Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 08-03-2010, 23:20
|
|
|
Raz: W tym temacie zadajemy takie pytania.
Dwa: To Hitsuji no Uta. |
|
|
|
|
Lares
Palladyn
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-03-2010, 20:07
|
|
|
Co prawda miałam styczność tylko z mangą, ale to chyba Ciel z Kuroshitsuji - facet
- Spoiler: pokaż / ukryj
- wkładający gorset, gdyż na potrzeby śledztwa musi iść na bal i by nie wzbudzać podejrzeń postanowiono przebrać go za dziewczynę.
|
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Firerod
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 15-03-2010, 20:17
|
|
|
W kolejności od początku:
1. Samurai Champloo
2. Afro Samurai
3. Bleach
Kolejnych nie znam. |
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 15-03-2010, 20:33
|
|
|
Jeżeli przeszukasz komentarze to z całą pewnością znajdziesz tam tytuły (wiem, że tam jest spam, ale przydatne informacje też często pałętają się po komentarzach). |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
seshiro
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 15-03-2010, 21:52
|
|
|
Firerod napisał/a: | http://www.youtube.com/watch?v=nR1hV2ldvXo Co to jest za anime? |
4 to chyba Rurouni Kenshin |
_________________ Just open your eyes and see that life is beautiful.
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 15-03-2010, 22:56
|
|
|
Natomiast ostatnia walka pochodzi z Jubei-chan: The Ninja Girl. Jest komplet. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Mabb
Gość
|
Wysłany: 17-03-2010, 15:37
|
|
|
ufff... przebrnęłam przez cały wątek ale niestety nie znalazłam tego, czego szukałam :(
a wiec witam serdecznie :)
od dłuższego czasu poszukuje tytułu animca z dzieciństwa pamiętam bardzo słabo:
1. emitowano go w latach '90 (początek-środek) na którymś z niemieckojęzycznych kanałów satelitarnych, typu SAT1 czy RTL, z tego co pamiętam to były tam wstawki komediowe, ale raczej było sensacyjno przygodowe tak bardziej na poważnie
2. klimat był trochę sf, na pewno występowały samochody-poduszkowce i chyba mechy albo jakieś maszyny bojowe, rzecz działa się w jakiejś futurystycznej metropolii
3.bohaterami byli 2 faceci (młodzi, chyba policjanci jeden blondyn z włosami dłuższymi, chyba do ramion, drugi miał czarne krótkie sterczące włosy i był troche pyzaty miał mały kartoflasty nos) biegali w uniformach coś w stylu power rangers, jeden miał niebieskie wdzianko a drugi czerwone, i o ile dobrze pamietam te wdzianka miały białe elementy a la ochraniacze i tylko po jednym naramienniku
bohater z czarnymi włosami miał kota grubego i futrzastego, ciemnoszarego, który nazywal się Mira (albo jakoś tak) to był główny bohater wokół którego kręciła się cała akcja, był też wątek dramatyczny bo, chyba ten facet miał jakieś rozterki wewnętrzne i chciał przejść "na ciemną stronę mocy" przez doszło do jego starcia z blondasem, który chciał go powstrzymać
głównym złym był taki stary dziadek z niezdrowo ciemnoszarą skórą, czarnymi okularami lenonkami z suuuper grubymi szkłami i przydługimi białymi włosami, JEŹDZIŁ NA WÓZKU INWALIDZKIM i chyba był jakiś naukowcem
w anime było dużo dialogów i akcja była dość zawiła, oczywiście a propos fabuły nic więcej powiedzieć nie mogę bo było po niemiecku a ja nic nie rozumiałam, ale nie przeszkadzało mi to oglądać ;)
zwiedziłam ANN, Tanuk, youtuba i naprawdę sporą cz. internetu ale niestety nie znalazła nawet bajta informacji :(
bardzo dziękuje za wszelkie sugestie, mam nadzieję, że komuś z Was uda się rozgryźć mój problem :)
(i przepraszam za ilość wklepanego textu) |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 17-03-2010, 15:41
|
|
|
Im więcej szczegółów, tym zawsze lepiej... Nie mam pojęcia, czy to było nadawane w niemieckiej telewizji, ale opis nieźle pasuje do Mirai Keisatsu Urashiman. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Mabb
Gość
|
Wysłany: 17-03-2010, 17:08
|
|
|
to to :D
nie wiem jakim cudem przegapiłam tą pozycje na Tanuki
DZIĘKI !! jestś wielkia Avellana :*
ps wyglada lepiej niż zapamiętałam ale z opisu to raczej cienka pozycja... no nic obejrzę na pewno :) |
|
|
|
|
|
Lares
Palladyn
|
Wysłany: 21-03-2010, 21:59
|
|
|
Szukam serii podobnej do Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto gdzie głównym bohaterem też jest szlachetny młodzieniec z mieczem. Nawet pierwszy obrazek jest podobny, czy ktoś zna tą serie?? Chyba była na stronce. |
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 22-03-2010, 23:00
|
|
|
Byłby ktoś na tyle miły i powiedział jaki tytuł nosi anime, z którego są te postacie: Click!. |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 23-03-2010, 00:56
|
|
|
Są to postaci z Mai-HiME |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Lares
Palladyn
|
Wysłany: 23-03-2010, 02:42
|
|
|
Nie wiecie jakie to anime ?? Kurde szkoda, chyba było na tej stronce. Wiem że był bardzo podobny do Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto, nawet bohater przypominał trochę bohatera tej serii. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|