FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
  Rosyjskie anime:
Wersja do druku
Caladan Płeć:Mężczyzna
Chaos is Behind you

Status: offline

Grupy:
Melior Absque Chrisma
Omertà
Syndykat
WOM
PostWysłany: 15-08-2007, 13:31   

Grisznak napisał/a:
Gorzej, jeśli faktycznie wyjdzie z tego wielkoruska propagandówka, jakich w putinowskiej Rosji kręci się całkiem sporo.

Przeżyło sie Amerykańską, Japońską i Polską propagandówkę, więc nie ma nic przeciwko rosyjskiej.
Nami napisał/a:
Ysengrinn napisał/a:
Rosyjski kicz jest na swój sposób uroczy (ta urocza naiwność, ta bizantyńskość), czego nie powiem o holywoodzkim.
Podpisuje się ^^ Ruskie produkcje animowane są...urocze (?) :P
.
Jop ja też.

What I'd do to see a smile

Even for a little while

And no one loves you when you're evil

I'm lying through my teeth!

Your tears are all the company I need
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
4934952
Slova Płeć:Mężczyzna
Panzer Panzer~

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 15-12-2007, 20:28   

rosyjskie bajki roxxxxxx. oni mają doświadczenie, a po tym trailerze widze, że to może być całkiem ciekawa pozycja. Hmmm. Mateczka rosja da nam pewnie ciekawy tytuł.

Widze, że będzie osadzone luźno w realiach IIWŚ, czyli coś, co tygryski lubia najbardziej. Ach, te mecha... jakoś mi się z Warhammerem 40k kojarzy. Nie moge się doczekac premiery.

CUT

Usunięto część postu zawierającą wulgaryzmy na podstawie punktu 6. Konstytucji Forum.
Cytat:
6. Wulgaryzmy, także w formie zniekształconej lub zamaskowanej, są na Forum Tanuki niedopuszczalne. Ich stałe używanie może spowodować sankcje ze strony moderacji.
Na przyszłość radzę się powstrzymać od słownictwa tego typu.

Miłego dnia
IKa
Zua Biurokratka
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
LghtOfNewWorld
Gość
PostWysłany: 15-12-2007, 22:39   

Nareszcie moi rodacy sie postarali i stworzyli coś sensownego...Boże chroń cara ;)
Niech żyje wielki naród rosyjski ;d
Powrót do góry
Wilk Stepowy Płeć:Mężczyzna
Naraku no Hana

PostWysłany: 23-12-2007, 10:44   

Ja należę do tych nielicznych zboczeńców, którym język oraz naród rosyjski obcymi nie są :) I póki to będzie propagandówka w starym stylu to nawet będzie fajne, gorzej jak ziszczą się obawy Grisznaka i będziemy mieli nawiązania do obecnej sytuacji politycznej... Cóż, takie prawie fanatyczne uwielbienie dla "ojców narodu" zawsze było dla mnie niezrozumiałe.

A political/historical fiction bardzo lubię.

Rhey Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 24-12-2007, 15:11   

Ciekawe jaka będzie fabuła. Jeśli będą starali się wpisać w ostatnio panujące w rosyjskim kinie tendencje to możemy się spodziewać szalonego polskiego dyktatora który postanowi zniewolić biednych Rosjan do spółki z III Rzeszą od tak by zaspokoić swoje faszystowskie ambicje.
BTW: jak do tej pory najbardziej w tej produkcji podoba mi się muzyka. Wiedzą na kim się wzorować. :-D
Powrót do góry
Lena100 Płeć:Kobieta
Pani Cogito

Grupy:
Lisia Federacja
PostWysłany: 25-12-2007, 23:56   

Hmmm... słyszałam o tym projekcie już całkiem dawno, parę miesięcy temu. Wygląda całkiem interesująco. Gdyby wyszło z tego całkiem porządne politycal fiction byłabym naprawdę zadowolona. Tylko błagam bez propagandy! No, i trzeba przyznać, że mimo iż język rosyjski jest dla mnie tak znany jak narzecza ludów afrykańskich (znaczy wogóle) to bardzo lubię jego brzmienie. Jest w pewien sposób urzekające.

Rhey napisał/a:
Jeśli będą starali się wpisać w ostatnio panujące w rosyjskim kinie tendencje to możemy się spodziewać szalonego polskiego dyktatora który postanowi zniewolić biednych Rosjan do spółki z III Rzeszą od tak by zaspokoić swoje faszystowskie ambicje.

Miejmy nadzieję, że nic z tego nie będzie. Jakaś wojna, jakieś czołgi... Miejmy nadzieję, że wyjdzie to na dobre fabule i akcji. Liczę też na grafikę. Na pierwszy rzut oka wydaje się być naprawdę przyjemna. Powiedziałabym nawet, że śliczna, w moim guście :)

Slova Płeć:Mężczyzna
Panzer Panzer~

Grupy:
Samotnia złośliwych Trolli
PostWysłany: 06-09-2008, 18:05   

odkopuje temat w związku z aktualizacją strony. Masa nowiutkich informacji http://www.first-squad.com/ nowy trailer i wodotryski.

Moje wrażenia?
Jeżeli nie spartolą sprawy, to może byc jedno z najlepszych anime Evar i prawdopodobnie rozpocznie boom na klimaty IIWŚ, a wszyscy wiemy, że obecnie w świecie anime jest to towar deficytowy.
Licze na realizm. Dobra, z opisów wynika, że tam będzie sporo motywów parapsychicznych, magia i krzyżacy, ale bardzije mi chodzi o walkę. W końcu możemy zobaczyć w anime WOJNĘ, a nie jakieś walki w stylu "wygrywa ten, kogo działo strzela bardziej kolorowo". Poza tym może to być też mocno brutalna pozycja. Jednak jeżeli jest to CO rosyjskie i japońskie i to ci pierwsi narzucą fabułę, zasady i sposób realizacji, a japończycy po prostu to wykanają i dorzucą trochę swoich oryginalnych pomysłów, to możemy otrzymac zaskakująco dobry miks.
Mam też nadzieję, że głosy zostaną podłożone przez Rosjan, nie przez japończyków. A najlepiej jeszcze, żeby Niemcy mówili po niemiecku. Problem ze zrozumieniem, fakt ale jak widac po trailerze będzie do pozycja przeznaczona raczej dla starszej widowni i zastosowanie napisów byłoby mile widziane. No i żeby anime było emitowane naraz w Japonii i w Rosji, chociaż to nie jest wcale takie nierealne.

OverLord_Zenon Płeć:Mężczyzna
Lord Chaosu

PostWysłany: 31-12-2008, 05:47   

Widziałem trailer. Interesujący.
http://www.youtube.com/watch?v=z_90iFLjdqQ
Czy ktoś zwrócił uwagę na mapę na samym początku? 13sekunda
Tą przedstawiającą podboje II Rzeszy?
Na początku Polska jest już podzielona.
To tyle.

http://myanimelist.net/signature/OverLordZenon.png
http://www.youtube.com/watch?v=KsTgWCZNk-0
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
144775
Dred Płeć:Mężczyzna
Policenaut

PostWysłany: 31-12-2008, 10:18   

Cytat:
Kurcze, Ruscy mają przecież własną, skądinąd bogatą w dobre wzory szkołę animacji, a tu robią propagandówki anime.

Racja! Takie "Nu, Pagadi!" (Wilk i Zając) w swoich czasach miało animację sto razy lepszą niż pordukcje Hanna-Barbera i nie jedno anime! Do prawdy, szkoda, że muszą tworzyć tą produkcję zrzynając styl kreski od swoich dalekowschodnich skośnookich sąsiadów.

Poza tym, mi się dziwnie zdaje, że "First Squad" to nie żadne anime, a amerime! Ktoś wie, skąd pochodzą animatorzy?

Powiem Wam, że to BĘDZIE propagandówka. Myślicie, że dlaczego tak dobrze wygląda? Na 100% jest to dofinansowane "odgórnie". Pamiętam, że chyba dwa lata temu Nasi Wschodni Bracia stworzyli film na który poszły miliony dolarów i chwalili się, że ma tyle rozmachu, co hollywoodzkie produkcje. A co było jego główną treścią? "Jacy to Polacy byli źli i okrutni w przeszłości". Nie za wiele pamiętam.

Lena100 Płeć:Kobieta
Pani Cogito

Grupy:
Lisia Federacja
PostWysłany: 31-12-2008, 21:01   

Nawet jeżeli to będzie propagandówka, to obejrzę. Bo to ciekawy eksperyment, bo zastrzyk czegoś nowego, bo odbiega schematem od tanich szkolnych komedyjek, bo uwielbiam political fiction i przede wszystkim - dostarczy wrażeń estetycznych. Po prostu lubię popatrzeć na coś co ma śliczną grafikę. Dlatego oglądam np. Kara no Kyoukai. Może nawet będzie można się pośmiać z tej ruskiej propagandy?
Ładny nowy trailer, tylko kiedy to w końcu zobaczymy całość?!

CainSerafin
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 31-12-2008, 21:59   

Anime bez japońskich "motywów", takich jak panty-shoty i zboczeńce na każdym rogu? Wygląda ciekawie. A propagandy będzie potąd, a nawet potąd, ale jeśli z nią nie przesadzą to może sobie być.

A co do trailera - świetny. Niezła grafika. Dziadek z kosturem wymiata. Miks mechów, czołgów, średniowiecznych rycerzy, i nadprzyrodzonych wątków - jeśli wszystko pójdzie dobrze to może będzie to jedno z lepszych anime sezonu (lat?).

Albo wyjdzie z tego komedia lepsza od Gundam 00.
Powrót do góry
Agon Płeć:Kobieta

PostWysłany: 01-01-2009, 16:12   

Hm, dziwne, że wcześniej nie zwróciłam uwagi na ten temat.

Muszę przyznać, że anime ma bardzo ładną kreskę i grafikę - przynajmniej takie są moje odczucia po obejrzeniu trailera. Co do fabuły – jak dla mnie brzmi świetnie. Bardzo lubię takie wojenno-polityczne klimaty, nawet jeśli to będzie propagandówka. Mam nadzieję, że twórcy tego nie spartolą.

Poza tym ciekawe, w jakim języku będą podkładane głosy bohaterów. Przyznaję bez bicia, że nie bardzo przepadam za brzmieniem języka rosyjskiego, chociaż z drugiej strony byłaby to jakaś odmiana. No i byłoby tak bardziej... swojsko?
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
JJ Płeć:Mężczyzna
po prostu bisz

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 01-01-2009, 16:31   

CainSerafin napisał/a:
Anime bez japońskich "motywów", takich jak panty-shoty i zboczeńce na każdym rogu?

Przejrzyj jeszcze raz szkice bohaterów, są jak na mój gust wystarczająco "japońskie", zwłaszcza Nadya (dziewczyna z kataną, swoją drogą - jak ona to robi, że tam nie zamarza?).

Propagandówka? Niech będzie, przecież wtedy i tak nikt nie weźmie tego na poważnie.

PostWysłany: 01-01-2009, 23:36   

Kreska ciekawa, a jako, że będzie to raczej film to na prawdopodobną propagandę mało kto będzie patrzył. Według mnie będzie całkiem ciekawe :)

時を超え捕らえられてる
あふれるこの想いは何?
優しさが目尻に似合う
あの人たちは今どこに居るの?
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
6761731
Mara Płeć:Kobieta
High

Grupy:
House of Joy
Lisia Federacja
PostWysłany: 01-01-2009, 23:56   

Muszę przyznać jedno - będę to oglądać zapewne z powodu jaki podam oficjalnie: czyli dlatego, że jest to rosyjskie i anime i już widzę, jak Armia Czerwona bohatersko walczy ze złymi nazistami, zaś spomiędzy tłumu walczących bohatersko żołnierzy o wysokim morale wychodzi dziewczyna z kataną(?) o niezwykle wąziutkich nóżkach i wygrywa za nich bitwę przy okazji staczając pojedynek z mistycznymi rycerzami na wzór Zakonu Krzyżackiego. Puff.
Nieoficjalny powód to taki, że zapowiada się bardzo patetycznie, a ja lubię dobry patos. Ale taki dobrze skonstruowany patos. I podejrzewam, że będzie jednak trochę tej japońskiej otoczki(ZSRR ma niesamowicie angstowną przeszłość, większość bohaterów również). W sumie mogą nawet mówić po rosyjsku, byle mieli po prostu fajne głosy. Bo w trailerze mogłam nie zrozumieć ani słowa, ale już mi się kojarzyło z tekściwami propagandowymi. To było mało patetyczne.

Numer Gadu-Gadu
5928978
Strona 2 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu