Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jaka jest wasza ulubiona piosenka z anime i dlaczego? |
Wersja do druku |
akaryuu
|
Wysłany: 13-04-2006, 16:59
|
|
|
..Nie wiem, czy to mozna uznac za anime music, ale aktualnie i od niepamietnych czasow u mnie na topie znajduje sie Wind's Nocturne aka Luna's boat song , bedacy piosenka z jednej z najbardziej przeze mnie lubianych gier, a mianowicie Lunar: Silver Star Story Complete.. Bez niej nie potrafie juz usnac :] Inne tak jakos lubie przez jakis czas, a pozniej szybko zapominam :]. Gierke zaliczam do gatunku a'la anime, tj wiekszosc rpg'ow ns PSX.. |
|
|
|
|
|
..:::GHOST:::..
Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: Ciemna strona pomidora :P Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-04-2006, 17:20
|
|
|
Ja mam dwie: "X"(z anime o tej samej nazwie) - kapeli X Japan, oraz "Rewrite"(Asian KungFu Generation). |
|
|
my6ka
Gość
|
Wysłany: 26-04-2006, 20:26
|
|
|
hello ludzie wiecie moze kto spiewa piosenke ktora leci na koncu hellsinga (shine) bylabym wdzieczna gdyby ktos wiedzial :D |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 26-04-2006, 20:30
|
|
|
AnimeNewsNetwork napisał/a: | Ending Theme:
"Shine" by Mr. Big |
|
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Lina^^
Alone...
|
Wysłany: 28-04-2006, 08:54
|
|
|
Shine, z Hellsinga (w ogóle muza z Hellsinga, zwłaszcza Kikyou Kaoru Iroha Michi*.*), Dareka no Messeji, Breeze ze Slayersów i Kataomi Theme ze Scrapped Princess. I może Let's stay together z FB =) Mam słabośc do takich utworów =^_^= |
_________________ Sekai-juu uwasa ni naritai
kagayaku mirai mo te ni iretai
Are mo kore mo honki no yume
dare hitori jama wa sasenai! |
|
|
|
|
Rogas
Lewa !!!!
|
Wysłany: 08-05-2006, 15:41
|
|
|
najpierw byl caly OST z X a teraz ciągle na przemian lecą dwa pierwsze openingi z Fullemetal alchemist :) |
_________________ Ad quas res aptissimi erimus, in iis potissimum elaborabimus- najwięcej dokonamy w tym, do czego będziemy najbardziej uzdolnieni |
|
|
|
|
Grabarz
*Crossfire*
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 11-05-2006, 14:27
|
|
|
Zgodzę się z Liną cytuję: "Shine, z Hellsinga", ogólnie muzyka z Hellsinga. Innymi kawałkami ale nie pamiętam dokładnie tytułów jest muzyka z Vampire Hunter D. No i oczywiście muzyka z Final Fantasy VII:Advent Children |
|
|
Nuito
|
Wysłany: 07-06-2006, 20:27
|
|
|
Podoba mi się wiele utworów z anime. Do takich należy OP z Full Metal Panic?Fumoffu Sore ga Ai Deshou? czy pozostałe OPeningi i Endingi z FMP(all). Świtny jest OST z Shakugan no Shana, a OST z Air, Mai Hime i Otome leci cały czas.
Czy ktoś może mi podać tytuł piosenki,którą śpiewa Sakura w 20 odcinku Tsubasa Chronicles (chodzi mi oto co ona spiewała przy fortepianie)? |
_________________ Soshite kono sora akaku somete, furi kitta omoi minagiru yume
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 07-06-2006, 21:41
|
|
|
Nuito napisał/a: | Czy ktoś może mi podać tytuł piosenki,którą śpiewa Sakura w 20 odcinku Tsubasa Chronicles (chodzi mi oto co ona spiewała przy fortepianie)? |
Jeśli dobrze pamiętam, to masz na myśli tą smutną, powolną piosenkę? To "You are my Love" w wykonaniu Makino Yui. Wyszło jako side-B na singlu razem z "Amrita" z kinówki.
Ame ni nureta hohou wa
namida no nioi ga shitta
yasashii manazashi no tabibito
shizuka ni hibiiteru
natsukashii ongaku
omoi nasenai kioku samayou...
I witaj w Fan-kółku Mikuni Shimokawy! Hej GoNik! Jest jeszcze jeden :3 |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Nuito
|
Wysłany: 08-06-2006, 16:56
|
|
|
wa-totem masz może tom piosenkę?? Wszystko co ściągam to wersja angielska, a ta japońska jest taka cudowna i trudna do zdobycia. ONEGAI help me, friend |
_________________ Soshite kono sora akaku somete, furi kitta omoi minagiru yume
|
|
|
|
|
Ui
|
Wysłany: 08-06-2006, 18:35
|
|
|
Najfajniejsze utwory z anime których moge słuchać bez końca(przerywając tylko innymi utworami z anime;))to:
opening, ending i nietylko z:
-Hellsing;(obecnie katowane najbardziej;))
-Trinity Blood;
-Slayers;
-Chobits;
-Ouran High School Host Club;
-(tak troche) Sailor Moon;
-(muzyka)Kaiketsu Zorro;
i wiele, wiele innych^_^.... |
|
|
|
|
|
Doreen
Little Lotte
|
Wysłany: 08-06-2006, 20:40
|
|
|
Nierozważnie zaopatrzyłam się w opening do Sailor Moon (Moonlight Densetsu) - nierozważnie, bo on uzależniający jest. Obecnie katuję też openingi/endingi z Ouranu i Suzumiyi. Takie radośnie-energicznie-kawaii, że aż mnie optymistycznie do życia nastawiają :D
A jak już jesteśmy w temacie, to ja też bym jedno pytanko miała. W Vampire Princess Miyu był taki odcinek o dziewczynce, co bardzo chciała śpiewać, a kiedy dostała od kogoś takie czerwone pantofelki to "objawił" jej się talent (przepraszam jeśli coś pokręciłam, dawno to oglądałam) Pamiętam, że strasznie mi się podobała piosenka, którą śpiewała gdzieś w połowie odcinka przed publicznością (i chyba drugi raz na koniec), tylko za cholerę nie potrafię ustalić, jaki to miało tytuł, bo teraz to już ani słów, ani melodii nie pamiętam. Jeśli ktoś kojarzy -byłabym "dźwięczna" za przypomnienie. |
_________________ "The tiny spark you give,
Also set my heart aflame...
That all the songs you hear me sing,
Are echoes of your name."
Ikonka stąd
|
|
|
|
|
yairomi
Forgotten Realm Defender
|
Wysłany: 03-08-2006, 08:15
|
|
|
Jeśli miałbym wybierać ulubioną piosenkę to z pewnością do tego musiałbym zaliczyć całą twórczość Yuki Kajiury, która jest dla mnie boska. Poza tym opening i ending z Chrno Crusade czyli Tsubasa wa Pleasure Line i Sayonara Solitaire. Soundtrack z Shingetsutan Tsukihime - Justice też bardzo przypadł mi do gustu, jak również Dot .hack - Echoes (piękny fortepianowy utwór) no i do tego rorka na koniec dorzucę muzykę z Final Fantasy VII:AC.
Ajjjj ale jak ja mogłem zapomnieć o piosence, którą dopiero znalazłem, a mianowicie Green Green - Futaba (taki znajomy jakiś ten utwór). Niestety pochodzi chyba ona z Green Green: Erolutions a tego nigdzie nie mogę znaleźć poza torrentami :( Gdyby ktoś wiedział skad to mogę wziąśc byłbym bardzo wdzięczny.
Jeśli ktoś szuka muzyki to proszę o PM. |
_________________ This is ten percent luck, twenty percent skill
Fifteen percent concentrated power of will
Five percent pleasure, fifty percent pain
And a hundred percent reason to remember the name!
Ostatnio zmieniony przez yairomi dnia 05-08-2006, 07:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
gadrael
Ukryty we mgle
|
Wysłany: 03-08-2006, 10:48
|
|
|
Zgadzam się z przedpiszcą/przedpiszczynią odnośnie Yuki Kajiury, ja w tej chwili słucham dosyć często soundtracka z Noir autorstwa wyżej wymienionej, Canta Per Me i Salve Nos są po prostu świetne :) Będe się musiał lepiej zapoznać z jej twórczością... |
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-08-2006, 11:36
|
|
|
Give a Reason. Megumi Hayashibara. Forever >]
Slayers oczywiście. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|