Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
sztumtyprrr
Gość
|
Wysłany: 08-03-2012, 11:47
|
|
|
Gucia dzieki wielkie |
|
|
|
|
|
roger
|
Wysłany: 11-03-2012, 16:16
|
|
|
Otóż ja mam pytanie. W zamierzchłych czasach, kiedy jeszcze dzieci wstawały na 7 rano oglądać Dragon Balla, niektóre nie trafiały w wielce oczekiwaną godzinę. I zdarzyło im się zobaczyć anime o dziwnym gościu ubranym na żółto, który wymachiwał czymś co było hybrydą pałki teleskopowej i anteny, a czasem wsiadał do grubego robota z yin-yang na klacie. Pomóżcie, dam dwa internety w limitowanej edycji z Pikachu w nagrodę. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-03-2012, 16:23
|
|
|
Łowca Dusz znane również jako Houshin Engi. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
roger
|
Wysłany: 11-03-2012, 20:14
|
|
|
Niech Arceus będzie z Tobą, jestem dozgonnie wdzięczny. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 11-03-2012, 20:19
|
|
|
Ja jestem ciekawy w jaki sposób dotrzymasz słowa z tą nagrodą. W sumie sam internet z pikaczu chciał bym zobaczyć :P |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 14-03-2012, 21:09
|
|
|
wypadło mi z głowy jedno anime, które chciałem obejrzeć. Na szczęście mniej więcej pamiętam opis. Jest rodzeństwo( brat i siostra), które wyruszają odnaleźć ojca. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 16-03-2012, 13:11
|
|
|
Podaj więcej wskazówek. Jaki gatunek- komedia, dramat, czas- przyszłość, przeszłość, szkolne życie, podaj coś więcej. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 16-03-2012, 14:33
|
|
|
Caladan napisał/a: | Na szczęście mniej więcej pamiętam opis. |
Więc go w końcu podaj :P Zgadywanki są znacznie prostsze gdy mówimy o konkretnych faktach . Z odnajdywaniem tytułów jest jak z odnajdywaniem nazwisk. Powyższy skrótowy opis, lub zalążek opisu, jest porównywalny do powiedzenia "szukam łysego faceta" po czym dodajesz "podaj mi jego nazwisko" :P Możesz otrzymać lawinę nieodpowiednich lub zero odpowiedzi. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 16-03-2012, 16:11
|
|
|
Jest to fantasy, a kreska wyglądała niezbyt staro. Rodzeństwo jest księciem i księżniczką. Na pewno nie jest to Guin Saga. |
Even for a little while
|
|
|
|
lentwister
|
Wysłany: 16-03-2012, 19:06
|
|
|
Dzisiaj przypomniałem sobie o pewnym anime które oglądałem w czasach dragon balla. Mianowicie główny bohater był "robotem?" czy czymś podobnym. Ogólnie fabuła była taka: na pewnej planecie w kokonach zmieniali ludzi w roboty. Ludzie zmieniali się za pomocą kryształów wypowiadając formułę. Główny bohater miał kryształ pęknięty na pół, dlatego na ziemi stworzono robota w środku którego umieszczono kryształ, a bohater mógł się zmienić tylko w tym robocie. W tym celu musiał go przywołać, ten się otwierał, bohater wskakiwał i się zmieniał. Na końcu anime bohater dowiaduje się że odpowiedzialnym za tą zmianę był ktoś z jego rodziny. Anime kończy się gdy bohater wraca z kosmosu i traci pamięć.
Pamięta ktoś tytuł tego? |
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
|
|
|
|
lentwister
|
Wysłany: 16-03-2012, 19:21
|
|
|
dziękować niezmiernie ;) |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 16-03-2012, 22:57
|
|
|
Caladan napisał/a: | Jest to fantasy, a kreska wyglądała niezbyt staro. Rodzeństwo jest księciem i księżniczką. Na pewno nie jest to Guin Saga. |
To wiele wyjaśnia. Nie wiedzieć czemu, po pierwszym poście myślałem, że raczej okruchy życia, współczesność i dramat.:]
Może pamiętasz skąd wiesz o tym anime? Polska strona z recenzjami, amerykańska strona, czasopismo, urywkowe obejrzenie w telewizorni? Jeżeli to tanuki lub azunime, to z podanymi już wytycznymi poszukiwania zajmą kilka minut, wystarczy użyć wyszukiwarki przez gatunek i posortować po roku. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
|
Wysłany: 17-03-2012, 10:51
|
|
|
Cały problem, ze nie mogę wrzucić tutaj linka ,bo jest do strony gdzie jest streaming anime i tam wyczytałem opis. Mój mózg był zajęty w tym tygodniu czym innym i wyleciało z głowy. Co gorsze skorzystałem nie dawno z Ccleanera.........
Szukałem przez Anidb i Myanimelist, i nie mogłem znaleźć.
Udało się znaleźć.
http://myanimelist.net/anime/10260/Eiyuu_Densetsu:_Sora_no_Kiseki |
Even for a little while
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 17-03-2012, 12:41
|
|
|
No to moglibyśmy sobie pozgadywać do woli, skoro w tym anime nie ma ani rodzeństwa (przynajmniej nie na pierwszym planie), ani księżniczki/księcia, ani tym bardziej poszukiwania ojca (jeśli już, to bohaterka szuka przyjaciela z dzieciństwa). |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
|