Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? (v2) |
Wersja do druku |
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 04-07-2013, 20:43
|
|
|
Noein. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 04-07-2013, 23:29
|
|
|
Nie rozumiem zniechęcenia, żaden z podanych tyttułów nie uderza w ton poważny. (tak serio nie da się zrobić tytułu kosmicznego bez humoru, no chyba że coś w stylu Ideona)Planetes jest chyba z moich najfajniejszy w kwestii bycia takim kosmicznym genshikenem, reszta jest owszem mniej w stronę komedii, ale nie są to tytuły ciężkie i przytłaczające a za razem są świetnie zrobione. Niestety nie przychodzą mi do głowy tytuły pośrednie, bo nie widziałem tyle space oper aby zobaczyć granicę komediowości, ale możesz zobaczyć Vandread - y |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 05-07-2013, 00:14
|
|
|
kokodin napisał/a: | no chyba że coś w stylu Ideona |
To akurat daleko wykracza poza pojęcie dramatu i to tak mocno, że zbliża się do makabry. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
radical_spike
|
Wysłany: 05-07-2013, 13:20
|
|
|
Dzięki za odzew, ale niestety z wymienionych propozycji widziałem już wszystko za wyjątkiem serialowej wersji przygód o Motoko Kusanagi ,a np. Noein'a z trudem dooglądałem . Teraz jak patrze na ilość odcinków GitS widzę, że będę miał zajęcie na parę wieczorów, ale nadal mam nadzieję na jakieś perełki ,których nieznałem.
Ostatnio przeglądając Tanuki znalazłem taki tytuł Psycho-Pass(サイコパス), czy ktoś może się ustosunkować do tego serialu? Dziękuję |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 05-07-2013, 15:45
|
|
|
Załóż sobie listing , od tak co pamiętasz. A będzie łatwiej trafić w to czego jeszcze nie znasz (bo o tym mało pisałeś) i brzmiało to raczej jakbyś nie chciał oglądać niż widział wyzej wymienione.
Wróć z listingiem a pozatykamy dziury :P |
|
|
|
|
|
Quayle
|
Wysłany: 08-07-2013, 14:10
|
|
|
Znacie jakieś dobre, realistyczne anime podobne trochę do "Genshikena" lub "Welcome to NHK"?Najbardziej pożądaną cechy to bohaterowie przynajmniej nieco starsi niż w typowych anime oraz koncentracja na bardziej przyziemnych ludzkich problemach. Mile widziany jest zarówno dramat, jak i komedia. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 08-07-2013, 14:37
|
|
|
Moyashimon? Bohaterowie to studenci i pominąwszy wątek mikrobów całość jest raczej dość przyziemna. Ewentualnie z młodszymi bohaterami, ale bardzo dobre jest Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru. które ma bardzo nietypowe jak na szkolny romans podejście do relacji międzyludzkich.
Ewentualnie jest jeszcze Hataraku Maou-sama!, gdzie owszem większość obsady i spora ilość problemów jest nadnaturalna w swojej istocie, ale druga połowa jest tak kompletnie przyziemna, że seria stanowi naprawdę uroczą komedię. Za to bohaterowie są w większości starsi i bardzo sensowni. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 08-07-2013, 16:48
|
|
|
Mnie ciśnie się na głowę Nana Postaci trochę starsze, zero nadprzyrodzoności zwyczajne życie grupy dorosłych ludzi. Fakt jest faktem, nieco po dziewczyńskiej stronie złego show biznesu, ale to wychodzi tylko na plus.
Kuragehime , REC , Animation Runner Kuromi, ewentualnie Skip Beat a tak trochę futurystycznie Planetes :P |
|
|
|
|
|
Sasaharu
Gość
|
Wysłany: 18-07-2013, 16:23
|
|
|
Witam. Poszukuję jakiejś dobrej serii sportowej. Podobały mi się "Major" i "Cross Game", a także mangi Mitsuru Adachiego ( "Touch", "Katsu!" i chyba coś jeszcze). Jeśli chodzi o dyscypliny to preferuję sporty drużynowe (nie ukrywam, że dzięki trzem z czterech wymienionych tytułów polubiłem baseball), ewentualnie sporty walki. Aspekt pozameczowy (elementy okruchów życia, relacje zawodników itp.) są równie ważne (jeśli nie ważniejsze) co rozgrywki. Realizm nie jest dla mnie priorytetem, aczkolwiek chciałbym, by nie schodził przynajmniej poniżej poziomu w "Major". |
|
|
|
|
|
Saga
Półdiablę
Dołączyła: 01 Lut 2007 Skąd: Poznań, zasadniczo Status: offline
|
Wysłany: 18-07-2013, 22:11
|
|
|
Sasaharu, spróbuj Hungry Heart: Wild striker- rzecz o piłce nożnej z całkiem sensownymi bohaterami. |
_________________ Ci, którzy śnią za dnia widzą wiele rzeczy niedostępnych tym, co śnią nocą. |
|
|
|
|
Phantom
You wanna play too ?
|
Wysłany: 28-07-2013, 19:02
|
|
|
Jest coś wartego polecenia z obecnego sezonu anime (może być nawet poprzedni) czego jeszcze nie oglądałem? Preferuje jak jest romans i powaga ale nie jest to główne kryterium. Przekonałem się że komedie też mogą być wciągające. |
_________________ Moja lista anime
http://www.anime-planet.com/users/mikikem/anime?page=1
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 28-07-2013, 19:32
|
|
|
Nie wiem co oglądasz i trudno dobrać mi coś pod twój gust, powiem za to, co mnie zainteresowało w obecnym sezonie najbardziej:
- Gatchaman Crowds (raczej niezbyt poważne anime akcji, ale bohaterowie wydają się ok)
- Uchouten Kazoku (AOTS, obyczajówka fantasy z małą domieszką komedii)
i ewentualnie
- Gin no Saji aka Silver Spoon (komedia obyczajowa o liceum rolniczym) |
|
|
|
|
|
Phantom
You wanna play too ?
|
Wysłany: 28-07-2013, 21:45
|
|
|
Podałem swoją listę anime. W niej są oceny więc można się domyśleć co bardziej mi się podoba a co niezbyt. Dziękuje za twoje propozycje ogarnę recenzje :) |
_________________ Moja lista anime
http://www.anime-planet.com/users/mikikem/anime?page=1
|
|
|
|
|
Seller
|
|
|
|