Bo życie jest piękne^__^! - wszystko, co dobre. |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 17-02-2006, 12:42
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Dziś rano na balkonie siedział mi wypasiony jastrząb*__* |
Cytat: | A ja dziś w ogrodzie miałem wojny krukowatych o chleb |
A sie macie czym chwalić. Ja mam bażanty i kuropatwy w kurniku... (na serio). Przychodzą zimą, jesienią i wczesną wiosną z łąk i się stołują bezczelne! Kilka razy zdarzyły się też sarny na podwórku. Teraz, kiedy nikt nic nie robi w polach wszelki zwierz dziki rozplenił się straszliwie. Minęły czasy, gdy dojrzeć zająca było wyczynem! |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 17-02-2006, 12:42
|
|
|
Że tak pociągnę wątek ornitologiczny: masz na myśli czarnowrony, który o ile się nie mylę w Polszcze nie występuje, czy gawrony;>? A co do drapieżcy: sporo jest gatunków małych sokołów - drzemliki, pustułki, kobuzy itede. Albo krogulec.
EDIT z ostatniej chwili - ojciec mówił, że na balkonie pojawiają się śmieszne ptaszki o grubych dziobach, ale nie umiał wskazać gatunku. Przed chwilą zaprezentowały mi się, tuż za oknem przy którym stoi komp, jer i dzwoniec. Śliczne są. Co prawda pewnie pozarażały już wszystkie wróble ptasią grypą, ale co tam;P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 17-02-2006, 13:15
|
|
|
Kiedyś rodzice ustawili na podwórku karmnik i do słoniny przyleciał dzięcioł (nie, nie robił za młot pneumatyczny ;) ) *__* i też się "bawił w kolibra" :)
Kaczki to w każdym mieście można spotkać (wystarczy, jak jest rzeka lub jezioro), podobnie jak gołębie, czy wróble. A do łabędzi lepiej nie podchodzić, strasznie łatwo się wkurzają... |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 17-02-2006, 22:59
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Że tak pociągnę wątek ornitologiczny: masz na myśli czarnowrony, który o ile się nie mylę w Polszcze nie występuje, czy gawrony;>? | Gawron powinien mieć bardziej ostry kąt między 'czołem' a dziobem; te dranie wyglądają idealnie jak całkiem czarna wersja wrony siwej. Gdyby nie były głupie, i nie odzywały się inaczej, to bym twierdził że kruki. Cóż, może jednak gawrony?
Ysengrinn napisał/a: | A co do drapieżcy: sporo jest gatunków małych sokołów - drzemliki, pustułki, | Ha. To wcale małe nie było, wielkości wrony właśnie. Więc nie pustułka, bo byłaby mniejsza. Zresztą pustułki widuję latem.
A dziś były też (chyba) rybitwy. Całe białe, skrzydła z wyraźnym załamaniem linii. Słyszałem że łowią ryby w Wiśle przy siekierkach i białołęce... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-02-2006, 01:55
|
|
|
bo mam znowu dwa dni wolne <płacze z radości>
bo doszłam do wniosku, że po 2 i pół roku nauki angielskiego wspomaganego oczytaniem będę zdawać rozszerzoną maturę z tego języka
i naprawde mam szansę dostać przyzwoity procent...
bo został mi do przejrzenia tylko dział off-topic, a na początku wieczoru nieprzeczytane było prawie 400 postów
bo właśnie powiększyła mi się rodzina! <ściska brata>
bo Kokia i 'Ai no merodii' oraz nieuzasadnione śmianie się do siebie na szkolnym korytarzu
bo znowu mnie bierze i zobaczymy co z tego wyniknie ^__^'' |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 18-02-2006, 08:33
|
|
|
Cytat: | i naprawde mam szansę dostać przyzwoity procent.. | .
To dzisiaj dają wódkę za zdanie matury o.O? |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-02-2006, 10:47
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | To dzisiaj dają wódkę za zdanie matury o.O? |
PAC! Ysena w łeb
Baka Ysen...
czy wszystkim procenty od razu kojarzą się z alkoholem? poza tym ja nie piję n__n'' |
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 18-02-2006, 11:30
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | To dzisiaj dają wódkę za zdanie matury o.O? |
A nie lepiej jakiegoś browca? :)
Bo mam nowego gnome'a. I pełno gierek, wai! :D |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 18-02-2006, 17:28
|
|
|
Bo odkiedy zająłem 3 miejsce na turnieju przestano mi porzyczać figurki. Zmusiło mnie to do gry własnymi modelami...
Od razu widać poprawe: 2 miejsce! |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 20-02-2006, 00:08
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | EDIT z ostatniej chwili - ojciec mówił, że na balkonie pojawiają się śmieszne ptaszki o grubych dziobach, ale nie umiał wskazać gatunku. |
Może grubodzioby? Od paru lat się pojawiają u mnie w okolicy. I faktycznie mają grube dzioby :) |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 20-02-2006, 00:11
|
|
|
Nie, bo ciemne:).I już zidentyfikowane jako dzwońce. |
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 20-02-2006, 10:56
|
|
|
Ysen - na JPG które znalazłem żaden dzwoniec nie jest ciemny, niby brązowe, ale takie raczej jasnawe były :P
Bo wróciłem znów się zadomawiać tutaj ^-^ |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 20-02-2006, 12:27
|
|
|
Cieszymy się:]. A dzwoniec jest zielonkawy, tylko ojciec pod światło patrzył wtedy:P. Natomiast grubodziób jest zbyt specyficzny, by go z czymkolwiek pomylić i ojciec by go raczej poznał. |
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 23-02-2006, 14:02
|
|