| Ogłoszenie |
|
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
| Bo życie jest piękne^__^! - wszystko, co dobre. |
| Wersja do druku |
BOReK 

|
Wysłany: 06-01-2007, 13:28
|
|
|
Jest taka gierka we flashu "Spirit of the Sword" ze świetną muzyką w openingu, której szukałem od dawna - wreszcie znalazłem XD. Żeby było ciekawiej, to to podobno jest melodia z Dance Dance Revolution, ale jest niesamowita (shamisen i techno daje niezły efekt).
Do tego zapoznałem się trochę z niektórymi tradycyjnymi melodiami na shamisen i poznałem tytuł tej, która mi się tak podoba - Rokudan. A wszystko z powodu Nitaboh, zaproponowanego przez pewną w zasadzie niegroźną, za co dziękuję ^^. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
 |
|
|
|
 |
moshi_moshi 
Szara Emonencja

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 06-01-2007, 20:05
|
|
|
Zupa którą dzisiaj ugotowałam dla mamy wyglądała dosyć podejrzanie, nie wyszła mi, kompletna porażka kulinarna i nie żeby było to coś wymyślnego- zwykła jarzynówka ( a kucharką jestem całkiem dobrą ), nie mam pojęcia co zrobiłam nie tak. W każdym razie mama zjadła cały talerz i poprosiła o dokładkę, , po czym stwierdziła że nie była taka zła -czego to głodny człowiek nie zje.
Teraz jak o tym myślę to może trzeba było jej jakąś deklarację dać do podpisu, że tą zupę to na własną odpowiedzialność pałaszuje.
BoRek ta piosenka ( Life's gonna suck...) jest fantastyczna, nie wiem czy mam przy niej płakać czy się śmiać! |
|
|
|
|
 |
Ysengrinn 
Alan Tudyk Droid

Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 07-01-2007, 17:18
|
|
|
W ramach patriotyczno-fanowsko-tanuczego obowiązku nabyłem drogą kupna Vampire Hunter D:Żądza Krwi. Jeśli napisy w filmie napisane są podobnym stylem co na okładce, to nie jest fajnie.
Ale oh well, za to mam oryginał jednego z ulubionych filmów anime:>. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
 |
|
|
|
 |
moshi_moshi 
Szara Emonencja

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 07-01-2007, 19:42
|
|
|
| Ysen daj znać jak się prezentują te napisy, bo ostatnio się zastanawiałam czy nie kupić Vampire Hunter, jak będzie tragicznie to postaram się wybrać coś innego. |
|
 |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-01-2007, 19:53
|
|
|
| Nie są złe, mam ten film i moim zdaniem warto kupić. Tym bardziej, że w filmie nie ma az tak wiele gadania. Jedynym minusem jest te kilka ładnych minut reklam na początku, ale dzięki nim VHD kosztuje 30 zł. |
|
|
|
|
 |
Lila 
BAKA Ranger

Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 08-01-2007, 11:42
|
|
|
Bo udało mi się namówić brata, byśmy poszli do polskiego kościoła wczoraj. No i poszliśmy :D – Brat był wściekły, bo kiepsko rozumiał do tego nie praktykuje… A Luna się wynudziła… ale mi się podobało… dawno nie byłam…
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Ale po mszy dostałam od brata w łeb.. za to, że jak klękaliśmy to mi było majtki widać :P
Bo się pokusiłam na kupno 3 książek Harry Pottera bo w końcu trzeba zobaczyć co ludzie w tym widzą… < warte te książki tępienia umysłu nastolatki ? >
Bo jednak stwierdzam, że siostra to rzecz święta… jak trzeba to jest ludziem… Zrobiłyśmy sobie piżamową imprezę u mnie w pokoju… Nawet jak teraz pomyśle, jak śpiewałyśmy Karaoke… to mi łzy ze śmiechu lecą… były chipsy, paluszki, ciastka… i oczywiście Pepsi… bo dzień bez pepsi to dzień stracony :> A jak spadła z łóżka… to był taki huk, że myślałam, że sobie coś złamała… Ale jak się zaczęła chichrać to wiedziałam, że jest ok. Jak ja kocham nasze wygłupy… w końcu wciąż jestem dzieckiem… i muszę to jeszcze dobrze wykorzystać :D
Bo poznałam nowe polskie przysłowie… Człowiek, człowiekowi Wilkiem. Nie podoba mi się zbytnio jego przesłanie, ale niestety taka jest prawda w świecie rzeczywistym… na co dzień widzę, jak Polacy robią tylko sobie na złość. Tylko, żeby mu było dobrze a reszta niech zdycha w rynsztokach… Czasem jak jestem z Luną na mieście… to rozmawiamy po Polsku jak jej już ciężko po Niemiecku… i zdarzało się, że nas zaczepiali Polacy… i tak bez niczego się pytali, jak długo tu jesteśmy, z kim, gdzie mieszkamy, co tu robimy, jak nasz angielski i zawsze, czy nie znamy jakiejś Pracy dla polaków… Wtedy zawsze odpowiadam grzecznie po niemiecku, że niestety nie mowie po polsku, a jak mówi, że słyszał, to mówię po francusku, że mu się przesłyszało… najczęściej albo odchodzą, albo zaczyna mnie od różnych wyzywać… to mu jeszcze grzeczniej i spokojniej po włosku, że ma odejść, albo zawołam policję… wtedy już zawsze odchodzą :P – pewnie nawet nie rozumieją, ale się zmieszają tak, że nie wiedzą po jakiemu do mnie mówić…
- kiedyś miałam taką śmieszną sytuacje… że Luna chciała spróbować mojego sposobu i kazała mi się nie wtrącać… i ktoś do niej zagadał… to ona po niemiecku… koleś zaczął po niemiecku… to ona po hiszpańsku, koleś też… w końcu go wyzwała po rosyjsku, bo się wkurzyła… to on ją grzecznie po rosyjsku przeprosił i poszedł… Miała pecha, bo koleś też świetnie w kilku językach mówił… dla tego, dobrze jest znać Japoński, bo się ludzie nie łapią :D Niestety, jestem za leniwa aktualnie, by się go uczyć…
Ale mi post wyszedł…
Bo kocham z rana gorącą „chokolate” :D
Bo dziś znowu szkoła :D do tego Matematyka :D
Bo stwierdzam, kolejny raz z resztą, że lepiej spać w domu z bratem siostrą niż samemu z… nikim… bo nikogo nie ma u mnie w mieszkaniu ;( i jakoś dziwnie się czułam w sobotę…
Bo… widziałam Bloodrayna – ( tak, tak.. film… ) Niemiecka produkcja…. Ale film kiepski… popsuli… miał bycz czad… a jest… lipka…
Bo mnie bolą oczka i mam powód by nosić okularki – głupie co? Kto lubi nosić okularki jak nie musi ? ( ja ) bo noszę tylko jak mnie bolą albo robie coś przy komputerze… TV… lub gdy czytam… <poprawia okulary na nosie> więc jednak, dość często…
Bo jutro, max po jutrze dostanę moje „Oczojebne Rajstopy” – tak gdzieś czytałam o tym produkcie… 40 den w pomarańczowo-czarne poziome paski :D będą pasowały do mojej ukochanej jeansowej spódniczki z pomarańczowymi wstawkami i obszyciami oraz do tej czarnej z kieszeniami.. a na pewno do swetra mojego pomarańczowego :P coś mi taki rudo-pomarańczowy dobrze leży, kocham taki kolorek :D
Bo moja kolekcja kart wzbogaciła się o Kika niezłych egzemplarzy… NP.: Dark Jollteon – bardzo rzadka i okazała karta :D do tego w dobrym stanie… :D A tak to kilaka nowych kart weszło w skład mojej talii Pokemon…
Bo moja ukochana karta Totodile z Super Star Edition poszła w górę… Podobno koleś który miał aż 3 takie spalił je… nie wiem dl czego… rzadkość tej karty polega na tym, że karty z tej edycji zostały wydrukowane tylko raz i w 100 egzemplarzach każda… Ja mam niestety tylko jedna… ale kupiłam ją za 10p… ( 60 groszy ) a aktualnie na targach stoi… 430$ - mi się to podoba :D ale nie zamierzam jej wydawać… może jeszcze urośnie cena… a do tego ma za słodki obrazek… PS: miałam jeszcze Cintaquila czy jakoś tak… ale poszedł za 780$ na aukcji w wakacje jeszcze… troszkę żałuje… bo miał prześliczny obrazek… :(
Będzie tego… |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
 |
|
|
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 08-01-2007, 13:53
|
|
|
| Lila napisał/a: | | bo dzień bez pepsi to dzień stracony :> |
Popieram :) cola dobra rzecz...
Bo doszło do mnie zamówienie z Waneko ("Kana na wesoło - Hirigana" i "Otaku 2") :) Książka o hirikanie nawet niezła, tylko, żeby ten niedźwiedź w prawym górnym rogu kartki z ćwiczeniami mówił coś innego, niż tylko "ćwicz, albo przylutuję gajowemu"... baka kuma :]
Tylko ciekaw jestem, ile stron będzie miała książka o Kanji... Pewnie conajmniej 10000...
Drugi numer Otaku też jest niezły, ma mniejszy format, niż się spodziewałem (patrząc na rozmiary paczki chciałem nawtykać Waneko, że musiałem zapłacić za niepełne zamówienie).
Na pierwszy rzut oka prezentuje się nieźle, a komiks na końcu jest fajny :)
- Na pomoc przybył Rzon Miszel Rzar (Jean Michel Jarre)... XDDD
Nie wiem, co mnie napadło, obejrzałem sobie dzisiaj "Króla Lwa" :3 jak na kasetę VHS mającą ponad 10 lat trzyma się nieźle :) . A cytaty typu "dziki zdziczały już do reszty", czy "dla takich łachmytów Pan świnia!" nadal bawią :) . Już nie mówiąc o rozbrajającym widoku roześmianego Eda :} |
Ostatnio zmieniony przez korsarz dnia 09-01-2007, 10:39, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Mai_chan 
Spirit of joy

Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 08-01-2007, 16:01
|
|
|
Bo w tym tygodniu dzięki zmianom w planie, nieobecności matematyka od rozszerzenia i kombinowaniu z polonistką od wtorku do piątku na 9.15 do szkoły...
Buhaha! Chodzenie do szkoły na dziewiątą jest DOBRE!
Bo geografka zapomniała dzisiaj klasówek, dzięki czemu nie dostałam gały na dobry początek semestru... |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
 |
|
|
|
 |
Mai_chan 
Spirit of joy

Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 10-01-2007, 16:40
|
|
|
O, nikt nie ma powodów do radochy?
A bo kupiłam sobie dziś za niecałe dwie dyszki coś, co się nazywa "Heroes of Might and Magic Saga". Tak, wszystkie trzy części. Tak, z dodatkami. I, żeby było jeszcze zabawniej, wersja PL XD
A to wszystko przez zjazd zimowy, mówię wam _^_ |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
 |
|
|
|
 |
korsarz 
a taki jeden...

|
Wysłany: 10-01-2007, 16:48
|
|
|
| Mai_chan napisał/a: | O, nikt nie ma powodów do radochy?
|
Sesja się zbliża... |
|
|
|
|
 |
BOReK 

|
Wysłany: 10-01-2007, 19:25
|
|
|
E tam, sesja. Nie jest tak znowu najgorzej (w porównaniu z tą, która mnie czeka za pół roku - mechanika kwantowa X_X).
Bo zaliczyłem poniedziałkowe kolokwium z mechaniki, a spisałem je na straty. Nawet 3,5 mi się udało wyciągnąć tym, co tam powypisywałem XD. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
 |
|
|
|
 |
Mao 
Your Kitty :*

|
Wysłany: 10-01-2007, 19:52
|
|
|
Bo pobiegałam dziś sobie za piłeczką od basketu xD
Bo mi nawet wychodziło xD
Bo wygrałyśmy mecz xD (i tak nie przechodzimy dalej, ale cóż.. to naszczęście tylko licealiada... powiatowe po feriach... łiiiii <kibice szaleją> xD )
Bo po raz pierwszy, od prawie tygodnia, nie mam ochoty zaszyć się w pokoju pod kołdrą i wypłakiwać smutki w "jasia". |
_________________ Tomedonai negai kara hitotsu dake kanau no nara
Dare ni mo yuzuritaku wa nai yume wo tsukamitai to omou yo...
 |
|
|
|
 |
achiever -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 10-01-2007, 23:28
|
|
|
| Całkiem ciekawie mi się dziś trafiało, czego finałem było niespodziewane spotkanie czekając na zielone, do tego ładne:) |
|
|
|
|
 |
gadrael 
Ukryty we mgle

|
Wysłany: 11-01-2007, 15:47
|
|
|
| Zostałem odpowiednio zmotywowany przez szefa do pracy w nadgodzinach ;) |
|
 |
ghostface 

|
Wysłany: 11-01-2007, 17:54
|
|
|
Bo zamiast tradycyjnego żółtego Bica kupiłam sobie very cute długopis, też za 1,30 i cienkopiszący.
Bo pomalowałam paznokcie, czego nigdy nie robię, i wyglądają bardzo fajnie.
Bo mam trochę więcej zapału ostatnio i przechodzi mi to męczące znudzenie wszystkim ^^ |
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|