Jesień 2015 |
Wersja do druku |
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-06-2015, 00:31 Jesień 2015
|
|
|
Ponieważ już trochę wiadomo o tym co będzie można oglądać jesienią zakładam temat!
A na serio to zakładam dlatego, że znalazłam PVkę do drugiego sezonu K - K:Return of Kings.
Budżet widzę! Okej, K i tak planowałam obejrzeć, ale dla takich walk to już w ogóle. :D
Poza tym z sequeli na pewno spojrzę na Owari no Seraph, które jak na razie jest zaskakująco dobrym trainwreckiem. Poza tym nowe Noragami - ten łuk w mandze był niezły, cieszę się, że postanowili przenieść go na ekrany. Z innych rzeczy pewnie obejrzę Heavy Object skoro i tak czytałam nowelki. Jak na autora Indexa ta seria jakoś przesadnie udana nie jest, ale przyznaję, że brakowało mi momentami wyobraźni jeśli chodzi o walki między Obiektami, więc chętnie sobie to obejrzę. Poza tym One Punch Man, które jest naprawdę fajną mangą i jeśli dostaną budżet to może to być najbardziej epicka seria sezonu. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 26-06-2015, 14:52
|
|
|
Ciężki obiekt, czyli pierwsze anime o polskiej scenie cosplayowej. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 26-06-2015, 16:30
|
|
|
Diabolik Lovers More,Blood... Ja,pitole; ta japońska. interpunkcja!? |
|
|
vries
|
Wysłany: 26-06-2015, 20:23
|
|
|
O ja, ale bieda.
OPM to pewniak. I chyba tyle. Może jeszcze Heavy Object (ale wątpię). Pewnie przyjrzę się innym tytułom, ale nie wróże mojego zainteresowania. Z kontynuacji może jeszcze Haikyuu!! 2. Noragami i ONS odpuszczę, bo lektura mangi mi wystarcza.
Za to filmy są zacne. Dwa Devilmany, mocno promowane Harmony, Shisha no Teikoku i Gyakusatsu Kikan też źle nie wyglądają. No i Tokyou Ghoul Jack - autisma of CCG story (dla przypomnienia jedna z najgorzej narysowanych mang ever). |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 27-06-2015, 08:53
|
|
|
Jesień....
Jesień czas powrotów
Jesień brak odlotów
Żaden plakat mnie nie bawi
Może trailer coś poprawi
Lecz na razie w zestawieniu
Niema światła w bladym cieniu
Na poprawę całe lato
Czekam co Japońce na to
Jesień, jaśnień w zestawieniu
Brak nadziei w mym spojrzeniu |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
fleischman
|
Wysłany: 27-06-2015, 09:39
|
|
|
Dla mnie nie wygląda to źle, ale ja przeważnie śledzę w każdym sezonie 4-5 serii. OPM zapowiada się ciekawie, drugi sezon Noragami (może tym razem nie będzie to tylko reklamówka...), drugi sezon Haikyuu, do tego garść serii do sprawdzenia i smakowite długometrażówki. Czyli w normie. |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
|
Wysłany: 27-06-2015, 17:51
|
|
|
Kontynuacje:
K Return of Kings
Noragami Aragoto
Owari no Seraph 2
Prawdopodobnie:
Heavy Object - na bazie LNki autora Indexa
Taimadou Gakuen 35 Shiken Shoutai - założenia świata brzmią ciekawie, założenia samej fabuły gorzej
Może:
Lance N' Masques - brzmi ciekawie, ale boję się typowej LNowści...
Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatteiru - mam nadzieję, że to kryminał
Subete ga F ni Naru - ^ jak wyżej, mam nadzieję, że to kryminał |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 27-06-2015, 19:22
|
|
|
Czy ja dobrze widzę, że Heavy Objects będzie o przygodach Polski, Italii i Lichtensteinu z Hetalii? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 27-06-2015, 21:56
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Czy ja dobrze widzę, że Heavy Objects będzie o przygodach Polski, Italii i Lichtensteinu z Hetalii? |
Nie, jak sama nazwa wskazuje, to anime o typowej polskiej cosplayerce.
Prędzej o Twoich dowcipasach. Hamuj się waćpan na przyszłość - Ysengrinn |
Ostatnio zmieniony przez Slova dnia 28-06-2015, 09:06, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 27-06-2015, 22:27
|
|
|
Slova napisał/a: | Ysengrinn napisał/a: | Czy ja dobrze widzę, że Heavy Objects będzie o przygodach Polski, Italii i Lichtensteinu z Hetalii? |
Nie, jak sama nazwa wskazuje, to anime o typowej polskiej cosplayerce. |
.......
Okej, akurat rozumiem skąd Ysen bierze te wnioski (i o ile charakter postaci się nie zgadza to imo coś w atmosferze HO istotnie przypomina nieco Hetalię), ale szczerze nie mam pojęcia co niby nazwa tej serii ma mieć wspólnego z cosplayem. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 28-06-2015, 09:07
|
|
|
Tren napisał/a: | szczerze nie mam pojęcia co niby nazwa tej serii ma mieć wspólnego z cosplayem. |
Ponieważ większość naszych cosplayerek ma problemy z nadwagą i to dość wyraźnie.*
*spostrzeżenia z obserwacji moich jako częstego bywalca konwentów. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 28-06-2015, 12:32
|
|
|
Slova napisał/a: | Tren napisał/a: | szczerze nie mam pojęcia co niby nazwa tej serii ma mieć wspólnego z cosplayem. |
Ponieważ większość naszych cosplayerek ma problemy z nadwagą i to dość wyraźnie.*
*spostrzeżenia z obserwacji moich jako częstego bywalca konwentów. |
W takim razie to był bardzo żenujący i nieśmieszny dowcip świadczący o potwornej małostkowości. Przyznaję, że oceniałam cię na więcej, Slova. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 28-06-2015, 13:46
|
|
|
Może wydzielmy wątek do nabijania się z poziomu polskiego cospleyu, żebym nie musiał tu offtopować.
Sprawa jest bowiem grubszej wagi i wymaga cięższych argumentów, na które nie tu miejsce.
Nie.
Moderacja docenia wszakże Twoje dobre chęci. Wygrywasz niniejszym 29 dni czasu wolnego na przemyślenie swoich wyborów życiowych - Ysengrinn |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 28-06-2015, 18:33
|
|
|
Z kontynuacji - Haikyuu, K, Yuru Yuri i być może Noragami.
Co do reszty to pewnie sprawdzę One Punch Man i Heavy Object. Mam nadzieję, że coś jeszcze dojdzie do listy, bo reszta pozycji jest póki co mało nęcąca. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 29-06-2015, 16:49
|
|
|
Utawararerumono!* Bo gogony i uszy się nie obejrzą same. Also, tactics.
Heavy Object.
Gdyż ponieważ mchu ostatnio w tv mało, a Sidonia szybko nie wróci.
I pierwszy tom oryginału był fajny. Shotgun grandma ftw. Waga argumentów za jest miażdżąca.
Owari z racji bycia cudownym trainwreckiem i OPM, z racji bycie, well, OPM.
Pozatym nie widzę dla siebie nic ciekawego.
*przeraża mnie iż po tylu latach jakie minęły od premiery pierwszej serii ja nadal z pamięci rzucam ten tytuł, a listy na zakupy zapamiętać nie potrafię. Ech. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
|