Za co to lubicie? |
Za co lubisz anime? |
Postacie bohaterow |
|
31% |
[ 18 ] |
Scenariusze |
|
15% |
[ 9 ] |
Kreske i animacje |
|
10% |
[ 6 ] |
Swiat przedstawiony |
|
18% |
[ 11 ] |
Za cos innego |
|
20% |
[ 12 ] |
Nie lubie anime (co ja tutaj robie?) |
|
3% |
[ 2 ] |
|
Głosowań: 38 |
Wszystkich Głosów: 58 |
|
|
|
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-03-2004, 09:40 Za co to lubicie?
|
|
|
Wlasnie: za co lubicie anime/mange ? Za postaci? Scenariusz? Animacje? Kreske?
A moze nie lubicie?
Ja chyba za postacie bohaterow i scenariusze opowiadajace dlugie iciekawe historie, niejednokrotnie leprze nawet niz ksiazki. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 10-03-2004, 13:35
|
|
|
Łoj! Trochę trudne...Na pewno uwielbiam bohaterów!!!!!! Przedstawiają (nasze) wady dzięki czemu tak ich kochamy, albo wręcz przciwnie ;P
Z drugiej strony zawsze była zapatrzona w kreskę. Kreska to moja miłość, ale bez wątku, akcji i atmosfery nie wiele daje...Świat częstojest podobny do naszego ale takie Slayers np.? Smoki, demony...miodzio więc też super!!!!!Więc na co ja mam głosować jak tyle głosów?
Chyba w końcu zagłosuję na bohaterów^^Oni tworzą, atmosferę, tło i nastrój.^^ W końcu to dla nich siadamy przed telewizor i z nimi przeżywamy przygody, nie? |
|
|
|
|
|
Aria
Matka Opiekunka
Dołączyła: 25 Paź 2003 Skąd: piąta cela po lewej ^^ Status: offline
|
Wysłany: 10-03-2004, 14:17
|
|
|
w każdym komiksie są bohaterowie. przygody. W "zwykłych" komiksach też można spotkać smoki i fascynujace scenariuszę i świetny humor.
Mnie zauroczyła kreska i styl malowania Anime i mangi. Szczególnie wręcz komiczne ujmowanie emocji na twarzy. To jest dla mnie w mangach piękne. |
_________________ http://niziolek.deviantart.com/
|
|
|
|
|
Ragnarok_666
|
Wysłany: 10-03-2004, 14:45
|
|
|
ja nie lubię szczególnie mangi i anime :)
raczej lubię poczytać /poglądać/posłuchać dobrych* rzeczy, i czasami tak się składa że japończycy czasem zrobią coś dobrego.
*czyli takich co mi się podobają |
_________________ przepraszam wszystkich |
|
|
|
|
jadz_i_ka
Dołączyła: 06 Kwi 2003 Skąd: z krainy wiecznej, pięknej szarości Status: offline
|
Wysłany: 10-03-2004, 16:07
|
|
|
w moim przypadku to zaczęło się w taki sposób. Od zawsze uwielbiałam rysować postacie i przyrodę. Nie budynki, czy roboty, ale rzeczy żywe. Będąc malym brzdącem prubowalam rysować ludzkie sylwetki, ale jak to zrobć kkedy do tych sylwetek nie umie rysować się dobrej twarzy? W tym momencie na ratunek przyszła mi manga, z postaciami nierealistycxznymi aczkolwiek z głownymi zasadami anatomii zapoznanymi :))) dzięki niej mogłam sie wyrzyć artystycznie, a i po jakimś czasie nauczyłam się robić portrety, gdy wiedziałam jak połączyć głowę z resztą ciała. oczywiscie nie chodzi jedynie o kreskę. W mandzę pociąga mnie również nietuzinkowe rozumowanie bohaterow. Może sie mylę, lecz osób rozumujących tak jak niektóre postacie z anime można szukać ze swicą. przyawyczajamy się do nich, lubimy ich coraz bardziej a po jakimś czasie uczymy się uwrażliwiać na cierpienie innych (nawet nieprawdziwych) ludzi. Manga i Anime (jeśli wybierzemy odpowiednie tytuły) potrafią rozszerzyć choryzonty i uwrażliwić człowieka na to co piękne (no i estetyczne:) No i uczą tolerancji wobec mniejszosci seksualnych:))) O fabule nie wspomne bo ona nierzadko najzwyczajniej powala. |
_________________ Syriusz i Ramus to piękna para...chyba właśnie pokochałam yaoi...
Wy również? |
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 10-03-2004, 18:16
|
|
|
Owszem bohaterowie są wszędzie i baśniowe istoty również,ale...nie chodzi o to,że po prostu są. W takich przykładowych Slayersach charaktery są praktycznie skrajne: Lina-choleryczka, Gourry-tępak totalny itp., itd. W Spidermanie np.chodzi tylko o przygodę a przeżycia i emocje głównego bohatera odeszły na trzeci, czwarty plan.Jego charakter również. W Slayersach? Wiadomo^^.
A rzadko gdzie jest taki humor jak w mangach. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 10-03-2004, 18:20
|
|
|
Świat. Zdecydowanie świat. Świat Slayers, świat Inuyashy, świat El Hazard, świat Last Exile... Oglądam anime dla tworzonych w nim światów. Cała reszta grać musi, ale dla mnie nie jest najważniejsza. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Justine
|
Wysłany: 10-03-2004, 20:58
|
|
|
Hm, zaglosowalam na "Postacie bohaterow" chociaz wlasciwie w moim przypadku o tym czy lubie dane anime czy tez nie decyduje wiele rzeczy, ale bohaterowie to podstawa. Nastepnie ciekawy scenariusz i interesujaca strona wizualna. Milym dodatkiem jest takze dobrze dopasowana muzyka. |
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 10-03-2004, 21:10
|
|
|
ja łosuje na "za cosinnego" bo dla mnei Anime musi mieć w sobie TO COŚ ,na co składa sie to wszystko co tam wymieniono i więcej, a rozumiem że ankieta jest ograniczona i pretensji nie mam...
ale Ave-z tego co ja wiem to Tobie w Anime było coś poza światem wymagane jeszcze o czym często wspominasz (i dlaczego to bohater nei mozę meić naprzykład głow konia T___T TO DYSKRYMINACJA!!:P)
a co do tej ostatniej opcji w ankiecie to nawet ciekawe czy kto kolwiek an nią zagłosuje^^" |
|
|
|
|
|
Ragnarok_666
|
Wysłany: 10-03-2004, 21:23
|
|
|
Ryu, zaispirowałeś mnie do podjęcia życiowej dezycyji
bo lubię nie anime, a fajne rzeczy |
_________________ przepraszam wszystkich |
|
|
|
|
Ch4os
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-03-2004, 21:25
|
|
|
Humor ... tia to jest jedn z ważniejszych rzeczy za które lubie anime. Reszta rzeczy też jest ważna, ale jednak jeśli coś może mnie rozbawić to mi się podoba :D |
_________________ "The vengeance of heaven is slow but sure!" |
|
|
|
|
Inai Nerse
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 10-03-2004, 21:49
|
|
|
za coś innego - bo lubię anime za całokształt, za świat, za bohaterów itd. nie rozdzielam tego na kawałki, dla mnie liczy się wszystko. |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 14-03-2004, 22:42
|
|
|
Ja też anime lubię za całokształt, musi mieć w sobie to coś. Jeśli jakaś część składowa nawala, to dany tytuł sporo traci w moich oczach. To jak muzyka, jak wokal słaby - nie da się słuchać, jak łomot - też nie da się słuchać :P. A jak wszystko współgra - poezja :). Bohaterowie, świat, kreska, klimat - wszystko jest dla mnie ważne.
Zatem coś innego :P. |
|
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 15-03-2004, 16:05
|
|
|
Zdecydowanie za to wszystko, co zostało wymienione - za fabułę, świad przedstawiony, bohaterów, kreskę... trudno było zdecydować się na jedno. |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 19-03-2004, 07:52
|
|
|
Ja nie wiem. Zagłosowałam na bohaterów, bo to oni zapadają najgłębiej w pamięc po oglądnięciu danej pozycji. Ale anime nie byłoby anime bez charakterystycznej kreski i - w większości przypadków, mam nadzieję - dopracowanego, zakręconego scenariusza. No i klimatu... |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
|