Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
wiarus
Gość
|
Wysłany: 11-12-2007, 22:19
|
|
|
No to teraz ja zapytam, anime to pamiętam jak przez mgłę, no ale spróbuje opisać. Zdaje mi się, że jest to dość nowe anime (nie napisze seria bo chyba było to OAV i miało tylko 1 odcinek. Rzecz działa się w szpitalu, w jakimś małym mieście, była dziewczyna, był chłopak. Oboje byli chorzy (chłopak tylko grypa czy coś). Była pielęgniarka, która nie pozwalała wychodzić chłopakowi, był dziadek, który kolekcjonował świerszczyki i przed śmiercią przekazał je chłopakowi. Pamiętam też jakąś bijatykę lekarza na szpitalnym dachu, samochód pielęgniarki i wycieczki chłopaka do biblioteki po jakieś książki. Pewnie dla kogoś obeznanego nie będzie to problem, ale ja nie mogę nigdzie znaleźć tytułu. |
|
|
|
|
|
Momoko
wiosna jest miau
Grupy: House of Joy Lisia Federacja WIP
|
Wysłany: 11-12-2007, 22:28
|
|
|
Najprawdopodobniej chodzi o Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora |
_________________ Pray tomorrow takes me higher higher high
Pressure on people
People on streets
|
|
|
|
|
wiarus
Gość
|
Wysłany: 11-12-2007, 22:53
|
|
|
Zgadza się, dziękuje ślicznie ;) (a jednak seria tv to była) |
|
|
|
|
|
Lares
Palladyn
|
|
|
|
|
Valhrad
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 12-12-2007, 07:16
|
|
|
To Kurz Weber z Full Metal Panic. Zdecydowanie postać męska. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
ungore
Gość
|
Wysłany: 13-12-2007, 22:12
|
|
|
Hejka. Mam problem, szukam anime o małym białym kotku, któremu umarła mama. Pamiętam scenę, kiedy on noca próbował zasnać, płakał i wyobrażał sobie, ze n atle ksieżyca, po płocie/murku idzie jego mama (też biała). To mój film z dzieciństwa, który próbuję obejrzeć ponownie lub chociaż dowiedzieć się, jak on się nazywa. Pomóżcie, proszę, mój mail to ungore@op.pl |
|
|
|
|
|
BloodRevan
[Miejsce dla sponsora]
|
Wysłany: 14-12-2007, 20:11
|
|
|
A ja mam kilka pytań xD
1. Z jakiego anime jest ta scena:
2. Nie mam zdjęcia ale chodzi mi o postać która jest między inuyashą a naruto na logo tej strony (drugi od prawej, przedostatni od lewej) |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 14-12-2007, 20:23
|
|
|
moshi_moshi ma rację to jest Utawarerumono |
|
|
|
|
|
ungore
Gość
|
Wysłany: 15-12-2007, 09:50
|
|
|
Hejka. Mam problem, szukam anime o małym białym kotku, któremu umarła mama. Pamiętam scenę, kiedy on noca próbował zasnać, płakał i wyobrażał sobie, ze n atle ksieżyca, po płocie/murku idzie jego mama (też biała). To mój film z dzieciństwa, który próbuję obejrzeć ponownie lub chociaż dowiedzieć się, jak on się nazywa. Pomóżcie, proszę, mój mail to ungore@op.pl
/bo nikt mi nie odpowiedział (wklejam jeszce raz:P) |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
ungore
Gość
|
Wysłany: 19-12-2007, 14:35
|
|
|
Nirdtrty tam nie było i nadal nie wiem co to za anime, bo to było anime :( |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 19-12-2007, 14:42
|
|
|
Encyklopedia Anime w Polsce wprawdzie jest dość dawno nieuzupełniana, ale to w zasadzie ma znaczenie tylko w przypadku tytułów emitowanych w ostatnich latach (np. na Jetix czy Hyper). Jeśli nie udało Ci się tam znaleźć poszukiwanego tytułu, to najprawdopodobniej nie było to jednak anime - albo pamiętasz za mało szczegółów. Niestety, skoro nikt na naszym forum Ci nie odpowiedział - to nie znaczy, że Twoje pytanie zostało zignorowane, tylko że nikt nie wie. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Quan
|
Wysłany: 20-12-2007, 20:29
|
|
|
Czy ktoś wie z jakiej serii jest ta postać?
Z góry dziękuje :> I przepraszam za wielkość >.> |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|