Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
To jest naprawde śmieszne... |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 19-09-2005, 11:29
|
|
|
BetiiX napisał/a: | i co smieszniejsze, do architektury nie trzeba miec matury z matmy -_-" | Wiesz, ode mnie na SGH też matury z matmy nie chcieli. Bo i tak w programie były 2 semestry, więc jak ktoś to przeżył i zaliczył, to spoko wodza - liczyć umie... to uczelnia odpowiada za dyplom który wystawi, więc i tak musi (powinna... -__-") zweryfikować wiedzę absolwentów na wszystkich istotnych polach. A skoro tak, to niby po co mieliby patrzeć na maturę?
Tak naprawdę, sprawdzają maturę zerojedynkowo - jest matura, nie ma... Cała reszta to konsekwencja konieczności ustalenia kto dostanie darmowy indeks, a kto zapłaci. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 19-09-2005, 11:38
|
|
|
Cytat: | Karzde studia sa poronione dlatego ja zawsze wolałem wojsko :P |
Ja tam uważam, że wszystko (z wyjątkiem może więzienia) jest lepsze od wojska... A studia w szczególności :) |
|
|
|
|
|
Doreen
Little Lotte
|
Wysłany: 19-09-2005, 12:01
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Tak naprawdę, sprawdzają maturę zerojedynkowo - jest matura, nie ma... Cała reszta to konsekwencja konieczności ustalenia kto dostanie darmowy indeks, a kto zapłaci. |
Rozumiem, że mówisz o starej maturze?
W nowej to mamy piękne przeliczanie procentów na punkciki, potem się jeszcze to pomnoży przez jakieś ułamki (a co, ciekawiej będzie) i może się dostaniesz. A może nie. Dowiesz się tak 3 miesiące po maturze. W optymistycznej wersji.
Powiem tylko, że klęłam na to, że jestem rocznkiem świnek doświadczalnych. A teraz to się w sumie cieszę. Bo teraz zaczną to wszystko "usprawniać". Czyli najprawdopodobniej spartaczą to, co jakimś cudem całkiem poprawnie funkcjonowało. I dopiero będzie jazda :]
Ktoś już wpadł na gienialny pomysł, żeby nabór na studia odbywał się we wrześniu, bo się komisje nie wyrabiają ze sprawdzaniem matur. Nie wiem, czy to przejdzie, ale jakby co, to już będzie 4 miesiące czekania. I się dziwią, że nerwica dotyka coraz młodszych... |
_________________ "The tiny spark you give,
Also set my heart aflame...
That all the songs you hear me sing,
Are echoes of your name."
Ikonka stąd
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 19-09-2005, 13:58
|
|
|
Cytat: | Rozumiem, że mówisz o starej maturze? |
Nie. Zaocznych pytają tylko "czy ma pan/i jakąś maturę?"... no i kasę.
Dziennych pytają szczegółowo, bo część muszą "obsłużyć" za darmo, a tylko część mogą oskubać. I z tego co słyszę, rozmaite komisje biedzą się głównie nad tym, jak wyłowić tych co można oskubać -__- stąd cuda, rozmowy, ułamki, niewidy... coby obraz zaciemnić ^_~
Po rosnącej średniej niezbędnej do naukowego wnoszę, że co raz więcej ludzi zamiast się denerwować, płaci za pierwszy rok zaocznych, a dalej jedzie na naukowym, albo przenosi się na dzienne... Inna rzecz, że znam studentkę której profesor w przypływie szczerości walnął: "może pani nie pisać, na dzienne pani nie przeniesiemy, bo wiemy że pani ojciec może płacić" -__- |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 19-09-2005, 17:45
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Po rosnącej średniej niezbędnej do naukowego |
No cóż, jednym rośnie, innym spada. Znajomej na OiZ spadła z 4,8 do 4,2. Wpieniła się, bo miałaby taką średnią, jakby poprawiła jedną ocenę. Ale stwierdziła, ze po co, skoro i tak naukowego nie dostanie. A parę dni po przepuszczonym egzamie okazały sie prawdziwe reguły zabawy :P.
No z tym, że skubią, jak mogą - prawda, ale nie zawsze. Może mi sie uda wymigać od pewnych opłat :P. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
BetiiX
+Mala wiedźma+
|
Wysłany: 21-09-2005, 18:23
|
|
|
Doreen napisał/a: | W nowej to mamy piękne przeliczanie procentów na punkciki, potem się jeszcze to pomnoży przez jakieś ułamki (a co, ciekawiej będzie) i może się dostaniesz. A może nie. Dowiesz się tak 3 miesiące po maturze. W optymistycznej wersji. |
ja tez ten rocznik.. tak.. matury specjalnie robili nam w kwietniu i co?? wyniki na ostatni dzien czerwca laskawie przyslali (mogly byc wczesniej, ale a)pociag nie mialtorow, b) dyrektorka byla na urlopie ) .. eh, eh , eh!! |
_________________ ::Love is like wind, you can't see it, but you feel it::
::galeryjka na DA-> www.shy4.deviantart.com ::
::ja wcale nie jestem taka wredna jak sie moze wydawac, to tylko pozory^^":: |
|
|
|
|
Mariko
wanna-be seiyuu
|
Wysłany: 15-05-2006, 12:00
|
|
|
To inaczej wyglada. Nie ma komu sprawdzac matur. Dwa wy macie punkciki ale ze swoja nowa matura z miejsca dostajecie za piatki 90 punktow i mozecie tak naprawde byc sknczonymi polglowkami bo na studia sie dostaniecie. Chcoiaz z drugiej strony u mnie mnostwo polglowkow studiuje:/ |
|
|
|
|
|
Abigail
Naleśnikara
|
Wysłany: 15-05-2006, 13:09
|
|
|
Mariko napisał/a: | Dwa wy macie punkciki ale ze swoja nowa matura z miejsca dostajecie za piatki 90 punktow |
Eee, co? Nie rozumiem, jakie piątki? Przecież właśnie ocen teraz na maturze nie ma. |
_________________ Here's the last toast of the evening, here's to those who still believe
All the losers will be winners, all the givers shall receive
Here's to trouble-free tomorrows, may your sorrows all be small
Here's to the losers, bless them all! |
|
|
|
|
akaryuu
|
Wysłany: 15-05-2006, 13:12
|
|
|
korsarz napisał/a: | Ja tam uważam, że wszystko (z wyjątkiem może więzienia) jest lepsze od wojska... A studia w szczególności :) |
Lepsza od wojska jest sluzba wojskowa w czasie trwania studiow.. :] Ja chce jeszcze raz :] |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
pink.stranger
|
Wysłany: 15-05-2006, 15:35
|
|
|
Ktoś już wpadł na gienialny pomysł, żeby nabór na studia odbywał się we wrześniu, bo się komisje nie wyrabiają ze sprawdzaniem matur. Nie wiem, czy to przejdzie, ale jakby co, to już będzie 4 miesiące czekania. I się dziwią, że nerwica dotyka coraz młodszych...
Nie wiem jak to było na starej maturze, ale teraz przecież każdy w dzień egzaminu może zobaczyć poprawne odpowiedzi i sobie wyliczyć na ile procent napisał (nie licząc polaka of kors). Nie ma nerwówki czy ktoś zdał czy nie. A to czy ten wynik jest na tyle wystarczający by się dostać na wymarzone studia - to inna sprawa. Człowiek musi się w końcu czymś stresować......
PS Zdałam dzisiaj chemię :-) |
_________________ I can resist anything but temptation.... |
|
|
|
|
Maxia
Dark Star
|
Wysłany: 15-05-2006, 17:48
|
|
|
mój brat jako pierwszy zdawał mature nową....miał przekichane
1. do 30 wrzesnia wybierasz matury, a w grudniu uczelnie podały jakie matury chcą mieć
2. króliki doświadczalne z nich...jako pierwsi szli skrócone LO, technikum....
3. miał nerwówkę ^^ bo późno wyniki były, i musiał sie spieszyć ;)
dobrze że ja dopiero za 2 latka :D |
_________________ Be like a Stormrage.
Mad
And without mercy
To anyone |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 15-05-2006, 18:14
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Brokeback Moutain 2 |
Cóż, estetyka w przekazie może tylko pomóc, podejrzewam;P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-05-2006, 18:25
|
|
|
Kaczyński zaproponował by zrobić komisję do spraw zbadania wszystkich partii. Mówił mu ktoś, że w Polsce jest ok 350 partii ? |
|
|
|
|
|
Maxia
Dark Star
|
Wysłany: 15-05-2006, 18:27
|
|
|
widocznie nie ;)
ogólnie to się zastanawiam, kiedy ptasia grypa rozejdzie się po rządzie... |
_________________ Be like a Stormrage.
Mad
And without mercy
To anyone |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|