Jaka jest wasza ulubiona piosenka z anime i dlaczego? |
Wersja do druku |
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 16-02-2009, 19:43
|
|
|
może nie koniecznie z anime bo pojawiło się w scenie walki ale naprawdę świetne
Janne Da Arc - Wild Fang |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Kamyk
być czy mieć
|
Wysłany: 19-02-2009, 20:45
|
|
|
O, widzę, że temat dla mnie : )
Uwielbiam muzykę z anime, oczywiście nie każdą : ))
Ostatnio przejrzałam playlistę w mp3 i królowała w niej Yoko Kanno wraz z Mayą Sakamoto. Na drugim miejscu uplasowała się Yuki Kaijura razem Kalafiną. Jedną z najfajniejszych i najulubieńszych piosenek jest właśnie Oblivious Kalafiny z Kara no Kyoukai, ale taką naj naj naj jest Aimo wersja Tori No Hito z najnowszego Macrosa i dziecinnym głosikiem początkującej wokalistki Megumi Nakajima.
Odpływam wraz z tą piosenką, ciepłym wokalem i odgłosem ptaków : ) |
|
|
|
|
|
Elfen_Lied
|
Wysłany: 28-02-2009, 20:36
|
|
|
Mi ostatnio wpadł w ucho 3 opening z Bleach'a. High and Mighty Color - Ichirin no Hana.
Też opening z Elfen Lied - Lilium, jest fajny xD. Wiem że jak ktoś nie oglądał to się mu nie spodoba :P I ending z Sekirei Dear Sweet Heart, taki ciekawy xD |
_________________ Moje życzenia są piękne jak marzenia, lecz moje marzenia są nie do spełnienia...
Higurashi no Naku Koro ni
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 28-02-2009, 20:45
|
|
|
Elfen_Lied napisał/a: | Elfen Lied - Lilium, jest fajny xD. Wiem że jak ktoś nie oglądał to się mu nie spodoba |
Popieram, opening jest fajny, a słuchanie go przez całe anime jeszcze sprawia że jeszcze bardziej się podoba (przynajmniej w moim przypadku) |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Altramertes
|
Wysłany: 07-03-2009, 18:43
|
|
|
Fakt, lilium to niemal czysta poezja, ale tak poza tym świetny jest jeszcze pierwszy ending z bleacha ( Life is like a boat ), kawałek z wolf's raina ( heaven's not enough ), ending z clannada ( dango daikazoku ), poza tym opening z pierwszej kinówki bleacha ( te skrzypce działają na mnie jak kilo dobrej amfy ) into the fire. Niezłe są też ending z Devil may cry ( I'll be your home ), ending z hanbun no tsuki ga noboru sora ( kioku no kakera ), op z gunslinger girl ( the light before we land ), ending i opening z kino no tabi ( nie pamiętam tytułów ) i opening z haibane renmei. Tyle:) |
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 08-03-2009, 14:13
|
|
|
4 Opening z FMA - Rewrite
1 op z Bleacha - Asterisk
Obie piosenki Hitomi z Code Geass, a zwłaszcza Stories
Ending Baccano! |
|
|
|
|
|
Elfen_Lied
|
Wysłany: 08-03-2009, 23:52
|
|
|
grzech i hańba! jak ja mogłem zapomnieć o openingu i endingu z Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora. 2 świetne nutki. Słuchałem nieraz całymi dniami ;) I opening z Seto no Hanayome - Romantic Summer ;) |
_________________ Moje życzenia są piękne jak marzenia, lecz moje marzenia są nie do spełnienia...
Higurashi no Naku Koro ni
|
|
|
|
|
Neo Black Lady
Gość
|
Wysłany: 11-03-2009, 16:02
|
|
|
Hmmm... ''Dancing in a velvet moon'', ''Discotheque'', ''Trinity Cross'', Lonely in Gorgeous'', ''Lilium'', ''Hero's come back'', ''Shinma no Kodou'', ''Nagareboshi Shooting Star'' i '''resonance' |
|
|
|
|
|
Kaioken
|
Wysłany: 12-03-2009, 17:57
|
|
|
Let's sing a song z Full Moon wo Sagashite. Głównie z tego powodu oglądam to Anime :] |
|
|
|
|
|
Wakabayashi
|
Wysłany: 19-03-2009, 17:33
|
|
|
Trochę mam tych ulobionych ale z tych naj to zapewne:
Gintama OP - Pray [Tommy Heavenly6] - uwielbiam takie kawałki
School Rumble ep. 19 - Best friend [Fukui Yukari] - scena z deszczem meteorytów - coś pięknego
Myself;Yourself OP - Tears Infection [Kaori] - kolejny świetny, łatwo wpadający w ucho kawałek (początek idealnie nadaje się na dzwonek do fona :))
The Melancholy of Haruhi Suzumiya ep. ? - Lost my music [Hirano Aya] - rockowa piosenka w epizodzie o szkolnym zespole muzycznym (chyba)
Hoshi no Koe OST - Through the Years [? - chyba żona animatora/producenta] - bardzo melodyjna i wzruszająca piosenka. Tragiczny angielski tylko dodaje uroku ;)
Ulubionych piosenek mam o wiele więcej, ale to te z tych wg mnie najlepszych. Ogólnie polecam Character Songs z Lucky Star i Melancholi Haruhi Suzumiyi. |
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 19-03-2009, 20:28
|
|
|
Cytat: | Hoshi no Koe OST - Through the Years [? - chyba żona animatora/producenta] - bardzo melodyjna i wzruszająca piosenka. Tragiczny angielski tylko dodaje uroku ;) |
"Through The Years And Far Away" by Low jak juz xP
Co do zony tworcy, to ci dobrze swita, ale ona razem z Makoto podkladali glos pod Mikako i Noboru z Voices'a ;] |
|
|
martusia
|
Wysłany: 19-03-2009, 20:54
|
|
|
openingi z Code Geass
Stories z Code Geass ( piekna...moge jej słuchać non-stop :) )
fullmetal panic! opening & fullmetal panic? fumoffu! op.
opening z X <3
Tori no uta!!!! z Air'a ;) |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 19-03-2009, 22:08
|
|
|
Dla mnie nieśmiertelny i większości znany opening R.exe Axess "Futatsu no mirai" |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Super Vego
|
Wysłany: 27-03-2009, 23:32
|
|
|
Elfen Lied- Lilium
Takie piękne xd...
I jeszcze Bleach 2 Opening |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 28-03-2009, 01:12
|
|
|
1 op Shaman Kinga - Oversoul |
|
|
|
|
|
|