Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? (v2) |
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 16-12-2015, 14:13
|
|
|
SkullMan jest nieco superbohaterski, ale bardziej w stylu Batmana. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 16-12-2015, 19:38
|
|
|
Slova napisał/a: | SkullMan jest nieco superbohaterski, ale bardziej w stylu Batmana.
|
A jeśli mówimy o Batmanie, to nie można zapominać, że Batmanem anime jest Roger Smith z Big O. Szkoda tylko, że ta siera to mecha. |
|
|
|
|
|
Selva
Summer thunder
|
Wysłany: 20-12-2015, 17:34
|
|
|
Szukam takiego spokojnego anime, bez brutalności czy jakiś dramatów. Coś jak Spice and Wolf, Ah! My Goddess czy Chobits. I nie chodzi mi o shoujo lub w stylu Key'a.
Widziałam też:
Akagami no Shirayuki hime
Chihayafuru
Hyouka
Kobato
Natsume Yuujinchou |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 20-12-2015, 20:20
|
|
|
Usagi Drop, Mushishi, Saiunkoku Monogatari, Gin no Saji, Barakamon, Gekkan Shoujo Nozaki-kun, xxxHOLiC (mała dawka dramatu)... |
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-12-2015, 01:19
|
|
|
Azumanga Daioh, Acchi Kocchi, CardCaptor Sakura, Gingitsune, Little Witch Academia, Lucky Star, Saint Oniisan, Sketchbook: Full Color's. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
trolololo
Gość
|
Wysłany: 22-12-2015, 16:22
|
|
|
Własnie obejrzałam Darker than Black i szukam czegoś w podobnych klimatach - posępnie, mrocznie, deszczowo w jakimś ciemnym mieście. Z ludźmi bez skrupułów o twarzach nie wyrażających żadnych emocji czy coś. :P Żeby było depresyjnie i brutalnie. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 22-12-2015, 18:24
|
|
|
Ergo Proxy, Ghost in the Shell (na pewno oba seriale miały taką ponurą atmosferę, nie pamiętam co dokładnie reprezentowały sobą filmy), Kara no Kyoukai. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 23-12-2015, 10:06
|
|
|
khem khem... szukam czegoś do obejrzenia. Czegoś z fajnymi postaciami (mogą walczyć z siłami zła) długiego, na pograniczu dziecinności , shoujou i przygodówki. Ale przede wszystkim z jakimś szczękoopadowym momentem jak Yamato Maihime z Shugo Chary. (prosił bym bez spoilerów) Konspiracje i sekrety w drugim planie poza oczami głównej bohaterki mile widziane.
Wydaje mi się, że widziałem już wszystko tego typu i fajnie by było gdyby ktoś zrobił mi prezent na święta i mnie zaskoczył.
W przeciwnym przypadku mój odwyk anime może się zakończyć pełnym depresji hiatusem a tego bym nie chciał, bo podły nastrój mam już od jakiegoś pół roku. |
|
|
|
|
|
bulba
Gość
|
Wysłany: 28-01-2016, 20:02
|
|
|
Hej, polecicie jakąś porządną przygodówkę/akcję? Coś typu Hunter x Hunter, Baccano - czyli żeby dużo się działo ale nie śmiertelnie poważnie. :) |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 28-01-2016, 20:37
|
|
|
Durarara!! |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 28-01-2016, 22:56
|
|
|
Michiko to Hatchin |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
agata
Gość
|
Wysłany: 05-02-2016, 18:19
|
|
|
Witam. Szukam jakiegoś nowszego anime (z ostatnich lat) o poważniejszej tematyce. Wszędzie tylko gagi, fansewis i głupawe żarciki. Mam wrażenie, że zaczynam się cofać w rozwoju. Teraz oglądam otogizoushi, chodzi mi o coś takiego jak monster, witch hunter robin, wolfs rain, mononoke, house of five leafs i wiele innych. oto mój mal: http://myanimelist.net/animelist/Gucia-chan |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 05-02-2016, 18:44
|
|
|
Fate/Zero powinno pasować. Poza tym Gatchaman Crowds, które jest bardzo kolorowe i może wyglądać niepoważnie, ale tematykę porusza bardzo ciekawą (najlepiej obejrzeć oba sezony które się dość dobrze równoważą). Z obyczajówek myślę, że mogłoby się spodobać Uchouten Kazoku.
Poza tym nie z ostatnich lat, ale odnoszę wrażenie, że Darker than Black mogłoby ci spodobać. Gagów jest niewiele i głównie rozładowywują dość ciężki klimat samej serii. Jest też seria filmów Kara no Kyoukai, które warto obejrzeć choćby dla świetnej grafiki. Jest ogólnie jeszcze kilka tytułów, które są praktycznie klasyką, które by pasowały do opisu, ale nie będę podawać jak chcesz nowsze. |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 05-02-2016, 22:05
|
|
|
Tren napisał/a: | Uchouten Kazoku |
+1
W zeszłym roku było też całkiem niezłe Death Parade (co za tym idzie także short Death Billiards). Hmm... może Parasite. |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 05-02-2016, 23:28
|
|
|
Death Parade jest trochę gagowe. To jest tematyka niby poważna, ale atmosfera raczej... hmm... barowa? |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|