Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Anime uczą |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 05-04-2010, 19:09
|
|
|
Jeżeli twoja planeta jest na torze zderzeniowym z gwiazdą, wystarczy kilka armat by zapobiec nieszczęściu. Jedynie piorunochron zamku ucierpi przy zetknięciu z tą gwiazdą :] a samo ciało niebieskie przeleci spokojnie obok.
Kirby
Piękne deszcze leonidów to nic innego jak śmiecie kosmitów.
Kirby
Kosmiczny wojownik powinien być różowy i okrągły- jak Kirby.
Kinderjajka są niebezpieczne i nie najeży ich wystawiać na światło księżyca. |
|
|
|
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
Dołączył: 16 Kwi 2009 Skąd: Piotrków Trybunalski Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 08-04-2010, 21:35
|
|
|
Komputery są bezużyteczne do tego celu, w którym teoretycznie zostały kupione [KissXsis manga]
Jeśli jesteś chłopakiem, który chodzi do klasy dla kamerdynerów, na pewno pojawią się takie dwie dziewczyny z klasy wyższej, które "uprzyjemnią wstecznie" ci życie. [Ladies vs Butlers!] |
Ostatnio zmieniony przez zonk486 dnia 09-04-2010, 10:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 08-04-2010, 21:43
|
|
|
Zonk, zdania zaczyna się od dużej litery! Popraw, albo wlepię ci trzeciego osta! |
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 22-04-2010, 17:51
|
|
|
Atak serca zabija w ciągu minuty. Pal licho, że w realu zazwyczaj od pierwszych symptomów do smierci mija kilka godzin. Ważne, ze dramatycznie brzmi |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 23-04-2010, 22:08
|
|
|
Dzieci z przedszkola potrafią być bardziej dorosłe od osób pełnoletnich. |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-04-2010, 22:41
|
|
|
Japończyk, widząc kota na ulicy, rzuca się pod koła ciężarówki ryzykując śmierć, byle tylko uratować bydle (Sailor Moon Classic, Sailor Moon S the Movie). |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 23-04-2010, 22:43
|
|
|
Zastanawia mnie, czemu w starszych produkcjach spotykamy koty podobne do tych z Sailor Moona <przykład: Trigun> |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 23-04-2010, 22:48
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Japończyk, widząc kota na ulicy, rzuca się pod koła ciężarówki ryzykując śmierć, byle tylko uratować bydle (Sailor Moon Classic, Sailor Moon S the Movie). | Grisz, ja nie chcę nic mówić, ale niżej podpisana też miała raz taką sytuację (no, może nie była to ciężarówka, a samochód osobowy, ale i tak). A nie poczuwam się do bycia Japonką. |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 23-04-2010, 23:06
|
|
|
Easnadh napisał/a: | Grisz, ja nie chcę nic mówić, ale niżej podpisana też miała raz taką sytuację (no, może nie była to ciężarówka, a samochód osobowy, ale i tak). A nie poczuwam się do bycia Japonką. |
Podpisuje się pod tym. Miałem swojego czasu złamaną rękę przez wyciąganie mojej kotki w ostatniej chwili spod kół Vectry, którą to wujaszek rozbijał się po placu... Co prawda to był mój kot, ale technicznie przypadek analogiczny. I porównywanie mnie do Japończyka traktuję jako jedną z najgorszych obelg jakie mogę usłyszeć (zaraz po porównaniu mnie do Amerykana).
A tak na temat - czy wszyscy w Japonii muszą zawsze do znudzenia powtarzać, że ubierając się lekko można złapać przeziębienie? Co druga postać musi zrobić uwagę na ten temat... |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 23-04-2010, 23:43
|
|
|
I w deszczu, w deszczu też! Japończycy to jakiś słabowity naród, przejście w deszczu z punktu A do punktu B nieuchronnie kończy się u nich poważniejszym przeziębieniem (takim z gorączką i żeby można było już nie iść do szkoły/pracy!) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 24-04-2010, 07:48
|
|
|
Mai_chan napisał/a: | I w deszczu, w deszczu też! Japończycy to jakiś słabowity naród, przejście w deszczu z punktu A do punktu B nieuchronnie kończy się u nich poważniejszym przeziębieniem (takim z gorączką i żeby można było już nie iść do szkoły/pracy!) |
Dodam od siebie, że wystarczy nawet podmuch wiatru w wielu przypadkach. |
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 24-04-2010, 10:16
|
|
|
Ciekawy przykład autentycznego poszerzenia wiedzy, przez inspirację rodem z anime:
Zastanawiało mnie czemu, oprócz Enmy Ai w openingu, nie udało mi się zobaczyć żadnej postaci wcinającej wiśnie. Tyle ich tam rośnie że owoców powinno być na tony. Po konsultacji z wikipedią mogę zaś stwierdzić: Wiśnia japońska, zwana też piłkowaną w odmianach hodowanych nie owocują. A nawet jeśli to ich owoce są dla ludzi niejadalne. Moja wielka, wiśniowa zagadka rozwiązana ^.^ |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 24-04-2010, 10:34
|
|
|
O patrzcie państwo. Całe szczęście ,że w moim ogrodzie stoi wieelka czereśnie nie sakura :].
Wszystko może być "kawai", ale jeśli ktoś mówi to głośno, większość otoczenie tego nie rozumie i wyraża to głośno również. Najbardziej afiszowana kiutność przedmiotów , najczęściej tyczy się rzeczy kompletnie odstraszających normalnych ludzi. np Gliniane żaby , niepoprawny akcent , niscy ludzie , czy nawet plasterek rybnej kiełbasy. |
|
|
|
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
Dołączył: 16 Kwi 2009 Skąd: Piotrków Trybunalski Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-04-2010, 20:34
|
|
|
Charakterystyczną właściwością mechów w haremówkach jest pewna zależność mówiąca o tym, że im bardziej mech jest efektowny, tym bardziej jest bezużyteczny. [Koikoi 7] |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 29-04-2010, 23:23
|
|
|
Jabłko ugryzione w sposób pionowy (czyli od ogonka w dół ku śladzie po kwiatku) zawsze będzie miało idealny ślad ugryzienia poziomego. I w rezultacie ogryzek. To dziwne odkrycie występuje we wszystkich anime w których jabłka gryzione są w pozycji z ogonkiem do góry. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|