Jaka jest wasza ulubiona piosenka z anime i dlaczego? |
Wersja do druku |
Vivian
La Fleur du mal
|
Wysłany: 12-08-2009, 10:33
|
|
|
Costly napisał/a: | Brr. Hayami Saori to seiyuu, która ten utwór wykonuje : |
Ups sorry, nie wiedziałam, po prostu pamiętam melodię owego, zaszłyszanego już dość dawno temu utworu i znalazłam go kiedyś pod takimż tytułem na chomikuj:)Szczególnie zwróciłam uwagę na tremola tradycyjnej koto(chyba koto, nie pamietam wszystkich nazw japonskich instrumentów z historii muzyki). Fakt faktem nie zadałam sobie trudu ażeby sprawdzić, przepraszam;) Ale dzięki za zwrócenie uwagi;D |
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
Wysłany: 15-08-2009, 22:50
|
|
|
BilBul - Ike Yoshihiro -> Ergo Proxy OST opus 02
Jakoś mnie ten utwór do reszty pochłonął ... zdecydowanie mój klimat ;)
Tak samo jak i :
"Cykl" Rei - -> Evangelion OST
"Cykl" Cruel Dilemme - Sagisu Shirou -> Shiro SAGISU Music from "EVANGELION"
Świetnie budowany nastrój ;] Polecam każdemu kto lubi spokojną, klimatyczną muzykę instrumentalną o raczej "smutnym" charakterze ..
Ostatnio moje upodobania muzyczne zeszły niemal całkowicie na muzykę klasyczną - instrumentalną ... co pociągnęło za sobą również moje preferencje OSTów z Anime ;) |
_________________ "What isn't remembered never happened. .... " |
|
|
|
|
Mylifesuffering
|
Wysłany: 18-08-2009, 19:55
|
|
|
Muzykę z Anime ogólnie strasznie mi sie podoba wymienie tylko kilka ulubionych :P
Kawai Kenji - Kishi Ou no Hokori [ Fate Stay Night]
Kazdy Track z "Hellsing"
Roar of Universe [Fate Stay Night]
Howlling [Darker Than Black]
Riyu Kosaka - Danzai no Hana [Claymore]
Eiyuu Ou [Fate Stay night]
Yin's Piano [Darker Than Black]
Kazda [Ghost in Shell] podobaja mi sie niepytajcie czemu poprostu cos mnie rusza w sercu gdy je slysze. =D upodobania muzyczne tak samo jak u Chemik |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 18-08-2009, 20:28
|
|
|
Powyższa wypowiedź niewątpliwie skorzystałaby na obecności polskich znaków i interpunkcji. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
peki
|
Wysłany: 23-08-2009, 02:57
|
|
|
Tak na szybko to jestem w stanie pomyśleć o 2 konkretnych tytułach:
Deathnote - Maximum Hormone - Whats Up People
Deathnote - Maximum Hormone - Zetsubou Billy
A tak po za tym to opening z "Shigofumi" w wykonaniu "Ali Project" i ogólnie wszystkie piosenki do anime w wykonaniu wyżej wymienionej kapeli.
A no i jeszcze oczywiście openingi z "Xamd's Lost Memories":
Boom Boom Satelites - Shut up and explode
I opening z "DMC".
I to chyba wszystko co moge sobie przypomnieć na szybko o tej porze :) |
_________________ Become the heir
The Serpent Saint |
|
|
|
|
pisk8
|
Wysłany: 23-08-2009, 22:22
|
|
|
Opening - Yju Oh Sei :] :]
opening - hellsing ;]
openingi - wszystkie naruto poza Shalala :]
opening - no i oczywiscie wszystkie ippo :]
Zmoderowano. IKa |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 24-08-2009, 00:50
|
|
|
Beyond the Time z Gundam: Char’s Counterattack. Emocjonalne. To jest dobre słowo. Po obejrzeniu finału filmu można uznać za Głębokie, nawet jak za cholerę się nie rozumie słów.
Turn A Gundam Ending. Praktycznie rzecz biorąc, najlepszy ending jaki kiedykolwiek miał Gundam.
Ogólnie wszystko by Hitomi puszczane w Code Geass. Idealnie pasowały do tych bardziej cichych/smutnych scen. Myślę, że moją ulubioną jest Masquarade.
Deep Red z New Getter Robo. Ta piosenka jest tak szalona, że aż chce się krzyknąć HELL YEACH!
The Real Folk Blues z Cowboy Bebop. Nie sądzę by rekomendacje były potrzebne. See you Space Cowboy. |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 30-08-2009, 17:50
|
|
|
Powoli zaczyna to być nasz listing obecnie słuchanych piosenek z anime ale to chyba właśnie taki przejaw chwilowego zauroczenia.
Ja sobie jak zwykle przeglądałem swoją ulubioną stronkę z muzyką z anime i admin zrobił mi piękny prezent - kompletny zestaw op/ed ze wszystkich Nuku Nuku :P.
"Watashi ni Happy Birthday" i się rozpływam :p Takich ciepłych wręcz euforycznych uczuć się nie spodziewałem. "Nowy" komp w serwisie na swoje pierwsze urodziny więc piosenka mi świetnie pasuje. Z resztą i tak nie miałem co słuchać a że Nuku Nuku wprost uwielbiam to wręcz jestem w niebie z powodu wynalezienia tego zestawu. |
|
|
|
|
|
Kouta90
|
Wysłany: 30-08-2009, 17:59
|
|
|
ALI PROJECT - Jigoku no Mon ;
KOKIA - KARMA ; [
b]Nanase Hikaru - ASSASSIN[/b] ;
ALI PROJECT - Senritsu no Kodomo Tachi.
Z całego soundtracku z Requiem For The Phantom najbardziej je lubie. Nie potrafie tego wyrazić słowami, po prostu mają te utwory taką głębie, kojarzą się z anime (ja już chce następne odcinki ;-]).
Nanase Hikaru - ASSASSIN Podoba mi się bardzo z tego względu że kojarzy się z
- Spoiler: pokaż / ukryj
- drugiego odcinka kiedy Reiji/Ein trenował na morderce ;-] szczerze mówiąc chętnie bym też przeszedł taki trening....chyba ;-] Pozdrawiam
|
_________________ MY ANIME LIST |
|
|
|
|
Sakura239000
|
Wysłany: 05-12-2009, 19:55
|
|
|
Ostatnio zakochałam się w piosence "Sen no yoru wo koete" w wykonaniu Aqua Timez z kinówki Bleacha :D |
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 05-12-2009, 20:19
|
|
|
Moja kolej.
- Juno Reactor - Guardian Angel (opening do Texhnolyze)
- The Pillows - Nightmare (from FLCL), ogólnie cały OST jest dobry, ale jeśli miałbym wybrać najlepszą piosenkę to właśnie ona.
- Maximum The Hormone - Zetsubou Billy (ending do Death Note)
- Rose (opening z Nany, wykonawcy nie jestem pewny, a nie bardzo chce mi się aktualnie szukać)
- Orange Range - O2 (czyli pierwszy opening do drugiej serii Code Geass)
- BoA - Duvet (openin do Lain)
- Lillium z Elfen Lied też jest niczego sobie
- Don't Say Lazy (ending do K-On!, ale to co wrzucił na forum Vodh jest dużo lepsze)
- Główny motyw ze Sky Crawlers, autorstwa Kawaii Kenjiego
- Rip Slyme - Super Shooter (opening z Gantz)
Chyba tyle. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
|
|
|
|
Saburo
Gość
|
Wysłany: 06-12-2009, 22:20
|
|
|
Yoshimi Iwasaki - Ai wa Hitoribocchi , drugi opening z Touch. Właśnie oglądam część tuż po wydarzeniach z 25,26 i 27 odcinka. Po lekkiej zmianie klimatu ten utwór pasuje jak ulał a nawet poza anime jest przyjemny w słuchaniu.
Susumu Hirasawa - Byakkoya no Musume , ending Papriki. Jeden z moich muzycznych ulubieńców od pierwszego usłyszenia ^^ Słucham codziennie i w ogóle mi się nie nudzi :D
Kobukuro - Summer Rain , opening do Cross Game, dobrze pasuje do serii i ma w sobie pozytywną energię, jest taki typowo Adachi'owy ^_^
C.G.Mix - Under the Darkness. Co prawda to opening do BL Eroge, ale song sam w sobie jest super i bardzo często go słucham.
OLIVIA - A Little Pain , ending do Nany. Jeden z najbardziej nastrojowych utworów jakie kiedykolwiek słyszałem. W mojej czołówce na zawsze ^^. |
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 28-12-2009, 22:07
|
|
|
Po obejrzeniu Pandora Hearts polubiłem:
'Alice Theme'
Lacie
Pomimo iż jestem dzieckiem rock'a i jego odmian to te kawałki naprawdę są świetne i wysoko je oceniam : ) |
|
|
|