Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Archi777
Gość
|
Wysłany: 21-02-2009, 00:16
|
|
|
mam pytanie kiedys ogladalem anime o mechach gdzie uzywano jako zasilacze tych robotow kamiennych glow bogow. jesli znacie tytul badz macie namiar na to anime to prosze o info |
|
|
|
|
|
Archi777
|
Wysłany: 21-02-2009, 14:45
|
|
|
ludzie blagam o pomoc w tej sprawie bo dosc pilnie potrzebuje ten tytul |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 21-02-2009, 14:46
|
|
|
Kamiennych głów bogów to może nie, ale w Vision of Escaflowne mechy były zasilane kamieniami pochodzącymi z martwych smoków |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Archi777
|
Wysłany: 21-02-2009, 15:43
|
|
|
nie no no jak pisze ze glowy to glowy bogow.mniej wiecej to bylo tak ze znaleziono w roznych krajach na ziemi zakopane glowy i okazalo sie ze te glowy maja swoja wole i tylko łącznicy rozumieja co one mowia i przekazanie kazdej z dwunastu glow bylo to ze chca walczyc wiec zbudowano im roboty i zamieszczono te glowy w tych mechach. i zdecydowano ze jesli kraje chca wojne to nie wykorzystuje sie wojska lecz wylacznie walki tych robotow. jesli robot przegral = ze kraj przegral wojne. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 21-02-2009, 16:02
|
|
|
To zapewne Gigantic Formula . |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Archi777
|
Wysłany: 21-02-2009, 16:16
|
|
|
jestes moim wybawca. wielkie ci dzieki ;] |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 22-02-2009, 00:30
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Kiss x Sis, ale na Twoim miejscu nie chwaliłbym się, że to zamierzam oglądać. |
Ja się niestety pochwalę. Nie masz może jakiś dokładniejszych informacji na temat tego anime, bo jak na razie nie znalazłem nawet liczby odcinków jakie posiada. No może artykuł na angielskiej wiki, ale nie zamierzam siedzieć do rana ze słownikiem. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 22-02-2009, 00:35
|
|
|
Posiedź, nauczysz się trochę i Ci dobrze zrobi. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-02-2009, 00:36
|
|
|
Wszystko jest na ANN, chociaż faktycznie z szukaniem był mały problem, bo ten "x" jakiś dziwny jest. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Shuuurei
Saksofon.
Dołączyła: 21 Lut 2009 Skąd: Bolesławiec/Amstetten Status: offline
|
Wysłany: 22-02-2009, 00:45
|
|
|
Mam pytanie do uztkowników którzy dobrze znąją poniektóre odcinki Fushigi Juugi. Mianowicie czy byl tam taki odcinek w ktorym są w jakiejś wiosce gdzie ponoc jakas kobieta potrafi wskrzeszac trupy, a glowna bohaterka jest chora i jej stan jest krytyczny a owa babajaga stara sie namowic tego chlopaka zeby ją zabił to ona ją wskrzesi, ale on tego nie robi a potem okazuje sie ze Ci 'wskrzeszeni' to zombie.
Wiem ze troche chaotyczny moj wywód ale powiedzcie mi czy to sie działo w FJ? Bo kurde mac ogladalam ten odcinek kiedys dawno temu, i postanowilam sobie ze kiedys do tej anime wroce, tyle ze nie pamietam tytulu. A wiem ze ona wtedy leciala na hyperze. Daaaawno temu. |
_________________ (..)und was vor uns liegt sind nur unsere Fragen, was morgen geschieht kann doch heut niemand sagen wir gehen weiter und du lässt mich nicht los..
Dein Flüstern am Ohr zeigt mir die Richtung, wir testen uns vor auf schwankelnden Insel(..) |
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 22-02-2009, 10:37
|
|
|
Tak, to na pewno Fushigi Yuugi. |
|
|
bEBZOOl
love japan?
|
Wysłany: 26-02-2009, 14:20
|
|
|
Kiedyś oglądałem anime o młodym chłopaku, który w jakiś tam sposób trafia na wyspę. Jednak nie jest to zwyczajna wyspa, a taka którą zamieszkują same kobiety. Te niewiasty po odkryciu nowego mieszkańca wyspy (mężczyznę widzą pierwszy raz w życiu), zabiegają o jego względy. Anime pełne humoru i wesołej oraz rześkiej kreski. Ktoś kojarzy tytuł? Bo ja za nic sobie przypomnieć nie mogę ;) Będę wdzięczny za pomoc! :)
PS. To mój pierwszy post, więc wypadałoby się przywitać. Także, witam Was wszystkich, m&a addicts! :) |
_________________ L, did you know that Shinigami only eats apples? - Kira, "Death Note"
Ostatnio zmieniony przez bEBZOOl dnia 27-02-2009, 10:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 26-02-2009, 14:59
|
|
|
Nie wiem, czego jest pełne, ale po recenzji sądząc, może to być Nagasarete Airantou. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
bEBZOOl
love japan?
|
Wysłany: 26-02-2009, 17:50
|
|
|
Czyżby pierwsza część zdania była ironią? ;) Jeżeli tak, to chcę przypomnieć, że każdy ma swoje własne, subiektywne, odczucia :) Lubisz wątróbkę? Bo ja nie ;) W każdym razie, dziękuję za pomoc. Dokładnie o ten tytuł mi chodziło :) |
_________________ L, did you know that Shinigami only eats apples? - Kira, "Death Note"
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 12-03-2009, 20:59
|
|
|
Usunięto spam. Kolejny taki post a użytkownik OverLord_Zenon otrzyma ostrzeżenie.
IKa
Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
|