Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 11-08-2010, 21:14
|
|
|
Myślę, że najlepiej byłoby z tego typu problemem udać się do odpowiedniego, podwieszonego tematu, szansa na odpowiedź będzie większa. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Mocny
Gość
|
Wysłany: 12-08-2010, 05:05
|
|
|
Heh dzięki wielkie, już jestem z tym anime na bierząco.
Teraz kolejne pytanko
Jakie naime przedstawia ten gif O_o
http://i49.tinypic.com/iyix3n.jpg |
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 12-08-2010, 06:33
|
|
|
To jest scena z Evangelion: 2.0 You Can (Not) Advance |
|
|
|
|
|
BitPire
Positive deviant
|
Wysłany: 12-08-2010, 14:33
|
|
|
Tak, to było właśnie Kidou Senkan Nadeshiko. Wielkie dzięki ludziska. |
|
|
|
|
|
meya88
Gość
|
Wysłany: 12-08-2010, 15:49
|
|
|
Przepraszam, że tak nagle i bez większego zastanowienia, ale moja frustracja właśnie sięgnęła zenitu.
Zwracam się z prośbą o pomoc - w poszukiwaniu. Nie tylko do Twórców tej jakże pomocnej strony, ale również i do Użytkowników.
Kilka (może nawet kilkanaście lat temu) kiedy na świecie używano jeszcze kaset video, mała ja miała okazję obejrzeć pewne anime, którego do końca nie pamięta dokładnie.
Wiem, że jedną z kluczowych postaci była ciemnoskóra dziewczyna o białych włosach, jakiś chłopak i dziewczyna, i co ciekawe - mieli jedno oko niebieskie, drugie bodajże czerwone albo brązowe. Początkowo ta dziewczyna z białymi włosami była zła, ale potem "przeszła na jasną stronę mocy".
Z tego wszystkiego zapamiętałam, że historię opowiadał ten chłopak (główny bohater), który pracując w polu, spoglądał na tą dziewczynę o białych włosach, po czym dodał (uwaga cytuję): " a ona? ona została już ze mną na zawsze", czy coś w tym stylu...
Błagam pomóżcie.
Zrozpaczona.... :( |
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
|
|
|
|
meya88
Gość
|
Wysłany: 12-08-2010, 17:59
|
|
|
Issina napisał/a: | http://anime.tanuki.pl/strony/anime/290-landlock-wladca-wiatru/rec/286
? |
Dzięki Ci dobry człowieku! :D |
|
|
|
|
|
Chmurka
Gość
|
Wysłany: 17-08-2010, 09:09
|
|
|
Witam. Przeglądając ostatnio google w poszukiwaniu transformacji, natknąłem się na krótki filmik, fragment odcinka anime, niestety nie podano w opisie jakie to było anime.Ja już też nie pamiętam jakich użyłem słów kluczowych.
Anime było łudząco podobne do Inuyashy z graficznego punktu widzenia. Wydaje mi się, że głównymi bohaterami byli, fioletowy kot podobny do Mamolina z Ranmy 1/2 oraz chłopak o imieniu Kouhaku łudząco podobny do tego z Inuyashy.
We fragmencie, który widziałem, kot utopił chłopaka w publicznej łaźni i wskrzesił go duszą kobiety.
Chciałem wiec zapytać, co to za anime i jakie jest na jakość? Oraz czy ta przemiana jest jakimś dłuższym wątkiem, czy tylko epizodem? |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 17-08-2010, 10:31
|
|
|
Chmurka
To JEST Ranma 1\2, ale jak możesz znać tego kota, skoro nie oglądałeś Ranmy?
Gość napisał/a: | Wydaje mi się, że głównymi bohaterami byli, fioletowy kot podobny do Mamolina z Ranmy 1/2 |
Nie oglądałam tego muszę przyznać, ale czytałam recenzję i pisało, że jakiś koleś wpadnie do zaczarowanego gorącega żródła
Gość napisał/a: | kot utopił chłopaka w publicznej łaźni |
no i pod wpływem ciepłej/zimnej wody będzie się przemieniał w kobietę/mężczyznę(ten koleś)
Gość napisał/a: | wskrzesił go duszą kobiety |
Kreska jest identyko, jak w Inuyashy.
Gość napisał/a: | co to za anime |
Na moje nieprofesjonalne oko to Ranma1/2
Gość napisał/a: | jakie jest na jakość |
Nie wiem, nie widziałam, może ktoś Ci powie
Gość napisał/a: | Oraz czy ta przemiana jest jakimś dłuższym wątkiem, czy tylko epizodem? |
To będzie utrapieniem głównego bohatera, oraz przyczyną różnych niewygód i perypetii. |
|
|
|
|
|
Molly
Gość
|
Wysłany: 17-08-2010, 12:51
|
|
|
Witam poszukuję anime za bardzo go nie pamietam, wiem, ze było troche dziwne i głupkowate. Nie wiele pamietam, wiec powiem to co wiem.
No wiec w tym anime jak to anime oczywiscie xD sa jakieś laski w "puszkach" od napoi np Coli i one chyba byly tymi puszkami i tam jakas laska strzelala ze swojej puszki w jakiegoś gościa cola czy jakims napojem >,< i to wyszto co wiem... Ktos może kojarzy coś? |
|
|
|
|
|
TrX
Gość
|
Wysłany: 17-08-2010, 12:54
|
|
|
Prawdopodobnie będzie to Akikan |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 17-08-2010, 13:28
|
|
|
Gucia, troszki się mijasz z prawdą.
Po pierwsze Ghost Cat Mamolin był biały nie fioletowy, wiec już samo to może świadczyć o tym że to nie jest Ranma 1/2. Z reszta ja gdzieś kojarzę tego fioletowego kota i zaraz spróbuje go odszukać.
Kolejna sprawa to to, iż z listy Chmurki wynika , że Ranmę, Inuyashe i wszystkie inne Rumiko Takahashi zna. Mają nawet wysokie oceny.
Chmurka , zaciekawiłeś mnie.
Edit-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kidou Shinsengumi Moeyo Ken klik2 Może to i ciekawe ale krótkie i źle ocenione, wiec raczej nie jest najszczęśliwszym tytułem. |
|
|
|
|
|
StClair
Gość
|
Wysłany: 22-08-2010, 22:01
|
|
|
Jak nazywało się to anime, w którym gośc szukał roboty i znalazł ją ajko nauczycielka wf w szkole dla dziewczyn i sie przebierał za kobiete xD? |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 22-08-2010, 22:06
|
|
|
I my me strawberry eggs. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Zielonyłoś
|
Wysłany: 23-08-2010, 14:01 Pomoc w identyfikacji
|
|
|
Witam, mam nadzieję, że piszę w dobrym temacie.
Chciałbym, żebyście pomogli mi zidentyfikować anime, które oglądałem bardzo dawno temu na Hyperze. Problem w tym, że pamiętam tylko jeden motyw...
Pamiętam tylko motyw walki, albo wojny ludzi z elfami. I w tej wojnie nie zginął ani jeden elf. (Tak mówił narrator, czy coś)
Czyli generalnie chodzi o to, że ludzie są słabi a elfy mocne :D
Kojarzy ktoś może? : o |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|