Chwalimy się? |
Wersja do druku |
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 28-05-2004, 07:07
|
|
|
Orta nie zauważyłam, bo się do budy spieszę. Fajniutki fik Sal. Mnie humoru nie zepsuło wręcz przeciwnie (ale to pewnie wynik mojej chorej psychiki). BAAAARDZO ładnie i w ogóle i w szczególe i tak dalej. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 28-05-2004, 09:09
|
|
|
Sal, podoba mi się>) Szkoda, że to tylko o Filii i Xellu... ALe ładny >)
Co do dialogów- w tym fiku niekonieczne były rozmowy. Tu głównie skupiłaś się na przeżyciach psychicznych Filii, no i oczywiście końcowymi wydarzeniami:) Możesz czasem zamiast opisywać jej przeżycia zrobić z niektórych refleksji monolog, albo dialog Filii z sumieniem, jej wątpliwościami, myślami czy czymś tam innym. To taka malutka podpowiedź^^, którą sama czasem stosuję:) Ale jak pisałam- tu nie było potrzeba jakiejś specjalnej ilości dialogów. Końcówka była stanowcza (mam na myśli zachowanie Xellosa) i dobrze.
Gdyby tylko prócz tej dwójki był "ktoś" jeszcze...; ) |
|
|
|
|
|
Saluchna
evil baka heavy metal fan
|
Wysłany: 28-05-2004, 16:20
|
|
|
Kurce, no... skąd wy wiecie, że to Xell? A jak to Val? XD
No dobra, to jest Xell... ale o tym w drugiej części miało być... chyba jestem przewidywalna ==' |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 28-05-2004, 16:29
|
|
|
A fakt, nie było tam imienia^^""" Jakoś mi się tak skojarzyło ^.^
Ła! Pseplasam^^""""" Za dużo naczytałam się fików i już się tak wżarło, że jak Filia to i Xell ^^" Może dlatego też, że ton pasował do Xelloska:) |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 28-05-2004, 20:28
|
|
|
Saluchna napisał/a: |
Racja... lepiej, żeby tu nie zaglądała ^^" |
<mina *_*Xellosa*_* kiedy atakuje ofiarę> Za późno, ja już tu zajrzałam, Ba!! pilnuję tego tematu...
Pewnie dlatego, że postanowiłam go nie kończyć ==' |
Sal co to ma znaczyć? Jak to nie kończyć?!?
Heh... dlaczego wszyscy o to pytają...? |
Bo to się zakończyło w momęcie nader uciążliwym dla wyobraźni żebyś teraz do tego nie pisała!!
Saluchna napisał/a: | Ja się przecież nie poddaję... tylko znam swoje możliwości ^^" |
Tak własnie mówią osoby które się poddają!!
Saluchna napisał/a: | A kiedy próbuję coś do f10 dopisać, to wena znika.. |
To niech przestanie znikać i się pojawi!! Złap ją na lasso i siłą przytrzymaj!!
A teraz opinia do nowego ficka:
1.Od razu widać, że to *_*Xellos*_* chociażby po wypowiedziach Filii
2.Dialogi nie były potrzebne, wręcz mogłyby popsuć nastrój
3.Ciekawe podejście do tematu długowieczności.
4.Brakuje mi tu kilku spraw:
-gdzie jest Val?
-gdzie jest Jiras i ten drugi
-jak są ubrani?<ALL: GLEBA>
5.A i niezgadza mi się historia Filii^^'' <-wiem, że się czepiam^^
Ogólną ocenę wystawie dopiero po zakończeniu całości, albo nie po zakończeniu Fate może cię to zdopinguje:P |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 03-06-2004, 11:31
|
|
|
No dobrze, obiecałam, to otwieram. Pomysł na topic jest bardzo dobry, ale wydaje mi się, że należy się trzymać schematu: link do fanfika + bezpośrednie opinie o nim. Jeśli chcecie sobie podyskutować, to - jeśli naprawdę nie możecie tego robić na privie - zakładajcie osobny temat dla danego fanfika (na przykład "Dlaczego nie będzie dalszego ciągu Fate" - na wypadek, gdyby Saluchna nie dość jasno to jeszcze wytłumaczyła). |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 03-06-2004, 18:48
|
|
|
Ekhm... Na WB znajdziecie mojego ficzka pt. "Flame". Jak na razie nie skończony, ale mam nadzieję, że się spodoba. Jakoś nikt jeszcze go nie skomentował, a jestem bardzo ciekawa waszych reakcji ^^. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Saluchna
|
Wysłany: 04-06-2004, 13:35
|
|
|
Przeczytałam do 5-ej części chyba..
I wiesz, muszę niestety powiedzieć że średnio mi się podoba ^^" Styl masz bardzo dobry, ale... po prostu nie przypadło mi do gustu. Może to ten mój wypaczony x/f-owy gust...? ^^" |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
|
Wysłany: 04-06-2004, 13:39
|
|
|
Wątek X/F pojawia się, ale dopiero później, więc się nie martw. A o gustach się nie dyskutuję, dobrze chociaż, że styl dobry ^^. Ale i tak postęp, ktoś to zauważył! |
O męcę twórczej:
|
|
|
|
|
Saluchna
|
Wysłany: 04-06-2004, 21:49
|
|
|
Heh.. a byłam pewna, że to się nie stanie...
Fate 10 |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 04-06-2004, 21:55
|
|
|
FATE!!!!!!!!!!!!!!!
Sal dzięki!!!! zaraz sie wypowiem^^
Mai sorki ale narazie twojego nie czytałam całego jakieś 3czy 4 części a te mi się podobały^^ |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 04-06-2004, 22:03
|
|
|
Mai_chan - Ja przeczytałem tylko ten list Zelgadisa do Amelii o którym mówiłaś. Ponieważ moje zdanie na temat tej pary jest powszechnie znane, powiem tylko, że nie jestem wstanie przeczytać historyjki z nią, choćby nie wiem jak dobrej. Stwierdzone naukowo;P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 04-06-2004, 22:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 04-06-2004, 22:09
|
|
|
Mai- ja podobnie. Zresztą sama wiesz. Nawet spróbowałam zacząć Twój nowy fik "Odchodzę" ale nie mogę, po prostu nie mogę!!! Przepraszam^^"
Sal- moje zdanie już znasz >]
Xellas- a tobie sierotko dawałam adres ^^"""" |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 04-06-2004, 22:15
|
|
|
przepraszam zalatana jestem^^
a "odchodzę" czytałam^^ i nawet nie takie złe mnie sie podobało^^ |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 04-06-2004, 22:16
|
|
|
Ja nie mówię, że złe. Tylko że przez to iż parka absolutnie mi nie leży (mówiąc delikatnie) nie mogę go czytać. |
|
|
|
|
|
|