Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Rosyjskie anime: |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-10-2009, 00:04
|
|
|
Jak podaje wiki:
Cytat: | is a joint animation project of Japan's Studio 4°C and Russian authors with Molot Entertainment. |
Film trwa 73 minuty, jak podaje ANN. Jeśli będzie dostępny, recenzję chętnie machnę. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 02-10-2009, 16:37
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=MpwTvfX7YOs
Pierwsze dwie minuty filmu i komentarze dla tych, co znają rosyjski. Jak widać jest też dubbing japoński, ale mnie osobiście bardziej podoba się rosyjski. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
|
|
|
|
Lena100
Pani Cogito
Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 02-10-2009, 23:28
|
|
|
Och. Po obejrzeniu nowego trailera First Squad to kwintesencja tego, co mam do powiedzenia. Cóż to za dziwaczna faza! Na pewno zobaczę, bo czegoś takiego pewnie jeszcze nie widziałam (to wcale nie jest pochwała oryginalności). Dzielnie przecierpię ewentualną propagandę, będę rozkoszować się kiczem i naprawdę postaram się ekscytować ładnymi bitwami. Cieszyć mnie będzie oprawa graficzna i muzyczna oraz wsłuchiwanie się w śmieszny, dla mojego pokolenia, rosyjski akcent. Taki jest plan. |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 05-10-2009, 17:46
|
|
|
Ja tylko dodam, że został już wydany fansub First Squad: The Moment Of Truth :) |
|
|
Zyll666
Ktoś tam
|
Wysłany: 08-10-2009, 22:08
|
|
|
No, wreszcie obejrzałem. I... całkiem, całkiem. Nad całą produkcją unosi się lekki smrodek propagandy, ale tak samo jak w przypadku "1612" olałem podteksty i nieźle się bawiłem. Technicznie jest bez zarzutu. Dobre wrażenie robi już czołówka, do której przygrywa znany z trailera utworek, a dalej jest równie dobrze. Porządne projekty postaci i tła ( momentami zresztą niezwykle swojskie, nigdy nie spotkałem się z takimi klimatami w anime) animacja, rzecz jasna, udana. W przypadku tej produkcji, oglądanie z innym dubbingiem niż japoński (czyli rosyjskim) jest zalecane, bo dzięki temu klimat dostaje dodatkowego kopa. Fabuła... jest. Nieco naiwna, naciągana, ale jako tako napędza obraz, zresztą większość sięgnie po ten tytuł właśnie ze względu na akcję. Od razu uprzedzam, aby nie spodziewać się akcji non-stop, bo jest tu całkiem dużo dialogów. Wkurzało mnie natomiast natężenie wstawek dokumentalnych. Znaczy pomysł nie jest zły ( chociaż moim zdaniem nieco gryzło się to z paranormalnym wątkiem )... ale tych przerywników było zdecydowanie za dużo ! W ogólnym rozrachunku porządna rzecz. Warto obejrzeć nawet dla samych realiów, bo nieprędko zobaczymy takie coś ponownie.
PS: Nie zabrakło japońskiego akcentu w postaci katany, którą dzierży główna bohaterka. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 09-10-2009, 20:14
|
|
|
A podobno premiera miała być 15... No nic, jutro to obejrzę. Poza filmem muszę nadrobić zaległości w polityce, bo przez ten tydzień się sporo narobiło.. |
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 10-10-2009, 07:34
|
|
|
Premiera filmu to w ogole była 13.05...
Na jakieś suby trzeba bylo czekać na wydanie dvd. |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 10-10-2009, 13:13
|
|
|
Tak, była, ale chyba na festiwalu w Cannes, albo którymś w Moskwie... Na trailerze było napisane (o ile dobrze pamiętam), że w październiku... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|