FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  IRC (qchat mibbit)  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następny
  Angel Beats [SPOILERY]
Wersja do druku
Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 14-06-2010, 21:49   

wa-totem napisał/a:
IMO przeceniasz Sm00ku. Mnie raczej wydaje się że mamy kolejnego straumowanego. Może "A poza tym, mów mi Christo~"?

Co nie zmienia faktu, że Yuri znów popisała się zmysłem obserwacji, namierzyła Otonashiego bezbłędnie. Z tego kawałka który mówi w końcówce wnoszę, że jej racjonalna strona skłania się by przynajmniej rozważać argumenty Kanade i Yuzuru. I gah, Otonashi robi z siebie intelektualnego moebloba. Cóż za upadek...

Bardziej ironia niż przecenianie scenarzystów. Osobiście podejrzewam nie tyle traumę, co nadgorliwość.
Przejdź na dół
RepliForce Płeć:Mężczyzna
Vongola Boss

Status: offline

Grupy:
Omertà
PostWysłany: 16-06-2010, 12:13   

Jakieś mam takie wrażenie, że Yurippe zostanie wciągnięta przez cień.

Numer Gadu-Gadu
4841576
NiBl Płeć:Mężczyzna
Seeker of Truth

PostWysłany: 19-06-2010, 10:42   

No i wszystko rozwiązane...
Odcinek może przesadziłem z zapowiedzią dramy, ale był do myślenia (i akcji było trochę).
Wielkim ZUYM okazał się program (data entity HIC) napisany w Angel Playerze. Angel Player to twór wielkiego programisty, który będąc bez pamięci w tym świecie stracił nadzieję (nie był zbyt mądry, mógłby sobie zaprogramować (stworzyć) maszynkę przywracającą pamięć). Yuri mogła sama stać się Bogiem, ale zrezygnowała z tego, na końcu przeżyła (chyba) Katharsis i będzie mogła opuścić ten świat.

Dobra cliffhangera też nie było, ale ostatni odcinek będzie pewnie spokojniejszy
i wszystko zostanie domknięte. Wszystko co dobre musi mieć swój koniec, świat służący do "dopełnienia swojego życia" musi zostać opuszczony w końcu przez duszę.
Czyli jedna z najlepszych serii tego sezonu zmierza prawdopodobnie ku końcowi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Frea
Gość
PostWysłany: 19-06-2010, 15:44   

Szkoda, że wiele osób spisało tą serię na straty już po dwóch odcinkach. Dopiero później anime się rozkręca. Szkoda, że to już ostatnie odcinki, ale mam nadzieję, że zobaczymy jeszcze w najbliższym czasie coś autorstwa Maedy. Może Little Busters w końcu?
Powrót do góry
Keii Płeć:Mężczyzna
Tsunderemo©

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 19-06-2010, 16:06   

Ja nie spisałem jej na straty i trochę żałuję. Może miała to być zabawa sztampą, ale moim zdaniem sztampą została - chociaż i tak moim zdaniem największym grzechem tego tytułu jest zdecydowanie zbyt duża ilość postaci, z których większość jest strasznie nijaka.

Numer Gadu-Gadu
2734602
Luchianka Płeć:Kobieta
Uguu lolipop girl

PostWysłany: 19-06-2010, 17:57   

Ogólnie czytałam od fanów AB,że tytuł odcinka znaczy piosenki Boba Dylana pasuje do walki SSS przeciwko Bogu.
Jak moje wrażenia?Cóż. Powoli
Spoiler: pokaż / ukryj
część SSS zaczyna znikać jak dziewczyny z Girls Death Monster
. Yuri pogadza z swoją traumą.
Pierwsza część odcinka-Pełna akcja,druga typowa dla Keyowych produkcji autorstwa Maedy-Wielkie słowa,poważna muzyka, pokazanie
Spoiler: pokaż / ukryj
,,miłości jako siły mogącej zmienić wszystko na lepsze"
i pod koniec wyciskacz łez.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Costly Płeć:Mężczyzna
Maleficus Maximus

Grupy:
Melior Absque Chrisma
PostWysłany: 20-06-2010, 21:53   

Ble... wolałem, gdy AB! starał się być śmieszny. Rozczulający być nie potrafi i bardzo słabo udaje, że jest inaczej...

Shini Płeć:Mężczyzna
Night Angel

PostWysłany: 20-06-2010, 23:04   

Keii napisał/a:
grzechem tego tytułu jest zdecydowanie zbyt duża ilość postaci, z których większość jest strasznie nijaka.

Jak już kiedyś pisałem przy większości serii made by KEY trzeba sięgnąć po inne źródła żeby w całości niektóre motywy zrozumieć >.>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
6864036
Tsunderemo©

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 21-06-2010, 00:02   

Nie chodzi o rozumienie motywów tylko nijakość postaci. Clannada i Kanona można było obejrzeć bez znajomości z gier i bynajmniej nie przeszkadzało to widzowi polubić postaci i mieć wrażenie, że posiadają więcej niż 1 dominującą cechę charakteru.
Zresztą, o ile dobrze się orientuję, AB jest tworem samodzielnym, więc materiału źródłowego do poszukiwań oprócz mangi (na podstawie anime?) nie ma.

Numer Gadu-Gadu
2734602
Daerian Płeć:Mężczyzna
Wędrowiec Astralny

Status: online

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 21-06-2010, 09:02   

Keii napisał/a:
Ble... wolałem, gdy AB! starał się być śmieszny. Rozczulający być nie potrafi i bardzo słabo udaje, że jest inaczej...

Ja z kolei bawiłem się świetnie, szczególnie w momencie zamiany Yurippe w NPCa... "To raj" - Japończycy maja świetne wyobrażenie raju ;D

Luchianka napisał/a:
Ogólnie czytałam od fanów AB,że tytuł odcinka znaczy piosenki Boba Dylana pasuje do walki SSS przeciwko Bogu.

Jak dla mnie bardziej chodziło o cool scenę i odniesienie do Cowboya Bebopa (Bo fakt, że bohater rzucający cytatem wwalcował na scenę z gnatem w garści raczej nie był przypadkowy). Ale efekt mi się podobał ;-)
Ogólnie, odcinek (i serię) oceniam raczej pozytywnie, chociaż mam wrażenie, że bawiłem się trochę inaczej niż było w założeniach twórców... a postacie, owszem, nijakie.

Numer Gadu-Gadu
3291361
Tsunderemo©

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 21-06-2010, 10:57   

Daer, pierwszy cytat jest Costly'ego, nie mój ;)

Numer Gadu-Gadu
2734602
Sm00k
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 22-06-2010, 00:12   

Zastanawiam się czy nie dropnąć po ostatnim epizodzie.
Rozwiązanie "zuego" było takie... mało treściwe. Spodziewałem się epickiej zdrady.
Oh well...
Powrót do góry
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 22-06-2010, 10:39   

Sm00k napisał/a:
Spodziewałem się epickiej zdrady.

Ahaha.
Przypomniała mi się scena z kuszeniem Galadrieli z LotR.

Ah, zmarnowany potencjał ;3

Oh well.

Numer Gadu-Gadu
3869750
Shini Płeć:Mężczyzna
Night Angel

PostWysłany: 23-06-2010, 06:39   

Keii napisał/a:
AB jest tworem samodzielnym, więc materiału źródłowego do poszukiwań oprócz mangi (na podstawie anime?) nie ma.

Hmm ja mowie na przykład o novelkach >.> Choćby o oficjalnym prequelu.Najpierw warto poszukać , zanim coś się skreśli >.>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
6864036
Tsunderemo©

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 23-06-2010, 08:27   

Dobry tytuł broni się sam.

Numer Gadu-Gadu
2734602
Strona 12 z 15 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następny
Odpowiedz do tematu