Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Axis Powers Hetalia |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-01-2009, 16:46 Axis Powers Hetalia
|
|
|
Axis Powers Hetalia 1 - Konferencja Klimatyczna, niemal identyczna z tą w Poznaniu. Polska broniąca Litwy była świetna, tekst do Rosji - "If you come any closer your capital become Warsaw". Do tego Ludwig tak niemiecki jak tylko może być. Francis dla zasady nie zgadzający się ani z Ameryką ani z Anglią, i USA z genialnym rozwiązaniem problemu globalnego ocieplenia. Co jeszcze? Pierwsza wojna światowa, a następnie geneza Świętego Cesarstwa Rzymskiego i włoskiego renesansu w wersji SD. Tak, zapowiada się uroczo.
Na początku obawiałem się, że zabranie naszej reprezentacji, bo w początkowych projektach nie było Polski, ale jednak jest Felek. Drugi odcinek zapowiada kontynuację pierwszej wojny światowej, z Włochami i Niemcami w rolach głównych. |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 28-01-2009, 17:00
|
|
|
Ja po prostu sobie zakrzyknęłam po seansie: ja się tak mogę historii uczyć! :D Jeden wielki chaos. Pastaaa~~ Powiewające Cesarstwo Rzymskie. Ending... Mruczne. Jedyne co boli to jakość obrazu... ale ważne, że w ogóle jest :3 |
|
|
OverLord_Zenon
Lord Chaosu
Dołączył: 20 Gru 2008 Skąd: ? Z otchłani Kosmosu!!! Status: offline
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 28-01-2009, 18:27
|
|
|
Pomidory.
Strach się bać~!
Niemcy bardzo niemieckie. I Ameryka podkradający pomysły Japonii któremu pozostaje tylko się zgodzić... Marzenie Rosji i stolicowy "Poland rule" XD
Kurczę, na pohybel koreańskim nazistom >_< |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 28-01-2009, 19:17
|
|
|
Zeszłam XD
Trochę za szybkie to było. Z początku byłam ciut rozczarowana, ale potem już poszło z górki. Przy Feliksie zaczęłam głupio rechotać, a przy endingu dostałam totalnej [totalnej!] głupawki. No i ten ogólny i wszechobecny chaos...
Przy Chibitalii mogłam tylko piszczeć z zachwytu. Tak niesamowicie słodkie to było, że zęby powinny wypadać, jednak ja odebrałam to jako zwyczajnie prze-u-ro-cze *-* A dziadek Rzym zrobił na mnie wrażenie. Jak na dziadka, to doprawdy świetnie się trzyma. Jakiż z niego bizon!
Feliks. Uwielbiam go, po prostu uwielbiam. "Poland rule!" XD |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 28-01-2009, 19:23
|
|
|
Jeżu kolczasty... To wyglądało jakby ktoś wziął random loga z naszego IRC-a i przerobił na scenariusz. Chaos, hałas, absurd, odczapizm i dyskusja która zaczyna się od ważkich problemów świata, a kończy na cyc... Żarciu.
Na razie nie wiem co myśleć. Poczekam na dalsze odcinki. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 28-01-2009, 19:52
|
|
|
O, temat o Hetalii :3
Moje pierwsze wrażenia opisałam już w tanuczym blogu, ale jeszcze coś dopowiem.
Ogólnie było trochę zbyt chaotycznie. Konferencja, Chibitalia, początek I wojny światowej – trochę tego sporo jak na pięciominutowy odcinek. Mogli już cały ep. poświęcić konferencji i dopuścić każdy kraj do głosu, w formie takiej krótkiej prezentacji.
Feliks jest kochany. Trójkącik Anglia x Francja x Ameryka też rządzi. A dziadka Rzym to tylko schrupać w całości :3
Podoba mi się seiyuu Niemiec i Włoch – idealnie pasuje do tych postaci, IMO najlepiej dobrane seiyuu ze wszystkich, jakie miałam szansę usłyszeć. Za to jak usłyszałam głos Rosji, to się załamałam – Ivan brzmi tak jakoś mało groźnie. Spartolili go i tyle T_T A Chiny ma głos jak dziewczynka.
Ending jest psycho-fazowy, no ale to w końcu Hetalia. Grafika i kreska ok., ale jakość dostępnych odcinków leży (i kwiczy) _-_ |
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
|
Wysłany: 28-01-2009, 20:36
|
|
|
Urufu napisał/a: | Za to jak usłyszałam głos Rosji, to się załamałam – Ivan brzmi tak jakoś mało groźnie. Spartolili go i tyle T_T | Urufu, nie obraź się, ale mam wrażenie, że nie załapałaś. To jest część imidżu Rosji, na tym to ma polegać. Cholerny sadysta z wielkimi zapędami imperialistycznymi. Z niewinnym głosikiem. Bo on ma być taki milusi, na pierwszy rzut oka. A na drugi - psychol. Milusi psychol. Jak dla mnie brzmi to cudownie *__* |
_________________ ☾
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-01-2009, 20:41
|
|
|
Cytat: | Za to jak usłyszałam głos Rosji, to się załamałam – Ivan brzmi tak jakoś mało groźnie. Spartolili go i tyle |
Rosja w Hetalii ma dwa oblicza. Na zewnątrz jest dobrotliwym misiem kolargolem, zaś dla bliskich sąsiadów - wściekłym niedźwiedziem. I ten głos idealnie to podkreśla. |
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 28-01-2009, 21:17
|
|
|
No tak, macie rację, nie pomyślałam o tym wcześniej w ten sposób ^^' |
|
|
|
|
|
Kr3t
|
Wysłany: 28-01-2009, 21:49
|
|
|
Chore, po prostu chore... Kiedy następny odcinek :D? Jak najbardziej wpasowało się w moje dziwaczne gusta.
Pastaaaaaaa |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 29-01-2009, 00:50
|
|
|
. . .
Załamałam się.
Morderczy głos Shirou... Znaczy, Arthura.
I Masahiro. Znaczy, Wonga.
I Ludwig-ciapciak w stylu Athruna...
Poza tym pasta~ jako żywo zalatuje mi timotee~
Nic nie poradzę :D |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 29-01-2009, 12:20
|
|
|
X____x?
Pierwsze wrażenie: Ale śmieszna kreska.
Nastepne: W pierwowzorze też wszystko działo się tak szybko
Potem: Myślałem, że w mandze Polska był kobietą O_o'
No i najlepsze... PASTAAAA |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 29-01-2009, 17:36
|
|
|
No dobra, pierwszy ep.
Po pierwsze jakość. Argh, ja wiem, wszystko wiem, ale jednak po oczach daje. Cóż, w końcu się przyzwyczaję.
Po drugie, wydarzenia przesuwające się jak w kalejdoskopie, jednak za dużo upchali naraz. Wydaje mi się, że chcieli od razu wszystko ogarnąć, ale czy to nie jest trochę zbyt hermetyczne dla kogoś, kto nie czytał mangi?
Po trzecie i najważniejsze, Feliiiks! Pojawił się na całe trzy sekundy, ale wystarczyło. Odetchnęłam z ulgą, gdy usłyszałam jego głos. Nie słuchałam żadnej części dramy z Polską, a nazwiska seyuu nie kojarzyłam, więc trochę mnie to martwiło. Ale gut, może być.
E, a Ivana jednak nie lubię.
Easnadh napisał/a: | Feliks. Uwielbiam go, po prostu uwielbiam. "Poland rule!" XD |
Eas, a czytałaś TO?
Wrażenia ogólnie pozytywne, ending (opening?) fazogenny, a bizony bardziej bizoniaste niż spodziewałam się po projektach postaci do samego anime. |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
|
Wysłany: 29-01-2009, 17:55
|
|
|
Momoko napisał/a: | Easnadh napisał/a: | Feliks. Uwielbiam go, po prostu uwielbiam. "Poland rule!" XD |
Eas, a czytałaś TO? | O kwik! XD
"From Russia with Love". Nyahahaha. Feliks i te jego genialne pomysły z listami. Jeden w końcu wypalił. Z zabójczym skutkiem XD |
_________________ ☾
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|