja w ogóle jestem obrażona, bo w ostatnich odcinkach skracają czołówkę i jak to tak można, skandal! |
O, to to właśnie. Świętokradztwo! |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 22-03-2015, 14:14
|
|
|
Sasayaki napisał/a: | Mai_chan napisał/a: | Ja w ogóle jestem obrażona, bo w ostatnich odcinkach skracają czołówkę i jak to tak można, skandal! |
O, to to właśnie. Świętokradztwo! |
Chciecie, żeby Myszka Miki zeżarła Hirscha? |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
|
|
|
|
NecroMac
Biri biri!
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 23-03-2015, 11:20
|
|
|
O, kojarzę kreskę. Gość w ogóle tworzy... ciekawe fanarty :D |
|
|
Tren
Lorelei
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 12-06-2015, 23:25
|
|
|
Oczekiwanie na kolejny odcinek wciąż trwa, ale teraz można odliczać, albowiem mamy wreszcie datę!
Teraz tylko przetrwać ten miesiąc.... |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 10-10-2016, 21:54
|
|
|
Skończyłem. Taka seria. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|