Anime uczą |
Wersja do druku |
zonk486
Głupek na wynajem!!
Dołączył: 16 Kwi 2009 Skąd: Piotrków Trybunalski Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 30-04-2010, 06:49
|
|
|
Dorośli dyrektorzy szkół są najczęściej bezużyteczni. [To Love Ru, Ladies vs Butlers] |
|
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 30-04-2010, 14:21
|
|
|
Jeśli zemdlałeś/łaś, nie martw się, zawsze wyjdzie na to, że to tylko anemia. | 11eyes |
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
|
Wysłany: 30-04-2010, 18:48
|
|
|
Jeśli zemdlałeś i przypadkiem trafiłeś do gabinetu pielęgniarki, strzeż się!! Wcześniej, czy później pojawią się tam dwie zakochane w dobie "dusze", które będą o ciebie walczyły najczęściej poprzez ściskanie ciebie między sobą. W pewnym momencie tej przepychanki pojawi się także przewodnicząca klasy. [kanokon]
Kule energii także podlegają sile powszechnego ciążenia. Dzięki temu rzucona poziomo kula energii zawsze trafia w element mniejszego wzrostu niż typowa lisia duszyczka. [Kanokon] |
|
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 19-05-2010, 01:12
|
|
|
Rakiety są wolniejsze od człowieka. Spokojnie zdołasz odskoczyć, albo je zestrzelić. Po za tym są do niczego, bo rzadko trafiają. Anime uczy, że lepsza dobra katana w garści niż 20-pociskowa wyrzutnia rakiet. |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Vatelema
|
Wysłany: 19-05-2010, 09:25
|
|
|
Niezależnie od pory roku i gatunku, każdy podrywający się do lotu ptak zgubi co najmniej jedno piórko. Ilość uronionych piór jest większa, jeśli ptak jest czarny lub biały (a takie zwykle występują w anime). Wynika z tego, że albo po kilkudziesięciu takich startach japońskie ptaki latają łyse, albo piórka odrastają im z zadziwiającą szybkością, niedostępną naszym europejskim gatunkom. |
|
|
|
|
|
Miyomi
Czekoladożerczyni
|
Wysłany: 19-05-2010, 21:17
|
|
|
Dziewczynka z dziecięcym głosem (i nienaturalnym kolorem włosów) może mieć całkiem niezły wokal (Angel Beats!) |
|
|
|
|
|
s3shir0
Dobrze wychowany
|
Wysłany: 19-05-2010, 22:30
|
|
|
W anime bohaterowie prawie w ogóle nie mrugają oczyma. |
_________________ Kłamstwo bywa wszak marzeniem złapanym na gorącym uczynku. |
|
|
|
|
Vivian
La Fleur du mal
|
Wysłany: 19-05-2010, 22:48
|
|
|
Bohater anime może stracić kilka litrów krwi jednego dnia i mimo wszystko wymachiwać kataną! Czyni to akcję bardziej nieobliczalną, bo nigdy nie wiesz, po którym litrze padnie na ziemię i kiedy trzeba go będzie zabandażować. |
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 20-05-2010, 12:38
|
|
|
Kobiety w anime po kąpieli nie zakładają biustonoszy. Przykłady: Nino z Arakawa under the bridge i Kanzaki z To Aru Majutsu no Index. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Satoshi
Yaoi Fanboy :3
|
Wysłany: 20-05-2010, 14:00
|
|
|
Nieważne ile włosów opadnie bizonowi na oczy, brwi i tak będą na wierzchu... :x [Uragiri blablabla i wiele innych...] |
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 21-05-2010, 17:52
|
|
|
Bohaterki anime mają specjalną szufladę, w której trzymają majtki. Co więcej mają je równiutko, co do linijki ułożone i złożone w kostkę. W dodatku regularnie je liczą, bo są w stanie natychmiast zauważyć brak choćby jednej pary. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-05-2010, 18:00
|
|
|
Tren napisał/a: | Bohaterki anime mają specjalną szufladę, w której trzymają majtki. |
Damn, wydało się - jestem bohaterką anime. Majtki (złożone w kostkę, a co!), skarpetki i staniki trzymam w oddzielnych szufladach. A myślałam, że nikt się nie zorientuje :/ |
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 21-05-2010, 18:08
|
|
|
GoNik napisał/a: | Tren napisał/a: | Bohaterki anime mają specjalną szufladę, w której trzymają majtki. |
Damn, wydało się - jestem bohaterką anime. Majtki (złożone w kostkę, a co!), skarpetki i staniki trzymam w oddzielnych szufladach. A myślałam, że nikt się nie zorientuje :/ |
Nie twierdzę, że w rzeczywistości się to nie zdarza, ale ja nie jestem w stanie przypomnieć sobie sytuacji z anime, gdzie byłoby inaczej. Bohaterka zawsze ma taką szufladę. Natomiast w rzeczywistości nie każdy dom posiada zestaw mebli umożliwiający coś takiego (choćby mój) i chyba nie każdemu chce się co do linijki układać bieliznę...
A dla mnie to jest duża anormalność... |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 21-05-2010, 18:21
|
|
|
Jedzenie gotowane przez dziewczę z anime jest zawsze albo niebiańsko smaczne albo nie do przełknięcia, stan pośredni nie istnieje. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
|
Wysłany: 22-05-2010, 17:18
|
|
|
Jeśli twoja dziewczyną jest youkai (A broń cie Panie Boże, czy inna siło wyższa!!), jej matka będzie jeszcze bardziej "ecchi" niż ona, a także będzie chciała wplątać cię w jakąś intrygę. Szczególnie jeśli to się tyczy "przedsiębiorczej mamuśki", która prowadzi hotel i restauracyjkę na plaży. [Kanokon] |
|
|
|
|
|
|