Jaką mangę przeczytać? / Przeczytałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 27-03-2011, 21:38
|
|
|
Poszukuje psychologicznej szkolnej mangi z ciężkimi przypadkami:). Coś w guście Onani Master Kurosawa, albo mniej znane Aku no Hana. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
そですか。
anung un rama
|
Wysłany: 05-04-2011, 10:38
|
|
|
Iwans napisał/a: | Czytam właśnie Bakumana i pojawiła się w nim inna manga. Chyba po raz pierwszy manga w mandze zainteresowała mnie bardziej niż ta pierwsza.
Chodzi mi o "Classroom of Truth"(chapter 115,116) w którym uczniowie zostają uwięzieni w klasie i jeśli skłamią to giną. Taki survival psychologiczny.
Poszukuję czegoś w takim stylu i byłbym wdzięczny za każdą propozycję mangi. Może być podobne do "Battle Royale" lub "Mirai Nikki" chociaż wolałbym coś jak "Classroom of Truth" lub "Doubt" czyli w jakimś zamkniętym miejscu niż na olbrzymim obszarze. |
Drifting Classroom powinno cie zainteresowac, chociaz jest dosyc stare i 'kreska' nie kazdemu podejdzie.
Zaproponowalabym Wyznania ale to nie anime. ;) |
_________________ I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me.
It'll happen to you. |
|
|
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 08-04-2011, 17:36
|
|
|
Caladan napisał/a: | Poszukuje psychologicznej szkolnej mangi z ciężkimi przypadkami:). Coś w guście Onani Master Kurosawa, albo mniej znane Aku no Hana. |
Bokurano |
|
|
|
|
|
Nina-Lazur
|
Wysłany: 27-04-2011, 14:49
|
|
|
Caladan napisał/a: | Poszukuje psychologicznej szkolnej mangi z ciężkimi przypadkami:). Coś w guście Onani Master Kurosawa, albo mniej znane Aku no Hana. |
Tobira?
btw tez mi się bardzo podobało Onani Master Kurosawa |
|
|
|
|
|
Iwans
|
Wysłany: 18-05-2011, 17:16
|
|
|
そですか。 napisał/a: |
Drifting Classroom powinno cie zainteresowac, chociaz jest dosyc stare i 'kreska' nie kazdemu podejdzie. |
Kreska jest stara ale jakoś wytrzymuje, ale ta manga jest taka głupia...
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Nauczyciele myślą, że cała Japonia została wysadzona albo nawet cały świat i tylko ich szkoła przetrwała nawet szyby są całe. Z czego ta szkoła musiałaby być zbudowana? Z adamantium? I myślą, że poza szkołą jest promieniowanie a na terenie już nie ma. Może wymyślili jakieś pola antyradiacyjne?
Manga zapowiadała się ciekawie ale ten kompletny debilizm ją zniszczył.
Może znacie jeszcze jakieś w tym stylu? Grupa ludzi trafia w jakieś bezludne miejsce i musi walczyć o przetrwanie. Może być coś w stylu tworzenia nowej cywilizacji, nie musi być walka między sobą albo przeciwko potworom. |
_________________ See You Space Cowboy |
|
|
|
|
Kasia.n
|
Wysłany: 25-06-2011, 13:59 Delikaty Shounen- ai
|
|
|
Witam,
Od dłuższego czasu poszukuję mangi shounen ai. Od razu zwracam uwagę, iż nie chodzi mi o taką w stylu Junnjou Romantica. Chcę aby w tych mangach nie było wcale lub prawie wcale "scen łóżkowych". Najważniejsza dla mnie jest fabuła, aby była...po prostu( nie wiem jak to ująć) piękna.
Jedyny shounen ai , który mnie zauroczył do Seven Days( niestety odnalazłam jedynie 10 rozdziałów. Jeśli ktoś wie gdzie można przeczytać całość (13 rozdziałów) będę wdzięczna).
Wszystko co możliwe, było w tej mandze piękne. Przede wszystkim fabuła nie kręciła się wokół scen erotycznych.
A i bym zapomniała, żeby manga było dostępna po polsku.
Z góry dziękuję z odpowiedzi. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 25-06-2011, 14:31
|
|
|
Scalono do tematu, który służy do zadawania tego typu pytań. |
|
|
Kasia.n
|
Wysłany: 25-06-2011, 22:34
|
|
|
Liberty Liberty jest świetne, jeśli ktoś zna coś jeszcze w tym stylu będę bardzo wdzięczna |
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 29-06-2011, 18:37
|
|
|
Szukam tytułów podobnych do Dengeki Daisy oraz GE ~Good Ending~. Jakieś propozycje? |
|
|
ignja
|
Wysłany: 02-08-2011, 21:51
|
|
|
Szukam czegoś podobnego do Onani Master Kurosawa. A najbardziej zależało by mi na takim wątku romantycznym który został przedstawiony pod koniec mangi. Jenaka najważniejsze jest aby była podobna do tej właśnie mangi :) |
|
|
|
|
|
Maekawa
|
Wysłany: 10-08-2011, 14:41
|
|
|
Poszukuję w języku polskim mangę podobną do The Melancholy of Haruhi Suzumiya czy też GTO.
Ps. Czy wyszła manga w PL haruhi Suzu..? |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 17-09-2011, 09:30
|
|
|
Cytat: | Ps. Czy wyszła manga w PL haruhi Suzu..? |
Nie.
Ok, moje pytanie. Szukam dobrej mangi, której bohaterami są studenci. Najlepiej żeby było to coś w miarę zbliżonego do slice of life. Lista tego, co już czytałem standardowo tutaj, a jeśli chodzi o typ, to im bliżej komedii czym lepiej. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Góral
Firefly/Serenity fanatic
|
Wysłany: 17-09-2011, 19:16
|
|
|
Korzystając z filtrowania na jednej stronie, kórej adresu prawdopodobnie nie mogę podać: Cheese in the Trap, Genshiken - The Society for the Study of Modern Visual Culture, Moyashimon, Nodame Cantabile, Honey and Clover... |
_________________ 9 na 10 otaku zaleca oglądanie Kemono no Souja Erin |
|
|
|
|
Ranmaru
|
Wysłany: 23-09-2011, 17:44
|
|
|
To ja poszukuje czegos o demonach, jak Kuroshitsuji (wiem anime, ale niedlugo ma byc manga), albo o upadlych aniolach.
Co polecacie? |
|
|
|
|
|
|