Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Teukros
|
|
|
|
|
michk87
|
Wysłany: 05-12-2009, 05:41 Szukam anime
|
|
|
Bardzo malo wiem o tym anime ale moze ktos bedzie wiedzial jak sie nazywa. Akcja dzieje sie w swiecie w ktorym ludzie maja dziwne moce (avatary) o roznej sile. Glowny bohater ma jedna z najpotezniejsych mocy ktora objawia sie tak ze przemienia on swoja cala reke i chyba czesc plecow w taka cybernetyczna robo-reke. I to chyba tyle wiecej nie pamiatam.Czytalem kiedys dobra recenzje tej anime i chcialbym bardzo to zobaczyc... wielkie dzieki za kazda pomoc |
|
|
|
|
|
OverLord_Zenon
Lord Chaosu
Dołączył: 20 Gru 2008 Skąd: ? Z otchłani Kosmosu!!! Status: offline
|
Wysłany: 05-12-2009, 08:18 Re: Szukam anime
|
|
|
michk87 napisał/a: | Bardzo malo wiem o tym anime ale moze ktos bedzie wiedzial jak sie nazywa. Akcja dzieje sie w swiecie w ktorym ludzie maja dziwne moce (avatary) o roznej sile. Glowny bohater ma jedna z najpotezniejsych mocy ktora objawia sie tak ze przemienia on swoja cala reke i chyba czesc plecow w taka cybernetyczna robo-reke. I to chyba tyle wiecej nie pamiatam.Czytalem kiedys dobra recenzje tej anime i chcialbym bardzo to zobaczyc... wielkie dzieki za kazda pomoc |
Scryed
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/353-s-cry-ed/rec/345 |
_________________ Nadgorliwość gorsza od faszyzmu.
Nadgorliwy urzędas zasługuje tylko na jedno:
Totalną Anihilację.
http://myanimelist.net/signature/OverLordZenon.png
http://www.youtube.com/watch?v=KsTgWCZNk-0 |
|
|
|
|
michk.87
Gość
|
Wysłany: 05-12-2009, 15:00 dzieki
|
|
|
hmmm
Juz chcialem pisac ze to nie to, bo jakos inaczej kreske zapamietalem ale opis blizniaczo podobny. Chyba wiec musze podziekowac. Dziekuje.
I druga zagadka... chyba trudniejsza o tu nie mam prawie zadnych informacji:
1. Anime o dziewczynce
2. Kilkunasto odcinkowe (chyba????)
3 Ktore sie z jakis powodow skojarzylo mi sie z matriksem, chyba bylo jakos z nim powiazane (nic z animatriksow na pewno) nie wiem czy zainspirowane czy wspolpraca jakas czy poportu tez o jakims nierzeczywistym odbiciu swiata. Cos tam bylo.
4. Ciekawostka ktora udalo mi sie zapamietac: Czolowka seri wyglada tak jak zwykle na zrobiona z pocietych fragmetow odcinkow, jednak po obejrzeniu seri okazuje sie ze rzeczy z czolowki sie nie zdarzyl w taki sam sposob a zsotaly narysowane tylko specjalnie do czolowki (troche zakrecilem)
5. Kluczowa scena chyba z jakkiegos ostatniego odcinka (i podobna w czolowce) dzieje sie na moscie...
jakies pomysly? |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 05-12-2009, 15:04
|
|
|
Tak średnio mi to do Lain pasuje, ale nie sądzę... |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
michk.k87
Gość
|
Wysłany: 05-12-2009, 16:01 dzieki
|
|
|
to chyba to |
|
|
|
|
|
Carlain
Gość
|
Wysłany: 06-12-2009, 15:33
|
|
|
Czy ktoś wie może jak nazywa się postać z Castle Fantasia 3? Jest tam długowłosy blondyn, albo w białej koszuli, albo w czarnej zbroi. Przedstawiany jest też z dziewczyną o srebrnych włosach i ubranej w zielony kostium. |
|
|
|
|
|
Carlain
Gość
|
|
|
|
|
OverLord_Zenon
Lord Chaosu
Dołączył: 20 Gru 2008 Skąd: ? Z otchłani Kosmosu!!! Status: offline
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 08-12-2009, 19:16
|
|
|
Od dłuższego czasu dręczy mnie że zapomniałam pewnego tytułu:
W tym anime główna bohaterka (chyba szatynka w stroju kuchcika) pracowała w restauracji z ramenem, prowadzonym przez jej mamę (wredne babsko). Narratorem był, zdaje się, sprzedawca warzyw (ciemne włosy, fartuch) ze sklepu obok. Na przeciwko urzędowała Rywalka (blondyna w moe fartuszku)- pracowała bodajże w piekarni. No i był jeszcze jakiś koleżka, który nade wszystko pragnął pokonać bohaterkę w walce, a każde zdanie kończył mówiąc : "Nya" (to zapamiętałam najlepiej >__>). Fabuła była epizodyczna, taka komedia pełna gagów. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 08-12-2009, 19:19
|
|
|
Nie jestem pewny, ale, trochę strzał (bo sporo mi się nie zgadza), może DiGi Charat? |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 08-12-2009, 19:20
|
|
|
Muteki Kanban Musume. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 08-12-2009, 19:34
|
|
|
Dziękuję za chęci Morg i bardzo dziękuję Ave za odpowiedź. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Shin777
Gość
|
Wysłany: 09-12-2009, 14:49
|
|
|
witam, poszukuje tytulu anime ktore opowiada o tym zepewien dzieciak dostal od kogos w pewnym rodzaju moc dzieki ktore potrafi prawie wszystko zamieniac w rosliny (smieci w drzewa czy jakos tak)
z gory dzieki |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 09-12-2009, 14:52
|
|