Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Inuyasha: Obstawiamy zakonczenia! |
Wersja do druku |
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 29-01-2006, 23:17
|
|
|
EDIT:
Ostatnie odcinki wyszły już ponad rok temu. Więcej nie ma być kręcone...
do posta poniżej:
My bad, odpowiadając, sugerowałem się napisem na pudełku z płytami, który radośnie głosi "Inuyasha 101-169". Tak czy inaczej, wszystko, co miało zostać zanimowane z Inuyashy zostało już wypuszczone. Więcej nie będzie... |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts.
Ostatnio zmieniony przez Xeniph dnia 29-01-2006, 23:26, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 29-01-2006, 23:21
|
|
|
To wiesz chyba o czymś, o czym ja nie wiem, bo według wszystkich źródeł Inuyasha ma 167 odcinków. I nie ma na razie mowy o żadnych nowych kinówkach, OAVkach, a tym bardziej seriach TV. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 30-01-2006, 11:37
|
|
|
Czyli dalej można obstawiać...
Ja utrzymuje, że to skończy się tak:
Naraku zabije Inuyashe.
Sessomaru uzna, że jednak kochał brata i postanowi go pomścić.
Będzie go tak mścił nieskutecznie przez lat 50 z chakiem.
Shippo i Kikkyo Wiecznie Żywa będą jedynymi postaciami z drużyny, które przeżyją.
Przeżyje też Kagome, która straci oko i zostanie w epoce feudalnej.
Po 50 latach Kagome odnajdzie nastoletnie wcielenie Kaede i wyjaśni mu, że jej misją jest odnaleźć odłamki klenotu (bo ona sama jest już stara) i skopać Naraku. Do pomocy jej przyzwie dorosłego Shippo i podaruje mu Tetsusaigę.
Shippo i Sessomaru będą mścić Inuyashe wzajemnie przerzucając się odpowiedzialnością za jego śmierć.
W końcu jednak pójdą po rozum do głowy i razem dokopią Naraku.
A tak na serio: może ktoś czytał mangę? Co się tam dalej dzieje? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 30-01-2006, 13:00
|
|
|
Ja czytam, i właściwie to trudno mi powiedzieć, tak namieszali i w takich odstępach czasowych to ostatnio wychodzi. Naraku likwiduje Moryoumaru czy-jak-mu-tam, tego, co w nim to swoje serce w postaci dziecka schował. Po co to nie wiem, chyba dlatego, że się zbuntował. O właśnie, coś się chyba stało z Hakudoshim, bo go nie ma ostatnio, pewnie go zabił ^^" Kouga dostaje co chwilę swoje kilka minut, a dwie postaci do odstrzelenia (Kikyou i Kohaku) się skumplowały, coś to ma wspólnego z tym, że wola Midoriko, tej co Shikon stworzyła, ma ostatnio coś do powiedzenia na temat poszczególmych fragmentów. A tak to główny bohater spotyka na swojej drodze różnych 2-rozdziałowych wrogów i leveluje siebie i miecz (w dziwny sposób, miecz ma już łuski i coś z ogniem). Reszta drużyny stoi obok, Kagome i Shippou wrzeszczą co i rusz "Inuyasha!" i komentują sytuację, Sango i Miroku dostają jako kwestie różne ochy i achy, po 3 na rozdział (tak, liczyłam XD). Sesshoumaru to ja chyba ostatnio widziałam Cytat: | po śmierci Kagury (większość wie, ale spoiler poważny XD) | , wkrótce potem Tenseiga nabrała właściwości ofensywnych. I wszystko jest Bardzo Poważne, Dramatyczne i Patetyczne.
Właściwie to jak widać ja to tak raczej pobieżnie przeglądam, bo zepsute już zupełnie, szczególnie ostatnio ^^"
Jak dla mnie będzie jeszcze dalszy ciąg anime. a) pieniądze, b) w tej chwili wydają jakieś coraz dziwniejsze single z image songami - wygląda to tak, jakby chcieli się przypominać fanom i zachować jakąś ciągłość wydań, c) jakiś czas temu podobno wydali zajawkę w postaci przesuwających się po ekranie stron ważniejszych momentów z mangi po zakończeniu TV, czytanych przez seiyuu. No i d) zarówno po zakończeniu TV, jak i przy wydaniu filmu ostatniego były ponoć w miarę oficjalne wspomnienia na temat przyszłych projektów. I jeszcze raz pieniądze, wiedzą, że to im się sprzeda - bo chociaż ludzie powoli odpadają, to i tak to cały czas ma przeogromną rzeszę fanów ^^" |
|
|
|
|
|
Basiorka_
Gość
|
Wysłany: 12-04-2006, 22:37
|
|
|
Może InuYasha zginie, dusza jego reinkertnuje i odrodzi się w czasach Kagome. |
|
|
|
|
|
Szarodziej
adept magii
Dołączył: 06 Lip 2006 Skąd: wieża z kości słoniowej Status: offline
|
Wysłany: 13-07-2006, 18:39
|
|
|
Hmmm...
Naraku zginie, ale mocą prawie całego Shikonu (który jest w jego łapkach) zada Inuyashy straszną ranę, której jego naturalne zdolności wykurować nie potrafią. Miroku i Sango wezmą ślub i wyjadą byle dalej od reszty. Shippo i Kagome wspomagani wiedzą sióstr K(Kaede/Kikyo) postanowią znaleźć sposób na uleczenie pieska. Inu, pozbawiony swojej sprawności i ciągle w szoku pourazowym nie będzie mógł wyruszyć z wioski sióstr K. Shikon zostanie sprawiedliwie podzielony:
¼ dla Rin, która stanie się Youkajówną i pobierze się z Seshoumaru, jak trochę podrośnie (nie, nie zapomniałem o Jakenie-nowożeńcy go adoptują)
¼ dla Kagome, która zmieni się tak jak Rin w demona i będzie z Shippo szukać rozwiązania Inu-problemu
¼ dla Kougi, który weźmie ślub z Ayame i będą rządzić Wilczym Szczepem
¼ dla Inuyashy, żeby wspomóc jego proces leczenia (żeby nie cierpiał)
Seshoumaru, na proźbę Tria Miko na Literę K (Kikyo/Kaede/Kagome) wskrzesi Inu Taisho (dla niewtajemniczonych tatusia- Przywódcę Psów), może on coś wie o sposobie wykurowania rany Inu? Potem rzeczony Demoniczny Władca zasiądzie ponownie na swoim wygodnym tronie i zaprosi małżeństwo Sesho-Rin do swojego pałacu |
_________________ "Errare humanum est, in errore perservare stultum"
Yeah! Dorobiłem się Avka! |
|
|
|
|
Martita
uparta ślicznotka
|
Wysłany: 14-07-2006, 16:08
|
|
|
wy sobie normalnie jaja robicie...
Inu w świecie Kagome? czemu nie- w sumie, Inu poszedłby do wojsca. i zostałby poborowymXD
Kikyo umrze.
Kagome? Kagome zda do dobrego liceum...
Miroku: przestanie być zboczonym mnichem, wyzna miłość Sango i weźmie ją za żonę.
Shippo... trudno powiedzieć.... |
_________________ be a fan...
...love
...and kiss...
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 16-07-2006, 14:58
|
|
|
A nie prościej by było, jakby sie wszyscy pozabijali XD
A co do Inu w swiecie Kagome - eee coś mi zalatuje FY. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|