Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 28-12-2008, 22:32
|
|
|
LINK - filmik na youtube o nazwie AMV HELL.
Chodzi mi o anime które jest przedstawione w 00:28:45
Ktoś wie co to?
-----------------------------------------
przy okazji polecam ten filmik |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Konkur
|
Wysłany: 28-12-2008, 23:58
|
|
|
Loko napisał/a: | Chodzi mi o anime które jest przedstawione w 00:28:45 |
Elfen Lied |
|
|
|
|
|
Kaera
Nieznajoma
|
Wysłany: 29-12-2008, 22:21
|
|
|
Witam!
Od kilku dni próbuję przypomnieć sobie tutuł jednej bajki. Pamiętam, że jakieś 3-4 (a może mniej lub więcej?) lat temu na cartoonnetwork leciała w od pon. do pt. ok. 19 (moze 19.30 albo 20). Głównym bohaterem był mały chłopczyk o rudych włosach, twarz miał podobną do kota. Mieszkał na jakieś pustyni w domku przypominającym jakiegoś grzyba i chciał zostać mistrzem czegoś-tam. Razem z przyjaciółmi ruszył w świat, żeby wygrać turniej w czymś-tam. Pamiętam, że to "coś-tam" polegało na strzelaniu kulkami w małe pionki. Główny bohater strzelał pomarańczowymi kulkami. W późniejszym czasie, gdy zyskał na sile, te kulki zmieniały się w coś, jakby kulki ognia. Kojarzę też jakiegoś gościa co był z tych złych i strzelał fioletowymi kulkami. Na koniec była jakaś wielka walka między tym rudym a jakimś dużym okiem. To oko w czasie pozostałych odcinków przejmowała panowanie nad jakąś postacią, a zadaniem tego kotopodobnego chłopaczka było uratowanie tej postaci (choć zwykle, dopiero pod koniec odcinka orientował się, że ta osoba nie jest sobą).
A, i jeszcze pamiętam, że na koniec odcników (lub w przerwie, lub na początku) pojawiała się kocica z trzema małymi i komentowała wydarzenia z poprzedniego odcinka albo zapowiadała co może się stać w następnym.
Mam nadzieję, że ktoś kojarzy to anime i poda mi tytuł. |
_________________ "...nie trać czasu na smutki i zmartwienia, nie narzekaj i od siebie zacznij zmieniać świat..." |
|
|
|
|
Doktor J
The Mad Scientist
|
Wysłany: 29-12-2008, 22:32
|
|
|
Na 100% to był B-Daman |
|
|
Kaera
Nieznajoma
|
Wysłany: 29-12-2008, 22:37
|
|
|
Dzięki wielkie :D
A więc dobrze pamiętałam, że nazwa na "B" xD |
_________________ "...nie trać czasu na smutki i zmartwienia, nie narzekaj i od siebie zacznij zmieniać świat..." |
|
|
|
|
inverse
|
Wysłany: 03-01-2009, 15:29
|
|
|
witajcie, czytałem gdzieś na forum o pewnym anime..
chodziło o to ze koleś nie mógł znaleźć dziewczyna, i sadził ze jego jedyna dziewczyna jest jego prawa ręka, która o dziwo w jakiś tam niewyjaśnionych okolicznościach zmieniła się w dziewczynę. Oczywiście tytułu zapomniałem ale opis wywarł na mnie dość wielkie wrażenie :P
edit
dzieki bezimienny, jednak to nie moja wyobraznia wymyslila te anime :P |
Ostatnio zmieniony przez inverse dnia 03-01-2009, 16:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 03-01-2009, 15:30
|
|
|
Jest to Midori no Hibi |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Queen Of Shadow
|
Wysłany: 09-01-2009, 22:06 mam pytanie.
|
|
|
cześć. Mam pytanie. od jakiegoś czasu szukam bajki, która kiedyś, kolo 10 lat temu leciała w ogólnodostępnej telewizji ale nigdzie nie mogę znaleźć a jest to dodatkowo utrudnione, ponieważ nie pamiętam tytułu. serial odcinkowy opowiadał o niebiesko-włosej dziewczynce o elfich uszach , która na końcu zamieniła się w wodę by ocalić krainę, bodajże była jej księżniczką. z tego co pamiętam podróżowała czymś latającym. może ktoś to kojarz
naprawdę bardzo mi zależy
z góry dziękuję za pomoc
Scalono z właściwym tematem.
Na przyszłość: proszę używać opcji "szukaj".
IKa
Zua Biurokratka |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 09-01-2009, 22:10
|
|
|
Przygody Bosco. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Hanae
Gość
|
Wysłany: 18-01-2009, 14:32
|
|
|
Hej, czy ktoś może wie z jakiego anime pochodzi ten plakat? Z góry dziękuję za odpowiedź, bo potem pewnie zapomnę :)
|
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
|
|
|
|
Lain
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 18-01-2009, 14:50
|
|
|
Lain napisał/a: | Wygląda na Beyond the Clouds, The Promised Place, nie jestem 100% pewna |
Ja jestem na 100% pewien - tak, to Beyond the Clouds. |
|
|
Krwawisz
Blood & Belief...
|
Wysłany: 20-01-2009, 00:46
|
|
|
Nie do końca jestem pewny czy to anime, czy jakaś amerykańska produkcja, bo dawno temu ów rzecz oglądałem, ale może ktoś będzie wiedział.
Całość koncentrowała się na walce dwóch grup robotów oraz ich pilotów, którzy chyba przybyli na jakąś planetę czy coś. Pamiętam że w jednej grupie był robot przypominający węża a w drugiej robot w kształcie kulki na bardzo chudych nogach, który ciągle się przez to przewracał ;)
Kojarzy ktoś taki film? Byłbym wdzięczny bo wzięło mnie ostatnio na sentymentalne wspomnienia i powroty do przeszłości ;) |
_________________ Our fortress is burning
Charred birds escape from the ruins and return as cascading blood
Dying bloodbirds pooling, feeding the flood
The god of man is a failure
And all of our shadows are ashes against the grain
|
|
|
|
|
anonimowy_czytelnik
Gość
|
Wysłany: 20-01-2009, 16:48
|
|
|
Prawdobodobnie Robotix(USA) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|