Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Lunar
|
Wysłany: 22-06-2008, 22:45
|
|
|
Yhm.. a dobre są to kawałki? Gatunek komedyjny, czy tylko animacja na to wskazuje? |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 23-06-2008, 00:14
|
|
|
Komedia w tematyce złodziejsko-szpiegowskiej. Niedługo będę to wreszcie recenzował, więc tymczasowo nie piszę więcej, ale polecam jeśli lubiłeś Bebopa. Klimat podobny, choć bardziej zakręcony i są to lata 70-te zamiast przyszłości. ;] |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Lunar
|
Wysłany: 23-06-2008, 09:23
|
|
|
Dobrze, dostałem od was dwa odmienne tytuły. Rozumiem, że teraz mowa o Lupinie (tym pierwszym). :) |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-06-2008, 09:37
|
|
|
Nie. Lupin to cała seria, zaś "Castle..." to jedna z części Lupina. |
|
|
|
|
|
Muhomorniczy
..
|
Wysłany: 27-06-2008, 23:58
|
|
|
było jakieś anime związane z spiralom? coś mi sie o uszy jakby obiło, i czy ma to coś wspólnego z mangą Uzumaki. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 28-06-2008, 08:41
|
|
|
Nie jestem pewna, o co chodzi w powyższym pytaniu... Jeśli na przykład o motywy graficzne spirali, to szczerze mówiąc, jest za mało precyzyjne. Natomiast jeśli chodzi o tytuł, to istnieje jedna taka seria: Spiral ~Suiri no Kizuna~, nakręcona na podstawie fragmentu mangi autorstwa Eity Mizuno oraz Kyou Shirodairy.
Nie ma ona nic wspólnego z mangą Uzumaki, której autorem jest Junji Ito. Według ANN (polecam jako źródło) jedyną adaptacją Uzumaki jest film live-action, wypuszczony w 2000 roku. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-06-2008, 11:17
|
|
|
Kreskówka lub anime o grafice w całości tworzonej techniką komputerową , przypominającą Beast Wars. Akcja dzieje sie wewnątrz systemu komputerowego, w którym żyją "duszki" i stworki przypominające sygnalizatory świetlne z kończynami. Głównymi bohaterami są trzy duszki: chłopiec, jego starsza siostra i straznik wyposażony w specjalna bransoletę (?) służącą do walki z wirusami. Bohaterowie zuey strony mocy: czerwony wirus i jego siostra (?) o wyglądzie harlekina. Leciało to 8-10 lat temu na Polsacie lub Dwójce.
Edit: Dziękuje Amarth. O to mi chodziło. |
Ostatnio zmieniony przez Avellana dnia 28-06-2008, 12:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 28-06-2008, 11:22
|
|
|
Może się mylę, ale chyba o to się rozchodzi - ReBoot . |
|
|
|
|
|
Muhomorniczy
..
|
Wysłany: 28-06-2008, 21:58
|
|
|
mhmm
W jakimś miasteczku miały sie objawiać zjawiska nadprzyrodzone a ich fizycznym śladem obecności miały być wydarzenia mające znamię spirali czy coś takiego,nieważne, pewnie se to wymyśliłem. |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 29-06-2008, 10:41
|
|
|
Muhomorniczy napisał/a: | mhmm
W jakimś miasteczku miały sie objawiać zjawiska nadprzyrodzone a ich fizycznym śladem obecności miały być wydarzenia mające znamię spirali czy coś takiego,nieważne, pewnie se to wymyśliłem. |
To co opisujesz, to manga Uzumaki. Jak już mówiła Ave, nie ma ona nic wspólnego ani z mangą ani z anime Spiral (a właściwie Spiral ~Suiri no Kizuna~) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Doktor J
The Mad Scientist
|
Wysłany: 13-07-2008, 23:59
|
|
|
Ktoś może pamięta tytuł tego anime? Leciało to kiedyś na Hyperze, a chodziło chyba o dziewczynę która przeniosła się w świat opisany w jakiejś książce. Potem powróciła do naszego świata, ale ktoś też wydostał się z książki i polował na nią. Był tam jeszcze motyw z postaciami podróżującymi koleją - było całkiem sporo ujęć rozmów w wagonie, chyba o rzeczonej książce. Tylko tyle pamiętam. |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 14-07-2008, 00:04
|
|
|
Brzmi jak któraś OAVka do Fushigi Yuugi |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Doktor J
The Mad Scientist
|
Wysłany: 14-07-2008, 00:35
|
|
|
Tak! To było Fushigi Yuugi. Dzięki. |
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 22-07-2008, 16:26
|
|
|
Ok, a więc mam pytanko co do filmu z Hypera. Pewnie to bardzo znane anime więc nie powinno być problemów: Mamy neutralne miasto zbudowane na starych ruinach, siły lasu, i "armię". Gówny bohater znajduje jakąś dziewczynę z przeszłości i wykorzystując siły lasu(potem zamienia się w drzewo) zaczyna walczyć z "armią". Jeśli ten opis jest niewystarczający to coś dopowiem ale myślę, że ktoś będzie wiedział. |
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 22-07-2008, 17:52
|
|
|
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/726-gin-iro-no-kami-no-agito/rec/738 |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
|