Rosyjskie anime: |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 02-01-2009, 00:03
|
|
|
Cytat: | Powiem Wam, że to BĘDZIE propagandówka. Myślicie, że dlaczego tak dobrze wygląda? Na 100% jest to dofinansowane "odgórnie". Pamiętam, że chyba dwa lata temu Nasi Wschodni Bracia stworzyli film na który poszły miliony dolarów i chwalili się, że ma tyle rozmachu, co hollywoodzkie produkcje. A co było jego główną treścią? "Jacy to Polacy byli źli i okrutni w przeszłości". Nie za wiele pamiętam. |
To ja chętnie przypomnę.
W najlepszym wypadku wyjdzie dość patetyczny, ale w niczym nie ustępujący innym anime film. W najgorszym kolejna absurdalna komedia z jednorożcami i zmartwychwstałymi gierojami. Tak czy siak brzmi interesująco. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-01-2009, 00:12
|
|
|
Cóż, ja również jestem zainteresowany ;) Patos w niczym mi nie przeszkadza - w przypadku, kiedy jest dawkowany umiejętnie, bardzo mi się podoba... Zaś patos dawkowany nieumiejętnie powoduje u mnie napady śmiechu ;) Tak samo z propagandą.
A oprócz tego, kreska ładna... Zaś fabuła może w praniu okazać się radośnie bezsensowna - czyli będę czekał. |
|
|
Piontek
człowiek z lasu
|
Wysłany: 29-03-2009, 08:30
|
|
|
Odkopuje troche temat ale znalazłem na youtubue nowy trailer
http://www.youtube.com/watch?v=k3ifvnfTXDI&feature=related
Troche więcej jest w nim przedstawione niż w tym pierwszym. |
_________________ Znajdę cię gdziekolwiek byś nie był... I zabiję Cię... Rozerwę Cię na pół... Zmiażdżę twoje kości i zjem twoje ciało.. Wypiję twoją krew... Pochłonę Cię. |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 27-09-2009, 20:47
|
|
|
Pojawił się nowy trailer.
Rosyjskie głosy brzmią... zaskakująco fajnie! Trailer pokazuje chyba nieco więcej niż poprzednie, jest epicki i zapowiada niesamowicie fazowy, efektowny kicz. Nie mogę się doczekać. |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 27-09-2009, 21:33
|
|
|
HELL YEAH
Czekam od dwóch lat na te anime. W końcu coś konkretnego na rynku.
Tylko żal, że Niemcy po rosyjsku też gadają... ale lepsze to, niż w kółko Japoński.
Jakaś nowa era w przemyśle? Wpierw to, a teraz jeszcze Halo Legends odchodzi od trendów. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-09-2009, 21:40
|
|
|
Mi nieszczególnie przypadł do gustu. To wygląda za głupio, poza tym czuć od tego ruskim szowinizmem. Raczej podziękuję. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 28-09-2009, 16:23
|
|
|
Grisznak napisał/a: | czuć od tego ruskim szowinizmem |
To bardziej będzie zabawnie i będzie co krytykować. Do want. |
Ostatnio zmieniony przez Slova dnia 28-09-2009, 17:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 28-09-2009, 17:12
|
|
|
Cytat: | Ty bardziej będzie zabawnie |
Po ostatnich rewelacjach, które specy z Rasiji chcieli ogłosić przy okazji przyjazdu Putina do Polski, chyba jestem podobnego zdania co Grisznak. Obejrzę z ciekawości, ale zapewne wszystko będzie według schematu "piękna, cudowna Armia Czerowna ratuje cały świat, a najbardziej winne są Bogu ducha winne narody + Niemcy. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 28-09-2009, 17:20
|
|
|
Nie sądzę, by to aż tak mocno naładowali negatywnymi cechami. W końcu nad anime prace zaczęły się dwa lata temu, a pierwszy pokaz (na festiwalu w Cannes w tym roku) był przecież jeszcze przed totalnym nasileniem się tych... Złych stosunków, jakbym to ujął. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 28-09-2009, 17:56
|
|
|
Slova - zdaniem niemal wszystkich recenzji przeładowany kremlowską propagandą był Rok 1612 - film dowodzący, że Polacy są jedwabiści i mają skrzydełka, Rosjanie to ciemna swołocz, której jedyną nadzieją jest wsparcie ponadnaturalnej potęgi, a żeby być carem wystarczy sfabrykować sobie genealogię i zmajstrować skórzaną armatkę. Obawiam się, że Pierwyj Otriad czeka to samo - podsumowany, zaszufladkowany i skreślony już na starcie.
Ze swojej strony mam tylko nadzieję, że nie będzie typowo po rosyjsku rozwlekły. Bo do tego, że wschodni sąsiedzi żyją we własnym świecie przyzwyczaiłem się już dawno. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 28-09-2009, 19:29
|
|
|
Jeżeli Wasze czarne przypuszczenia się spełnią, to najwyżej krytyka zjedzie film równo i bez ogródek. Bądź co bądź, "1612" na świecie zbytnio rozpowszechniany nie był (nie obraze się, jeżeli ktoś mnie wyprowadzi z ewentualnego błędu), tutaj natomiast już na starcie mamy produkcję internacjonalną, na którą czekają fani na całym świecie, zwłaszcza w Ameryce, przy czym należy pamiętać, że to USA wygrało IIWŚ i uratowało świat od nazizmu, szerząc demokratyczne idee. No i sytuacja Rosji z Japonią także najlepsza ostatnimi czasy nie jest.
Ale nie wdawajmy się tutaj w dywagacje polityczne. |
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 29-09-2009, 10:21
|
|
|
Skoro temat "Rosyjskie anime", to może kogoś zainteresuje nowy projekt rosjan:
http://timerkaev.livejournal.com/
Niestety cały tekst po rosyjsku, ale można chociaż podziwiać screeny i trailer =P |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 29-09-2009, 15:27
|
|
|
ale to chyba nie anime? |
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 29-09-2009, 16:40
|
|
|
Nie mam pojecia, nie rozczytam rosyjskiego.
Podobno ma to byc jakas oav'ka, wychodząca pazdziernik/listopad. |
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 01-10-2009, 21:20
|
|
|
Przypominam, że tematy polityczne nie są tu mile widziane (Regulamin Forum pkt. I. 1.) Post usunięto.
IKa
|
|
|
|
|
|
|