Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie mangi najczęściej czytacie i jakie anime oglądacie? |
Wersja do druku |
ka_tka
|
Wysłany: 13-03-2005, 10:39
|
|
|
Ankiety nie ma, ale trudno.
Z anime kiedyś bez przerwy oglądałam Slayersów, teraz robię sobie przerwę. Za to na dysku zalega kilka odcinków Inuyashy i Noira, do których często wracam. Ranmę lubię, ale tego się nie da oglądać kilka razy ;P
Mang raczej nie czytam, jedyna, którą udało mi się przeczytać całą to KKJ kilka lat temu, teraz bym pewnie nie wytrwała XD No i na bierząco śledzę rozdziały Inuyashy na ear-tweaku. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 14-03-2005, 09:53
|
|
|
Chyba sumarycznie wyjdzie na to, że najczęściej oglądam komedie romantyczne... Po prostu do tej grupy należy najwięcej tytułów, jakie widziałem... Inne nie dają się tak jednoznacznie poklasyfikować. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Razuri
Siostra Przyłożona ZH
|
Wysłany: 01-04-2005, 14:16
|
|
|
Najczesciej czytane przez mnie mangi (czyt. te, ktore mam w swojej skromnej kolekcyjce): Gundam Wing, Chobits, Ragnarok, Wolf's Rain, Evangelion. Slayersow pozyczam od Inai :P
A najczesciej ogladane przeze mnie anime to te, ktore aktualnie leci na niemieckich kanalach czy na hyperze (ktorego juz nie ma, niestety..)lub ktore pozycze, czyli: Inuyasha, KKJ, GW, Hellsing,Fruits Basket...Ostatnio takze Kenshina ogladalam i uwazam, ze jest boski *_* |
_________________ Do it with Tanuki!
|
|
|
|
|
Ataru
|
Wysłany: 01-04-2005, 14:24
|
|
|
Ja to zrobię nieco inaczej i podam swoje top3 mang i anime
Manga:
Shin Seiki Evangelion
Tu detektyw Jeż
Video girl Ai
Anime:
Serial Experiments Lain
Shin Seiki Evangelion
Bishoujo Senshi Sailor Moon |
|
|
|
|
|
Inai Nerse
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 01-04-2005, 14:25
|
|
|
Najczęściej........ gundam, oczywiscie! reszte czytalam tylko raz, tamte duuuzo XD za to daaaaaaawno wiec w sumie nie wiem ;3
a anime... te ktore wydebie od Avellany? ;3 |
|
|
|
|
|
Dośka
Lon's Priestess
|
Wysłany: 14-09-2005, 20:52
|
|
|
Najczęściej... hmm... Slayersów, Hellsinga i Inuyashę (tego to mogę ogladać całe wakacje, po czym dołożyć na cały rok szkolny i znów się nim zachwycać całe wakacje...).
Eee... no i Bleach...
No i wiele innych :P |
_________________ From where has that darkness come...?
Ostatnio zmieniony przez Dośka dnia 28-11-2005, 22:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
KoBik -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 14-11-2005, 23:31
|
|
|
Wracam do Berserka w postaci mangi także anime.
Jeśli chodzi o samo anime to często oglądam: Kimi Ga Nozomu Eien, Berserk, Rurouni Kenshin Reminiscene, Midori No Hibi, Mezzo DSA, Goldenboy. to tyle póki co, btw. w telewizorni nie oglądam bo nic nie leci. Tzn. może i jest coś ciekawego ale ja mam podstawowe kanały, 1,2,3 polsat, tvn. That's all;) |
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 15-11-2005, 15:21
|
|
|
Hmm... z mang co parę miesięcy musze sobie wrócić do Hikaru no Go - wystarczy że przeczytam jeden rozdział, to dalej już idzie do końca. Oprócz tego Paradise Kiss, chociaż ostatnio dawno go nie widziałam, bo pozyczyłam komuś a ten ktoś jeszcze mi nie oddał. No i z ostatnich zdobyczy lubię Emmę, coś czuję, że będzie z nią podobnie jak z HnG. Ale generalnie od czasu do czasu zaglądam do wszystkiego, co stoi u mnie na półkach - gdyby było inaczej, dawno bym się pozbyła moich zbiorów.
Anime rzadko oglądam po kilka razy - chyba, że świeżutki i musze sie jeszcze raz wczytać w dialogi i wsłuchać w muzykę - głównie dlatego, że oglądanie czegokolwiek na moim komputerze to męka. Swojego czasu, kiedy miałam nagrane odcinki Slayersów (nie wszystkie, tylko część), lubiłam sobie je od czasu do czasu odświeżać... W ogóle wszystko, co misłam na video (tak, Dragon Balla i Rayeartha też). Teraz jednak nie mam na to czasu - mangi jednak czyta się szybciej, niż oglada anime. |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
SireVan
Mecenas
|
Wysłany: 16-11-2005, 06:25
|
|
|
Z Mang czytam wszystko co Naokiego Urusawy, wszelkie romansidła i coś co mnie zmusi do myślenia albo przynjamiej będzie kazało się nad sobą chwilę zastanowić. Takie właśnie lekko porypane mangi. Są też moje wyjątki - Tokyo Mew Mew, GTO bądź Beck :P Ale i tak jakoś najbardziej sięgam do bardziej poważnych mang. Po prostu nie lubię jak manga ma płytką fabułę, która jest tylko malutką cząstką opowieści.
Anime - ogólnie mało oglądam (tylko jak weźmie mnie szał), ale tak samo, to co zmusi mnie do myślenia i romansidła. Jestem dosyć dziwacznym człowiekiem z nieźle wyrobionym gustem i pozostałe opowieści rzadko kiedy do mnie trafiają, ale tak to już bywa :) |
|
|
|
|
|
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 16-11-2005, 16:09
|
|
|
Ogólnie lubię komedie, w tym romantyczne, magical girls i widowiskowe łubudu. Za to nie przepadam za horrorami, tasiemcami (zwłaszcza w wydaniu mangowym), nadmiarem przemocy, brutalności i sexu.
Już dawno nie oglądałam żadnego anime w tv. Nie mam Hypera, RTL2 , itp. itd. A o nagraniu jednego odcinka 'Króla szamanów' ciagle zapominam. DVD są zbyt drogie. Pozostają jedynie źródła legalne inaczej. |
|
|
Eltanin
?????
Dołączył: 17 Lis 2004 Skąd: Ciemna strona słońca Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 16-11-2005, 20:16
|
|
|
W tej chwili Bleach i Bleach, a poza tym co podpadnie (nie mówię, że kończę wszystko, ale przynajnmiej starm się zacząć ;-) ) |
_________________ Hubba Hubba Zoot Zoot
Deba Uba Zat Zat A-num Num
A-hoorepa Hoorepa A-huh-hoorepa A-num Num.
Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup. |
|
|
|
|
Taur
... To nie ta bajka...?
|
Wysłany: 19-11-2005, 17:57
|
|
|
Co najczęściej oglądam ... zdecydowanie Gundam Wing mam do tego tytułu słabośc w tej chwili znam niemal na pamięć, oprócz tego kilka razy wróciłam do Vision of Escaflowne, Berserk, Yami no Matsuei do kilku innych tytułów również ale w tej chwili nie chce mi się ich przypominać.
W tej chwili co tydzień oglądam Bleach, dlaczego tak ... to chyba każdy, kto śledzi ten tytuł wie.
Mangi czytam żadko, w zasadzie śledzę tylko kilka tytułów: Berserk, Bleach, Mars, Kenshin. Kilka razy wróciłam do Fake i Mars (uwielbiam tą mangę). O X nie wspomnę, już straciłam nadzieję, że zostanie kiedykolwiek ukończone... |
|
|
|
|
|
Kocic
|
Wysłany: 20-11-2005, 11:13
|
|
|
Generalnie mang nie czytam - ostatnio przeczytałam "Blame!", kiedyś dawno temu zaczęłam "Eden", ale gdzieś po drodze mi się znudziło... czytanie mang na kompie mnie nuży niemiłosiernie, a na kupowanie mnie nie stać, zwłaszcza, że jest pewne, że nie przeczytam tego więcej niż raz.
Jeśli chodzi o anime to wielokrotnie oglądam jedynie produkcje Studia Ghibli (w tym przede wszystkim "Whisper of The Heart"), nie lubię tasiemców, 26 odcinków to maksimum moich możliwości. Ostatnio przymierzam się do powtórki z OMG. Lubię anime "zakręcone", jak to określa mój przyjaciel, nie cierpię komedii (no chyba że nie ma zbyt wielu deformacji, a ja jestem w bardzo specyficznym nastroju), na Slayersów mam chyba alergię. Z moich ulubionych anime mogę wymienić (kolejność nie ma znaczenia): "Fantastic Children", "Haibane Renmei", "Lain" i sporo OAV-ek - dużo tego, nie wymienię... lubię też od czasu do czasu obejrzeć sobie jakiś eksperyment np. "Angel's Egg".
K. |
|
|
|
|
|
pepek
??R.I.P??
|
Wysłany: 20-11-2005, 18:32
|
|
|
ja tam za manga nie przepadam ale jak mam cos pod reka to czytam.
Z anime to najczesciej ogladam Neon Genesis Evangelion ,Hellsing ,Vampire Hunter D - Bloodlust ... kiedys DB i Dr.Slumpa jak lecialy w TV :p |
_________________ The year's in the spring
The day's in the morn;
Morning's at seven,
The hill-side's dew-pearled,
The lark's on the wing,
The snail's on the torn:
God's in his heaven --
All's right with the world! |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 21-11-2005, 13:21
|
|
|
Manga:
Eden - it's an endless world
Ghost in the shell
Megatokyo
Battle Angel Alita
Hellsing
Vampire princess Miyu
Anime:
Haibane Renmei (poluję na SEL, można gdzieś dostać? :) )
Księżniczka Mononoke
Hellsing
Ghost in the Shell (1 pełnometrażówka i serial - Innocence dla mnie za ciężki)
Cowboy Bebop |
Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 20-07-2006, 17:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|