Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? (v2) |
Wersja do druku |
Progeusz
|
Wysłany: 03-08-2012, 19:18
|
|
|
VastoLords napisał/a: | ostatnio źle sprecyzowałem więc tutaj wytłumaczę , szukam anime które nie jest zwykłem przeciętniaczkiem a można w nim oczekiwać tej dawki emocji jak przy większych walkach w bleachu , naruto czy wyznaniach miłości .
nie lubię sc-fic przynajmniej w anime , a tutaj moja lista żeby się tytuły nie powtarzały
Lista Anime |
W każdym poście piszesz o czymś kompletnie innym... No ale dobra, w takim razie:
Generalnie serie sportowe. Ogląda się je lekko, trzymają w napięciu, są bardzo emocjonujące. Jeśli wydaje Ci się, ze ich nie lubisz, to na 90% się mylisz. Uwierz.
Np. obecnie wychodzi świetne Kuroko no Basket
Inne: Hajime no Ippo, Hikaru no Go (afaik manga lepsza, ale anime też dobre), Saki (moe lesbians, choć podobno niektórzy nie widzą tam yuri O_o), Basquash! (tyle że tu w koszykówkę grają głównie w mechach, ale pomysł jest na tyle porąbany, że postanowiłem zaproponować). Gorąco zalecam spróbowanie Chihayafuru (josei) dla odmiany od tych wszystkich shounenów, jedna z najlepszych serii w ostatnich sezonach. Anime dla kobiet bywają wyśmienite, naprawdę :P No dobra, tyle wystarczy ze sportowych.
Angel Beats! powinno bardzo przypasować, super seria. Nie martw się, jeśli początek wyda się lekko chaotyczny, to normalne ;) Jedyna wada jest taka, że seria powinna mieć 8-12 odcinków więcej, bo zabrakło jej czasu na przybliżenie widzom kilku postaci.
Romans.
ef - a tale of memories. Najlepszy jaki znam. Wątpię by cokolwiek zachwiało jego pozycją. Przejmujący, chwilami dramatyczny, z przepiękną a zarazem oryginalną oprawą audio-wizualną i wyjątkowymi postaciami.
Ano Hana cośtamzadługitytuł - jeden z hitów wspaniałego roku 2011. Choć to anime chyba bardziej o grupce przyjaciół spotykających się po latach i ich wzajemnych relacjach, ale miłości też nie brakuje. |
|
|
|
|
|
Progeusz
|
Wysłany: 03-08-2012, 19:26
|
|
|
VastoLords napisał/a: | po woli myślę o horrorach | Istnieje jeden anime horror. Jeden. Higurashi no Naku Koro ni. Reszta opiera się tylko na masakrze i obrzydliwości, ale że takie rzeczy podlegają cenzurze, to i tak lepiej skierować się ku mangom, bo anime będzie raptem kilka i to ocenzurowanych. Wśród mang znajdziesz parę prawdziwych horrorów, które potrafią wystraszyć jak np. Uzumaki. Generalnie jest to jednak domena filmów i książek, nie M&A.
Jeśli spodoba Ci się coś w stylu Another, to można się tylko wstydzić. To jest w najlepszym wypadku komedia. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 03-08-2012, 19:46
|
|
|
Troll mode on
Progeusz,
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Możesz zmieniać swoje posty
Możesz usuwać swoje posty
Możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki
Możesz ściągać załączniki
:P raz wiem lepiej
Troll mode off |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 03-08-2012, 19:54
|
|
|
Progeusz napisał/a: | Istnieje jeden anime horror. Jeden. Higurashi no Naku Koro ni. Reszta opiera się tylko na masakrze i obrzydliwości |
A Higurashi nie? Aczkolwiek zgodzę się, że ciężko o dobre anime-horror. Co nie znaczy, że ich nie ma - Perfect Blue
Można też rzucić okiem na Boogiepop Phantom
Kończąc offtop i wracając do tego o co VastoLords pytał:
Nana
Berserk
Clannad
O dziewczynie skaczącej przez czas
Na początek starczy, bo nie jestem pewien czy celuję w dobrą stronę. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
VastoLords
|
Wysłany: 03-08-2012, 19:56
|
|
|
Progeusz napisał/a: | W każdym poście piszesz o czymś kompletnie innym... |
mówiłem że jestem wybredny :D
Progeusz napisał/a: | Higurashi no Naku Koro ni |
dużo słyszałem o tym anime , widziałem też parę scen z amv na yt aż się boję oglądać :D
a tak wgl polecacie coś z tego ??? :
asogare Otome x Amnesia
Maji de Watashi ni Koi Shinasai
Koi to Senkyo to Chocolate |
|
|
|
|
|
Progeusz
|
Wysłany: 03-08-2012, 20:08
|
|
|
Nie.
Dokładniej:
Tasogare - fajna główna postać kobieca, ale reszta obsady trzyma się kretyńskich haremowych klisz. Ciężko się spodziewać więcej od studia, które jest tylko nędzną podróbką Shaftu... i wyszło mu raptem jedno anime - pierwszy sezon BakaTestu.
MajiKoi - anime to nawet spoko komedio-haremówka, ale takich są dziesiątki, dużo lepiej zabrać się za grę (visual novel, eroge). Nie grałem, ale z masy źródeł słyszałem, ze świetna i niedługo planuję.
Koi to Senkyo - zwykła adaptacja VN, nic specjalnego. |
|
|
|
|
|
VastoLords
|
Wysłany: 04-08-2012, 15:01
|
|
|
obejrzałem pierwszy sezon Higurashi no Naku Koro ni fajne ale hmmm tym dalej tym bardziej monotonne
zobaczymy jeszcze drugi sezon jak na razie 7/10 ode mnie
jaką znacie siekankę gdzie główny bohater wszystkich rozpier.... i aż czuć ten zachwyt :D
coś jak bleach , dragon ball , fajnie jakby była krew :) i żeby było czuć te emocje , tylko nie mechy
i nie starsze niż 10 lat |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 04-08-2012, 15:10
|
|
|
Hellsing Ultimate albo Freezing powinny pasować. Gantz także. Opcjonalnie Berserk, acz jest trochę starszy to spełnia chyba twoje wymagania w największym stopniu. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
VastoLords
|
Wysłany: 04-08-2012, 16:02
|
|
|
Urawa napisał/a: | Hellsing Ultimate albo Freezing powinny pasować. Gantz także. Opcjonalnie Berserk, acz jest trochę starszy to spełnia chyba twoje wymagania w największym stopniu. |
hellsing znam , reszta mi nie za bardzo pasuje jedynie Berserk
wolę anime z mieczami , mocami niż bronią palną |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 04-08-2012, 16:26
|
|
|
To może Blood+, Kateikyoushi Hitman Reborn! (tylko, że to bardzo długo się rozkręca), Sengoku Basara? |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 04-08-2012, 18:09
|
|
|
Soul Eater. Kosa zamiast miecza może być? Walki z Meduzą i Arachną są epickie, na kilka odcinków. Jest krew, czerwona, czarna i zielona. I jest to nie przeciętna 50-tka od Bones. Podobnie jak pierwsze autorskie FMA i Eureka :P (tak wiem powtarzam się)
Blood+ tak, ale przed 7-8 odcinkiem na wartka akcje nie licz. Muszą kogoś zabić żeby się rozpędzić. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 04-08-2012, 22:13
|
|
|
VastoLords napisał/a: | Urawa napisał/a: | Hellsing Ultimate albo Freezing powinny pasować. Gantz także. Opcjonalnie Berserk, acz jest trochę starszy to spełnia chyba twoje wymagania w największym stopniu. |
hellsing znam , reszta mi nie za bardzo pasuje jedynie Berserk
wolę anime z mieczami , mocami niż bronią palną |
A to w takim razie polecam Claymore i Vampire Hunter D: Żądza krwi. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Hari
|
Wysłany: 05-08-2012, 13:44
|
|
|
Polecilibyście może coś podobnego klimatem do Dogs bullets & carnage? |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 05-08-2012, 18:31
|
|
|
Black Lagoon
Jormungand
Mezzo DSA |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Zigur
Rias' Knight
|
Wysłany: 07-08-2012, 16:41
|
|
|
Ostatnio obejrzałem Highschool DxD i bardzo mi się spodobało ;D Nie, nie tylko z powodu walorów bohaterek ;P I chętnie zobaczyłbym coś podobnego, możecie polecić coś fajnego? ;) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|