Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 03-11-2009, 20:33
|
|
|
Ludzie co wy z tymi spoilerami , to nie taki temat żeby coś zakrywać . No chyba że chcesz ukryć co pamiętasz i nikt nie odpowie :]
Nie oglądałem ale kojarzy mi się z tym Casshern Sins
Powodzenia w poszukiwaniach. |
|
|
|
|
|
bambus
Gość
|
Wysłany: 10-11-2009, 22:54
|
|
|
Witam!
W okolicach roku 2000 widziałem taki urywek w wersji polskojęzycznej serialu animowanego: przyszłość, grupa ludzi w pancerzach (mniej więcej ich wielkości, nie były to ogromne roboty jak Gundam), różniących się między sobą kształetem i kolorami walczyli z innymi ludźmi (też w takich zbrojach, tyle że wszyscy mieli jednakowe, ciemnego koloru, jak na mięso armatnie przystało). Mogli oni latać i chodzić a jeden z nich (chyba w czerwonej zbroi) na pewno miał chowany topór w nodze. Ale mieli też chyba broń dystansową. Zresztą w tym fragmencie, który pamiętam on poklócił się z innym swoim kompanem i zaczęli walczyć. Pamietam jeszcze, że dolatywali oni w tych zbrojach do dużych statków kosmicznych. Przez chwilę myślalem, że to blue gender, ale to nie to, tam było wielu bohaterów z różnymi zbrojami, ale kreska dość podobna.
Przeszukałem już kawał internetu i nie mogę znaleźć choćby śladu. Możliwe, że to była bajka a nie anime. Już zupełnie nie mam pomysłu co to mogło być. Może coś wam się nasuwa na myśl?
Bardzo proszę o pomoc, bo od paru nocy nie mogę spać spokojnie:P |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 10-11-2009, 23:07
|
|
|
Możliwe że to Teknoman. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
ZUBEK
Niestety, to ja ...
|
Wysłany: 11-11-2009, 11:28
|
|
|
Mi to co napisałeś wygląda na Power Rangers. Tylko nie wiem czy to było w wersji animowanej w Polsce. |
_________________ Lubię dobre Anime |
|
|
|
|
lukas_0
|
Wysłany: 12-11-2009, 18:53
|
|
|
witam
jako, że popełniam tu mój pierwszy post witam i pozdrawiam wszystkich serdecznie.
do rzeczy
oglądałem kiedyś anime tytuł wyleciał mi z głowy, a miałbym ochotę oglądnąć to jeszcze raz /obija mnie się cały czas pod czaszką i nie daje spokoju :)/.
z tego co pamiętam to scena /chyba z początku/:
gość w masce włamuje się do pomieszczenia wypełnionego sześcianami /baza danych, archiwum?/, wchodzi na latającą platformę, podlatuje do góry, wklepuje hasło ale błędnie i uruchamia alarm, wklepuje powtórnie już prawidłowo, coś ogląda czy ściąga potem ucieka a na końcu ucieczki wyskakuje z latającego miasta /?/.
jeśli czegoś nie pomieszałem to w ogólnie dzieje się w tym filmie coś takiego: zatruta atmosfera ziemska, ludzie budują maszyny które oczyszczając atmosferę z zanieczyszczeń wytwarzają energię /czy coś innego, nie pamiętam/. część rzeczy dzieje się w latającym mieście-maszynie /chyba/. w pewnym momencie okazuje się, że powietrze zostało odtrute, ale władza miasta-maszyny-oczyszczalni /?/ oczywiście nie chce wszystkiego wyłączyć i żeby podtrzymać funkcjonowanie maszynerii i własnej władzy celowo zasmradza ziemię dalej.
pewny jestem niestety tylko kawałka sceny :(.
jeśli komuś coś świta z góry dziękuję za podpowiedź.
pozdrawiam
lukas_0 |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 12-11-2009, 19:27
|
|
|
Moje pierwsze skojarzenie - Sky Blue. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
bambus
Gość
|
Wysłany: 12-11-2009, 19:28
|
|
|
Dzięki za odpowiedź, niestety nie jest to Teknoman, w tym anime o którym myślę te zbroje nie były tak futurystyczne i nie wynikały z jakiś mocy, to były po prostu maszyny do których wsiadali ludzie. Nie są to też Power Rangers. Nie przychodzi wam może coś jeszcze na myśl?
A jeśli nie to nie wiecie może przypadkiem gdzie szukać takich starych animacji? Jakiś dużych spisów, zbiorów?
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
lukas_0
|
Wysłany: 12-11-2009, 19:43
|
|
|
@fm : oby cię szóstką w totka nagrodzono :D, lub czego sobie tylko życzysz. dzięki ci wielkie. właśnie o to chodziło.
pozdrawiam
Lukas_0 |
|
|
|
|
|
minimax
Gość
|
Wysłany: 12-11-2009, 19:48
|
|
|
Witam państwa, za czasów mojej młodości widziałem będąc przelotnie w gości u rodziny w warszawie na sadybie pewne anime. Umiejscowione było ono na jakimś kanale (hyper?) który zaczynał się wraz z końcem kanału dla dzieci minimax w jego miejscu. Telewizja szła z kabla więc nie powiem jaki to operator. W każdym bądź razie był to rok 2005 lub 2004, wakacje, w minimaxie w tym czasie szalały shadoki i wielkie nic. Tytuł był jakimś chyba shojo. Była tam dziewczyna, książę z amnezją i chyba więcej nie pamiętam :]
Może ktoś się orientuje jakie anime leciało w tamtych czasach koło godziny 20:00 . |
|
|
|
|
|
Noriel
|
Wysłany: 12-11-2009, 20:04
|
|
|
Taak, ja też tego anime szukałam! Widziałam tylko fragment jednego odcinka, ale pamiętam, że chyba tamta dziewczyna przed czymś uciekała i działo się to nocą.
I jakoś mi się kojarzy, że ten książę był chyba bardzo przystojny ;) |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 12-11-2009, 20:07
|
|
|
Cytat: | ARJUNA: Polska emisja: Hyper (od 19.07.2003, polski lektor)
CANDIDATE FOR GODDESS: Polska emisja: Hyper (premiera: 20 lutego 2004, polski lektor)
COWBOY BEBOP: Polska emisja: Hyper (polskie napisy); TVP Kultura (premiera: 4 listopada 2005, polski lektor)
CREST OF THE STARS: Polska emisja: Hyper (premiera: 4 marca 2004, polski lektor)
CYBERSIX: Polska emisja: Canal+; Hyper (angielski dubbing, polski lektor)
GENE SHAFT: Polska emisja: Hyper (polski lektor, premiera: 24 listopada 2003)
GILGAMESH: Polska emisja: Hyper (premiera: 26 grudnia 2005)
GROBOWIEC ŚWIETLIKÓW: Polska emisja: Hyper (pierwsza emisja: marzec 2002, polski lektor)
GTO: Polska emisja: Hyper (premiera: 4 maja 2005)
GUNDAM WING: Polska emisja: Hyper (pierwsza emisja: wrzesień 2002 - tylko odc. 1-26, marzec 2003 - pozostałe odcinki, polski lektor)
GUNDAM WING: ENDLESS WALTZ: Polska emisja: Hyper (premiera: 25.12.2002, polski lektor)
GUNSLINGER GIRL: Polska emisja: Hyper (premiera: 14.04.2006)
HELLSING: Polska emisja: Hyper (polskie napisy, premiera: 21.10.2004)
IRIA: Polska emisja: Canal+; Hyper (polskie napisy)
KRONIKA WOJNY NA LODOSS: Polska emisja: Canal+; Hyper (angielski dubbing, polski lektor)
LAST EXILE: Polska emisja: Hyper (premiera: grudzień 2004)
NEON GENESIS EVANGELION: Polska emisja: Hyper (premiera: 21.09.2005, polski lektor)
SUPERBOHATERKI: Tytuł oryginalny: RAKUSHO! HYPER-DOLL
SUPERBOHATERKI: Manga: Nobuyuki Ito - "Hyper Dolls" (Monthly Captain Comic, wyd. Tokuma Shoten)
TAJEMNICA PRZESZŁOŚCI: Polska emisja: Canal+ (tylko seria OAV, premiera: luty 2003, polskie napisy); Hyper (seria OAV - premiera: czerwiec 2004
TAJEMNICA PRZESZŁOŚCI: Serie OAV (9 odcinków, które Hyper wyemitował jako pierwsze) są bezpośrednią kontynuacją serii telewizyjnej.
VAMPIRE PRINCESS: Polska emisja: Hyper (polski lektor, premiera: 28 maja 2003)
VISION OF ESCAFLOWNE: Polska emisja: Hyper (pierwsza emisja: czerwiec 2002, polski lektor)
WIRTUALNA LAIN: Polska emisja: Canal+ (polskie napisy); Hyper (premiera: 1 kwietnia 2006) |
Lista stąd. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 12-11-2009, 23:21
|
|
|
wikipedia napisał/a: | MiniMax – nieistniejący kanał telewizyjny dla młodzieży w wieku do 16 lat, którego właścicielem była spółka Canal+ Cyfrowy. Kanał powstał 16 kwietnia 1999. 20 grudnia 2003 powstał kanał dla dzieci do 7 roku życia – MiniMini. Od 1 września 2001 w godzinach 20:00-00:00 nadawał kanał Hyper. 16 października 2004 MiniMax przekształcił się w ZigZap. | Co za tym idzie było to lato 2004
Idąc tropem linku od Keii-a Wychodzi mi na to że to było
Fushigi Yuugi TAJEMNICA PRZESZŁOŚCI
http://anime.info.pl/ napisał/a: | Polska emisja: Canal+ (tylko seria OAV, premiera: luty 2003, polskie napisy); Hyper (seria OAV - premiera: czerwiec 2004, polskie napisy, seria TV - premiera: lipiec 2004, polski lektor) |
Bo cała reszta nie pasuje zupełnie. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
minimax
Gość
|
Wysłany: 13-11-2009, 14:39
|
|
|
To chyba rzeczywiście to bo jak zobaczyłem tę książkę zaraz po czołówce to wydała mi się jakaś znajoma. Coś mi się kojarzyło ale zupełnie o tym zapomniałem a jak czytam recenzje to chyba jakiś ważniejszy fragment fabuły. Tak więc dzięki obejrzę i zobaczę czy to rzeczywiście to. |
|
|
|
|
|
szegi123
|
Wysłany: 16-11-2009, 00:20
|
|
|
Czy ktoś wie z czego to jest?
sprawdzić co to.jpg
|
|
Plik ściągnięto 166 raz(y) 45,34 KB |
|
|
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-11-2009, 00:22
|
|
|
Kara no Kyoukai na bank. Jeśli mnie pamięć nie myli, stawiałbym na 3ci film. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|