Kto mi powie... [Manga i Anime] |
Wersja do druku |
Linvelin
|
Wysłany: 12-08-2009, 00:59
|
|
|
Przeplatają się tylko niektóre wydarzenia, nie jest tak, że w obu mangach jest to samo. Proponuję trochę tego, trochę tego, na ile czas pozwala :D. |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 13-08-2009, 14:01
|
|
|
Czy Bakemonogatari jest drugą serią Kizumonogatari (czy jakoś tak)? Czy też można to oglądać niezależnie, bo na to drugie nigdzie jeszcze nie trafiłam... |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Veritas
Panties, Panties, Panties
|
Wysłany: 13-08-2009, 14:42
|
|
|
Małe sprostowanie:
Kizumonogatari - prequel
Nisemonogatari - sequel
Anyway, można oglądać niezależnie. |
_________________ "Please don't worry, Mister, I only came here to obliterate you- not rob you." |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 22-08-2009, 14:40
|
|
|
Dobra temat dla ludzi z pytaniami - może tu zamieszkam?
Moje pytanie:
Czy ktoś się orientuje czym ma być tak na prawdę nowa Inujaśa?
Wymęczona przez fanów kontynuacja czy może jakiś fragmentaryczny wycinek kończący opowieść?
Na anime network tytuł przetłumaczono na Inuyasha: The Final Act zamiast po prostu "2". Wnioskować można z tego że zakończenie będzie tam zawarte , ale czy zapowiada się kolejna długoterminowa edycja przygód Jaśa i jego kompanów?
Fajnie by było bo miał bym co oglądać w końcu też podpisałem ten list otwarty o kontynuacje. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-08-2009, 14:47
|
|
|
Cytat: | The new series will see volumes 36 to 56 of the manga animated, so it looks set to be a long running production (the original anime ran for four years). |
|
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Furiaboy
Funk na ścianie!
|
Wysłany: 27-08-2009, 09:50
|
|
|
Nie wiem czy to do konca dobry temat ale nie mam pomyslu gdzie indziej to pytanie zadac.
A wiec do rzeczy: ogladam Clannad (jakis 7 odcinek), i powoli irytuje mnie pewien szczegol: Sunohara - fajna komediowa postac jednak z jakichs wzgledow ja mam tak ze zbyt czeste obrywanie (podchodzace pod znecanie sie) przez sympatycznych postacie w filmach wywoluje czesciej moja litosc niz smiech (podobno ludzie tak maja ze lubia dopingowac tych slabszych i litowac sie nad nimi). Czy zatem Sunohara do samego konca bezdie tylko workiem treningowym, czy bedzie tez mial swoje 5 min (w natloku tylu kobiet mogla by sie ktoras nim zainteresowac). Nie chce przegladac tematu o Clannad z "Alfabetu" bo zapewne jest tam sporo spoilerow a mi chodzi dokladnie o ta jedna kwestie.
PS. Ewentulna odpowiedz bedzie spoilerem wiec zabezpieczcie ja przed innymi, z gory dzieki za pomoc ;) |
_________________ Niektórzy mają schizy z winy LOVE...
A my? Jointy i płyty winylowe... |
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 27-08-2009, 10:19
|
|
|
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Jego rola będzie stopniowo coraz mniej istotna, ale z grubsza będzie miała taki sam charakter przez cały seans.
|
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
|
Wysłany: 06-09-2009, 10:43
|
|
|
Widziałam anime "Fruits Basket" ale ponoć coś się jeszcze dzieje... chciałabym przeczytać resztę w mandze. Od którego chaptera mam zacząć? |
Płomiennooki Dżabbersmok
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 06-09-2009, 13:15
|
|
|
Sasayaki, najlepiej zacznij od tomu szóstego, czyli od 31 rozdziału. Zakończenie anime mieści się w rozdziałach zawartych w tym tomie. |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
|
Wysłany: 06-09-2009, 13:42
|
|
|
Dziękuję Urufu! |
Płomiennooki Dżabbersmok
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Kael-Thas
|
Wysłany: 18-09-2009, 16:07
|
|
|
Witam, obejrzałem całe anime Ga-rei zero, teraz zacząłem czytać mangę i mam małe pytanie: jak się ma fabuła mangi do anime? Po przeczytaniu pierwszego rozdziału mam wrażenie, że anime uzupełnia mangę, a nie opowiada całą historię. Czy są jakieś szanse na to, że wyjdzie druga część anime? Jak dla mnie ważny wątek został otwarty (tj. białowłosy chłopiec) i dlatego skrycie liczę na kontynuację. Ile rozdziałów ma manga? I czy jest w niej rozwinięty wspomniany przeze mnie wątek?
Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedź. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 18-09-2009, 16:53
|
|
|
Kael-Thas napisał/a: | Witam, obejrzałem całe anime Ga-rei zero, teraz zacząłem czytać mangę i mam małe pytanie: jak się ma fabuła mangi do anime? |
Anime jest prequelem mangi.
Cytat: | Czy są jakieś szanse na to, że wyjdzie druga część anime? |
Zazwyczaj kontynuacje powstają w wyniku odpowiednio wysokich sprzedaży DVD. Być może kiedyś powstanie takowa, ale nie ma co za bardzo robić sobie nadziei.
Cytat: | Ile rozdziałów ma manga? |
W Japonii wyszło 10 tomów, co przekłada się chyba na jakieś 50 rozdziałów.
Cytat: | I czy jest w niej rozwinięty wspomniany przeze mnie wątek? |
Tak. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Kael-Thas
|
Wysłany: 18-09-2009, 17:42
|
|
|
Dzięki fm, a nie wiesz ile rozdziałów jest po polsku? Na wszechbibli znalazłem tylko 6. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 18-09-2009, 18:05
|
|
|
Nie, a pytania i dyskusje na temat nielegalnych źródeł (fansuby, skanlacje itp.) są na tym forum niemile widziane. To tak żebyś nie wyskoczył znowu z jakąś stroną poświęconą takim rzeczom. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Kael-Thas
|
Wysłany: 19-09-2009, 07:50
|
|
|
Spokojnie, wiem że są nielegalne, ale samo napisanie czy ktoś je przetłumaczył czy nie, jest legalne. Po prostu chciałem wiedzieć czy jest sens takowych szukać. |
|
|
|
|
|
|