| Axis Powers Hetalia |
| Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-01-2009, 16:46 Axis Powers Hetalia
|
|
|
Axis Powers Hetalia 1 - Konferencja Klimatyczna, niemal identyczna z tą w Poznaniu. Polska broniąca Litwy była świetna, tekst do Rosji - "If you come any closer your capital become Warsaw". Do tego Ludwig tak niemiecki jak tylko może być. Francis dla zasady nie zgadzający się ani z Ameryką ani z Anglią, i USA z genialnym rozwiązaniem problemu globalnego ocieplenia. Co jeszcze? Pierwsza wojna światowa, a następnie geneza Świętego Cesarstwa Rzymskiego i włoskiego renesansu w wersji SD. Tak, zapowiada się uroczo.
Na początku obawiałem się, że zabranie naszej reprezentacji, bo w początkowych projektach nie było Polski, ale jednak jest Felek. Drugi odcinek zapowiada kontynuację pierwszej wojny światowej, z Włochami i Niemcami w rolach głównych. |
|
|
|
|
 |
Nanami 
Nya~

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 28-01-2009, 17:00
|
|
|
| Ja po prostu sobie zakrzyknęłam po seansie: ja się tak mogę historii uczyć! :D Jeden wielki chaos. Pastaaa~~ Powiewające Cesarstwo Rzymskie. Ending... Mruczne. Jedyne co boli to jakość obrazu... ale ważne, że w ogóle jest :3 |
|
 |
OverLord_Zenon 
Lord Chaosu

Dołączył: 20 Gru 2008 Skąd: ? Z otchłani Kosmosu!!! Status: offline
|
|
|
|
 |
wa-totem 
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 28-01-2009, 18:27
|
|
|
Pomidory.
Strach się bać~!
Niemcy bardzo niemieckie. I Ameryka podkradający pomysły Japonii któremu pozostaje tylko się zgodzić... Marzenie Rosji i stolicowy "Poland rule" XD
Kurczę, na pohybel koreańskim nazistom >_< |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
 |
|
|
|
 |
Easnadh 
Ijasu-san

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 28-01-2009, 19:17
|
|
|
Zeszłam XD
Trochę za szybkie to było. Z początku byłam ciut rozczarowana, ale potem już poszło z górki. Przy Feliksie zaczęłam głupio rechotać, a przy endingu dostałam totalnej [totalnej!] głupawki. No i ten ogólny i wszechobecny chaos...
Przy Chibitalii mogłam tylko piszczeć z zachwytu. Tak niesamowicie słodkie to było, że zęby powinny wypadać, jednak ja odebrałam to jako zwyczajnie prze-u-ro-cze *-* A dziadek Rzym zrobił na mnie wrażenie. Jak na dziadka, to doprawdy świetnie się trzyma. Jakiż z niego bizon!
Feliks. Uwielbiam go, po prostu uwielbiam. "Poland rule!" XD |
|
 |
Ysengrinn 
Cynical Romantic

Dołączył: 11 Maj 2003 Skąd: Pruszków, gdzie kończą się Reguły Status: offline
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 28-01-2009, 19:23
|
|
|
Jeżu kolczasty... To wyglądało jakby ktoś wziął random loga z naszego IRC-a i przerobił na scenariusz. Chaos, hałas, absurd, odczapizm i dyskusja która zaczyna się od ważkich problemów świata, a kończy na cyc... Żarciu.
Na razie nie wiem co myśleć. Poczekam na dalsze odcinki. |
_________________ Oh, wow. Walnąłeś jak Sus scrofa w Pinus silvestris.
De gustibus non est disputandum.
 |
|
|
|
 |
Agon 
Seizon Senryaku!

|
Wysłany: 28-01-2009, 19:52
|
|
|
O, temat o Hetalii :3
Moje pierwsze wrażenia opisałam już w tanuczym blogu, ale jeszcze coś dopowiem.
Ogólnie było trochę zbyt chaotycznie. Konferencja, Chibitalia, początek I wojny światowej – trochę tego sporo jak na pięciominutowy odcinek. Mogli już cały ep. poświęcić konferencji i dopuścić każdy kraj do głosu, w formie takiej krótkiej prezentacji.
Feliks jest kochany. Trójkącik Anglia x Francja x Ameryka też rządzi. A dziadka Rzym to tylko schrupać w całości :3
Podoba mi się seiyuu Niemiec i Włoch – idealnie pasuje do tych postaci, IMO najlepiej dobrane seiyuu ze wszystkich, jakie miałam szansę usłyszeć. Za to jak usłyszałam głos Rosji, to się załamałam – Ivan brzmi tak jakoś mało groźnie. Spartolili go i tyle T_T A Chiny ma głos jak dziewczynka.
Ending jest psycho-fazowy, no ale to w końcu Hetalia. Grafika i kreska ok., ale jakość dostępnych odcinków leży (i kwiczy) _-_ |
|
 |
Easnadh 
Ijasu-san

|
Wysłany: 28-01-2009, 20:36
|
|
|
| Urufu napisał/a: | | Za to jak usłyszałam głos Rosji, to się załamałam – Ivan brzmi tak jakoś mało groźnie. Spartolili go i tyle T_T | Urufu, nie obraź się, ale mam wrażenie, że nie załapałaś. To jest część imidżu Rosji, na tym to ma polegać. Cholerny sadysta z wielkimi zapędami imperialistycznymi. Z niewinnym głosikiem. Bo on ma być taki milusi, na pierwszy rzut oka. A na drugi - psychol. Milusi psychol. Jak dla mnie brzmi to cudownie *__* |
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-01-2009, 20:41
|
|
|
| Cytat: | | Za to jak usłyszałam głos Rosji, to się załamałam – Ivan brzmi tak jakoś mało groźnie. Spartolili go i tyle |
Rosja w Hetalii ma dwa oblicza. Na zewnątrz jest dobrotliwym misiem kolargolem, zaś dla bliskich sąsiadów - wściekłym niedźwiedziem. I ten głos idealnie to podkreśla. |
|
|
|
|
 |
Agon 
Seizon Senryaku!

|
Wysłany: 28-01-2009, 21:17
|
|
|
| No tak, macie rację, nie pomyślałam o tym wcześniej w ten sposób ^^' |
|
 |
Kr3t 

|
Wysłany: 28-01-2009, 21:49
|
|
|
Chore, po prostu chore... Kiedy następny odcinek :D? Jak najbardziej wpasowało się w moje dziwaczne gusta.
Pastaaaaaaa |
|
|
|
|
 |
GoNik 
歌姫 of the universe

Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 29-01-2009, 00:50
|
|
|
. . .
Załamałam się.
Morderczy głos Shirou... Znaczy, Arthura.
I Masahiro. Znaczy, Wonga.
I Ludwig-ciapciak w stylu Athruna...
Poza tym pasta~ jako żywo zalatuje mi timotee~
Nic nie poradzę :D |
|
 |
Slova 
Lunatic aim

Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 29-01-2009, 12:20
|
|
|
X____x?
Pierwsze wrażenie: Ale śmieszna kreska.
Nastepne: W pierwowzorze też wszystko działo się tak szybko
Potem: Myślałem, że w mandze Polska był kobietą O_o'
No i najlepsze... PASTAAAA |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
Dear /a/,
Madoka made me stop watching anime. I dont think any series can top it. everything else is disappointing in standards.
There, I said it. Lemmings.
Love, Anonymous |
|
|
|
 |
Momoko 
Natural Number

Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 29-01-2009, 17:36
|
|
|
No dobra, pierwszy ep.
Po pierwsze jakość. Argh, ja wiem, wszystko wiem, ale jednak po oczach daje. Cóż, w końcu się przyzwyczaję.
Po drugie, wydarzenia przesuwające się jak w kalejdoskopie, jednak za dużo upchali naraz. Wydaje mi się, że chcieli od razu wszystko ogarnąć, ale czy to nie jest trochę zbyt hermetyczne dla kogoś, kto nie czytał mangi?
Po trzecie i najważniejsze, Feliiiks! Pojawił się na całe trzy sekundy, ale wystarczyło. Odetchnęłam z ulgą, gdy usłyszałam jego głos. Nie słuchałam żadnej części dramy z Polską, a nazwiska seyuu nie kojarzyłam, więc trochę mnie to martwiło. Ale gut, może być.
E, a Ivana jednak nie lubię.
| Easnadh napisał/a: | | Feliks. Uwielbiam go, po prostu uwielbiam. "Poland rule!" XD |
Eas, a czytałaś TO?
Wrażenia ogólnie pozytywne, ending (opening?) fazogenny, a bizony bardziej bizoniaste niż spodziewałam się po projektach postaci do samego anime. |
_________________ I mean well, I'm well well I mean I'm in hell well
I still have my health at least that's what they tell me.
If wellness is this what in hells name is sickness?
But business is business and business runs in the family
|
|
|
|
 |
Easnadh 
Ijasu-san

|
Wysłany: 29-01-2009, 17:55
|
|
|
| Momoko napisał/a: | | Easnadh napisał/a: | | Feliks. Uwielbiam go, po prostu uwielbiam. "Poland rule!" XD |
Eas, a czytałaś TO? | O kwik! XD
"From Russia with Love". Nyahahaha. Feliks i te jego genialne pomysły z listami. Jeden w końcu wypalił. Z zabójczym skutkiem XD |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Nie możesz ściągać załączników
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|