Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
KeiRO ruszyło! Darmowy Polski Server RO ^_^ |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-01-2004, 00:07 KeiRO ruszyło! Darmowy Polski Server RO ^_^
|
|
|
Pod wpływem usunięcia mojego konta na quebecRO (poza tym, admin zachowywał się jak typowa lama, klnąc na wszystkich wokół) i niemożnością grania na iRO pomimo zapłacenia (admin bloknął porty i nie chce odblokować) postanowiłem (z dużą pomocą anboo ^^) stworzyć własny server . Na razie są na nim wszystkie klasy, wojny gildii itp., ale niektóre skille klas 2-2 nie działają (planuję narazie usunąć te, których większość skilli nie działa, np Monk i poczekać, aż zostaną napisane skrypty poprawiające te błędy). Server działa na DarkWeissie, exp/job/drop rate'y to odpowiednio 40/45/50. Serv nie działa co prawda 24/7, tylko wtedy, kiedy jestem przy komputerze ^^ (zazwyczaj ok 15.00-22.00, staram się przekonać tatę, żeby go włączał, kiedy on będzie pracował). Mogą to jednak wynagrodzić bardzo małe lagi i mili GMi (poproszeni czasem robimy najazdy potworów itp.). W miarę rozwoju emulatora, server również będzie się rozwijał, a aktualnie jest na nim więcej rzeczy, niż na iRO. Zainteresowanych założeniem konta, proszę o napisanie mi maila/PMa/wiadomości na gg, zawierającej login, hasło, płeć, mail i nr gg.
Pliki potrzebne do ruszenia tego wszystkiego to:
Klient kRO (oficjalny serwer,ściąga się bardzo długo) Tutaj znajdują się linki do szybszego servera (trzeba się zarejestrować)
Klient Sakraya (oficjalny link) W linku do tamtego forum znajduje się również link do sakraya, radzę ściągać z tamtąd).
Tłumaczenie nazw przedmiotów, kart itp.
Plik potrzebny do grania na moim serverze ;)
Wygląda to następująco:
a) Ściągamy klienta kRO i Sakraya
b) Instalujemy kRO i Sakraya do tego samego folderu (najpierw kRO, potem Sakray) Instalacja jest po koreańsku, ale jakoś sobie poradzicie Przy instalacji Sakraya, kiedy wyskoczy okienko "czy zamienić pliki" (po koreańsku) należy kliknąć na bodajże środkowy przycisk - potwierdzenie.
c) Klikamy na Ragnarok.exe i czekamy aż się spatchuje (nie jest to konieczne, ale może się kiedyś przydać), potem robimy to samo z Sakray.exe
d) Instalujemy tłumaczenie, jednak podczas instalacji należy odznaczyć pierwsze i ostatnie pole
e) Rozpakowujemy zawartość KeiRO.zip do folderu z RO, przy czym plik sclientinfo.xml należy wrzucić do folderu "Data"
f) Następnie, jeśli server działa i macie już na nim konto, możecie cieszyć się bezproblemową grą
Have fun i pamiętajcie, ten server "Is for pleasure, not pressure" (dlatego rate'y takie duże)! |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
Ostatnio zmieniony przez Keii dnia 14-01-2004, 10:42, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
g_v_s
|
|
|
|
|
Yuby
Kotosmok
|
Wysłany: 01-01-2004, 03:29
|
|
|
Zaraz... Czy to znaczy, że ta gra jest za darmo? Jeżeli tak, to ja się na to piszę! ^^ |
_________________ From the brightest start
Comes the blackest hole
You had so much to offer
Why did you offer your soul? |
|
|
|
|
raflik
Fenomen na jedną noc
Dołączył: 14 Lip 2002 Skąd: Z nicości swego akademickiego pokoju Status: offline
|
Wysłany: 01-01-2004, 09:24
|
|
|
Mwahahaha
sciagam ^^
kiedys gralem w RO ale wtedy wlasnie zamkneli servy bo kcieli beta 2 wpuscic... i przez pewnein czas gralem na serwerze POlskim ^^
a teraz hmm... zobaczymy |
_________________ Hollogram Summer - The Night of Wallachia
Fenomen na jedną noc |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 01-01-2004, 11:43
|
|
|
Co do wypowiedzi Yuby'ego, to gra na oficjalnym serverze jest płatna, a ten jako prywatny, jest darmowy ^^
Na razie to jednak faza testowa, więc nie wystraszcie się, jeśli będą jakieś błędy. |
|
|
|
|
|
raflik
Fenomen na jedną noc
Dołączył: 14 Lip 2002 Skąd: Z nicości swego akademickiego pokoju Status: offline
|
Wysłany: 01-01-2004, 13:53
|
|
|
Mwahahaha
nie ma jak to grupa poszukiwaczy przygod... :>
wreszcie szanse beda wyrownane :D<no prawie... wieksze szanse ma ten co sie wczesniej dolaczy :D> |
Fenomen na jedną noc |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 02-01-2004, 11:37
|
|
|
Waaah! Nareszcie! ^______^
...
Niech no mi się tylko to wszystko pościąga... Dobrze, że część zgrywałam już wcześniej. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 02-01-2004, 11:51
|
|
|
Ściągać... ściągać... ściągać... cierpliwości... ^^ |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Gość
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 02-01-2004, 12:26
|
|
|
Tamten post jest mój jakby co, więc ciągnijcie, rejestrujcie się i grajcie XD |
|
|
|
|
|
raflik
Fenomen na jedną noc
|
Wysłany: 02-01-2004, 15:34
|
|
|
No no.. przyznam ze Livle nabija sie dosc szybko... 5 poringow i jeden MIKOLAJ i jusz mam 10 liv :D <tak naprawde zabilem 4 poringi... i mam 9liv ale wystarczy mi ubic jednego i :>>
Pytanie: Jak sie korzysta z przedmiotow...<np lupy albo ciastka???> |
Fenomen na jedną noc |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 02-01-2004, 16:46
|
|
|
Więc tak... Przedmioty dzielą się na 3 grupy, a są to (lecąc od góry):
Usable items - można ich używać, dwukrotnie na nie klikając, ew. przyporządkowując je do skrótów (okno przyporządkowywania - F12)
Ekwipunek - przedmioty, które można założyć, jeśli po najechaniu ich nazwa wyświetla się na czarno, to znaczy, że aby ich użyć, trzeba zrobić Apprisal (użyć lupy)
Inne - różne pierdoły po pokonanych potworach, przydatne w questach, do używania niektórych czarów, ale ogólnie to rzeczy an sprzedaż |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 02-01-2004, 17:39
|
|
|
W związku z licznymi pytaniami, postanowiłem zapodać parę przydatnych linków, dla tych "zupełnie zielonych" w świecie RO.
RagnaMart - jest to strona z największą chyba ilością informacji o RO, zawiera bazę potworów, przedmiotów itp
Guide dla początkujących, na oficjalnej angielskiej stronie RO. Przeczytajcie, jeśli nie macie nawet podstawowych iformacji.
Parę innych fanowskich stron z informacjami:
Nitro7 , RoEmpire , Library of Prontera
Oraz niezastąpione GameFaqs |
|
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 02-01-2004, 20:39
|
|
|
No i jest zonk. Ściągam z tego szybszego serwera (na Aegis Support Board), jestem zarejestrowany i zalogowany, fajnie... ale ciągle wyskakuje mi Błąd 403 (czyli brak uprawnień)!!! I co teraz? Pomóżcie, jak wiecie co z tym zrobić... |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 02-01-2004, 21:17
|
|
|
Coś te linki z forum Aegisa faktycznie nie działają... Ale nie poddawajcie się, prędkości z oficjalnego serva w niektórych godzinach są naprawdę duże (jeśli używacie jakiegoś przyspieszacza sciągania, to wiedzcie, żeby ustawić się jako annonymus).
!!WAŻNE!! Ściągając plik przyspieszaczami należy go dzielić tylko na jedną część !! Inaczej instalka nie będzie działać!! |
Ostatnio zmieniony przez Keii dnia 03-01-2004, 12:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|