Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie mangi najczęściej czytacie i jakie anime oglądacie? |
Wersja do druku |
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 17-01-2005, 23:56
|
|
|
Mang niet. Z anime Crest / Banner of the Stars, Infinite Ryvius, Full Metal Panic, Vandread, Armitage. Telewizor? A komu potrzebny telewizor? |
|
|
|
|
|
Nomikyo
|
Wysłany: 18-01-2005, 10:47
|
|
|
przepraszam was ze szlak trafił moja ankiete ^^' |
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 18-01-2005, 17:18
|
|
|
Nomikyo z ankietami zawsze są problemy, na każdym forum.
Betix akurat z mangami nie ma większego problemu, większość jest (a co nie ma nietrudno kupić za pośrednictwem netu). Akurat to chobby jest dość popularne i dociera do większości dziur w Polsce. Niektóre tytuły (np. Inuyasha) sprawiają problemy. Nie widziałem też dalszych tomów Rammy. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
BetiiX
+Mala wiedźma+
|
Wysłany: 19-01-2005, 08:27
|
|
|
Cytat: | Akurat to chobby jest dość popularne |
Hobby:P zaczyalm czepiac sie ortow
Cytat: | i dociera do większości dziur w Polsce. Niektóre tytuły (np. Inuyasha) sprawiają problemy. Nie widziałem też dalszych tomów Rammy. |
oki, w Lbn w empiku wala sie po podlodze pierwszy tomik Ranmy,ale co z tego ze trzy miesiace po premierze-_-" no sorry bardzo.. a za posrednictwem netu.. ja dziekuje bardzo, do JPF musialam dzwonic 5 razy zeby sie dowiedziec co z moim 6 tomikiem chobitek.. i zajelo to ok 2 miesiace zanim mi go laskawie przyslani (i przez ten czas co dziwo dotarl do empikowej podlogi w lbn:D) i jakbym nauczki niedostala zamowilam dwa kolejne tomiki i eve i to samo, dzwonienie do tego ich olecka (wiekszej dziury od Lbn wg mnie :D) i otrzymanie po trudach mang:/ no nie, stalego iklienta tak traktowac... zreszta ostatnio nie mam na mangi kasy wiec czytam w empiku (dlatego zelezy mi na czasie i punktualnosci wydan :D) |
_________________ ::Love is like wind, you can't see it, but you feel it::
::galeryjka na DA-> www.shy4.deviantart.com ::
::ja wcale nie jestem taka wredna jak sie moze wydawac, to tylko pozory^^":: |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 19-01-2005, 11:22
|
|
|
Hmm, moja dziura jest mikroskopijna w porównaniu z twoją, a mimo to JPF-y zawsze przychodza na czas. Dziwne. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 19-01-2005, 14:48
|
|
|
Moja dziura jest druga pod względem wielkość w Polsce... Co nie zmienia faktu, że mangi przychodzą w kratkę.
9 tomu Marsa nadal nie mam. Co z tego, że mam już dziesiąty... Mangi Egmontu przychodzą z tygodniowym opóźnieniem względem Warszawy. Megatokyo w Empiku znalazło się dopiero po dwóch tygodniach... Że nie wspomnę o mangach Waneko, które w Empiku znajdują się w znikomej ilości...
Co innego księgarnia "Komiks" - ot takie małe coś niedaleko Empiku. Tam mają większość wydawanych aktualnie mang (co nie zmienia faktu, że 9 tomu Marsa NIE mieli w ogóle ==') |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 19-01-2005, 17:34
|
|
|
Heh... mieszkam 20 minut od centrum Krakowa, czyli 3 wielkich księgarni z mangami i niezliczonej ilości małych, ale i tak zamawiam zazwyczaj mangi przez internet (vivat lenistwo :D). Tylko raz zdarzyło się, że coś nie doszło i była to wina naszej kochanej poczty, a jpf zaraz wysłał paczkę ponownie.
Ale wracając do tematu:
Z mang głownie sci-fi, cyberpunk czyli: Alita, Eden, Metropolis, Gitsy... Niektóre z tych tutułów mają odpowiedniki w anime, ale np. taka Alita to jedynie trailer tego co jest w mandze. Z resztą to zależnie od funduszy - Kenshin, Miecz Nieśmiertelnego, Ranma, OMG, Hiroszima...
Anime w telewizorni nie oglądam, bo:
-nie ma tam nic dobrego (nie ma Hypera)
-jeśli już jest, to zepsute - lektorem, reklamami lub w inny sposób
-lubię sam decydować kiedy mam coś obejrzeć, a nie dopasowywać się do określonej godziny lub bawić się w nagrywanie. |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Aori Takera
Shonenai maniac^^
Dołączyła: 06 Paź 2004 Skąd: Z samego serca chaosu- czyli Warszawy.. Status: offline
|
Wysłany: 19-01-2005, 19:53
|
|
|
Cytat: | 9 tomu Marsa nadal nie mam. Co z tego, że mam już dziesiąty... |
Ja tak samo..
Cytat: | Tam mają większość wydawanych aktualnie mang (co nie zmienia faktu, że 9 tomu Marsa NIE mieli w ogóle ==') |
Dokładnie .__. Kompletnie nie wiem co isę z Marsem dzieje, nie mają nigdzie 9== A mnie w szkole już koleżanki zaczynają molestować, żebym kupiuła:P< tya.. Aori udaje bibliotekę:P>
Apropo.. wie ktoś może, co z ,,Brzoskwinią"?^^"" Był 5 tom, i po dalszych ani widu, ani słychu.. .__." |
_________________ Nigdy nie poddawaj się przeznaczeniu,
nawet wśród płaczu i złości
jest cos tak potężnego, że nie zdołasz sie oprzeć.
Takie jest prawo miłości.
|
|
|
|
|
BetiiX
+Mala wiedźma+
|
Wysłany: 19-01-2005, 20:50
|
|
|
5 byl?? w Lbn 2 i 3 lezy w empiku na podlodze:P heheheh uwielbiam to miasto XD
z jezeli idzie o kioski: ide do jednego, lezy VGA tom ktorys tam, to mowie: poprosze Videło gerl Ai tom np 8, a facet wyjmuje mi krecika wydanie na kasecie__+__"" no soorka.. tragedyjka z mangami w lbn i tyle.. chyba wielkosc miasta nie ma znaczneia ale spryt wydawnictw w dostarczaniu:P |
_________________ ::Love is like wind, you can't see it, but you feel it::
::galeryjka na DA-> www.shy4.deviantart.com ::
::ja wcale nie jestem taka wredna jak sie moze wydawac, to tylko pozory^^":: |
|
|
|
|
Lukisuzuki
Dołączył: 28 Gru 2003 Skąd: Z samego... piekła Status: offline
|
Wysłany: 10-02-2005, 17:06
|
|
|
Najczęściej czytam i oglądam... cóżby innego jak nie One Piece??? Zawsze lubie wrócić do tych wspaniałych przygód czy pojedynków. :D |
_________________ Zżeram waszą złośc!!!! Pycha! |
|
|
|
|
Nomikyo
|
Wysłany: 11-02-2005, 16:52
|
|
|
Ja i moja koleżanka ostatnio mamy nowe hobby-ściągamy tony skanów z mang a potem je rozpakowywujemy..... ale potem nareszcie można poczytać....
Wybaczcie za moje rozpisywanie się, ale grypa mózg mi wypala i zaczynam pleść głupoty XD.
Ostatnio znalazłam całkiem fajną mangę-Ayashi No Ceres ściągnełam sobie 8 tomików... a jak skończe to chyba pójde w ślady banana i zaczne ściągać naruto... |
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 11-02-2005, 18:32
|
|
|
Pragnę zauważyć że "Naruto" wydają w Polsce ^_- |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
Faye
:p
|
Wysłany: 12-02-2005, 10:28
|
|
|
Wiem, że u mnie w Empiku (bo tylko tam można kupić jakieś fajne mangi) jest <wylicza na paluszkach>: Naruto, Chobits, Slayers, Love Hina, Hellsing...
no i dziura w głowie... nie pamiętam, ale wiem, że nie ma Cowboya Bebopa i innych fajnych mang, które chciałabym kolekcjonować... :/ no trudno.
Z anime lubiłam oglądać (póki mnie nie pozbawiono Hypera i anime na tvn7): Gundam Wing, Escaflowne, Cowboy Bebop, Grobowiec Świetlików, Slayers, Dragon Ball... :/ Kurde znowu dziura :p
No dobra, nie zanudzam już.
Pozdroofki :* Faye |
_________________ ..::MiEj SwOjĄ PrZeStRzEń!::.. |
|
|
|
|
Qrczak
|
Wysłany: 13-02-2005, 18:59
|
|
|
z anime uwielbiam Naruto, GTO, Onegai Teacher, Onegai Twins, Chobits i wiele innych ^_^ |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 01-03-2005, 23:26
|
|
|
Mangi: z obecnie wychodzących w Polsce najbardziej to chyba Hellsing, a dalej GTO, Naruto, Island
Inne: Angel Sanctuary, Berserk, Hikaru no Go, Bleach, Tokyo Crazy Paradise (+ jeszcze sporo innych, w bardzo różnych kategoriach)
Anime - ogólnie: Full Metal Panic, Hellsing, Gundam Seed, Hikaru no Go (znów - trudno się zdecydować, nie mógłbym wskazać jednej, najlepszej pozycji)
ostatnio obejrzane: Elfen Lied, Irresponsible Captain Tylor, Bleach, Appleseed 2004 |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|