Bo życie jest piękne^__^! - wszystko, co dobre. |
Wersja do druku |
Mitsurugi 
Wieczny Marzyciel

|
Wysłany: 20-10-2009, 18:45
|
|
|
Bo wreszcie piszę z nowego komputera! :D :D :D Życie jest piękne! |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
 |
|
|
|
 |
Sasayaki 
Dżabbersmok

Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 21-10-2009, 17:41
|
|
|
"Wykrzyczałam się" w Zupie..., zjadłam trochę czekolady, przeczytałam dwa chaptery Nodame Cantabile i czuję się już lepiej :] |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
 |
|
|
|
 |
krew_na_scianie 
kościsty seksapil

Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 21-10-2009, 20:10
|
|
|
Bo z tatą jest wszystko w porządku!! Normalnie kamień spadł mi z serca, koniec dołów i niebezpiecznych myśli na dobranoc. Mogę w reszcie uwierzyć, że wszystko ułoży się w porządku.
Bo jest tyle ludzi na których można polegać w trudnych chwilach - za to serdecznie dziękuje :)
Bo "Bękart Wojny" to na prawdę dobry film. Aż nabrałam ochoty częściej odwiedzać kino. |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
 |
Zegarmistrz 

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-10-2009, 15:31
|
|
|
Przyszedł Muchkin (Bites, Gotycki). Bo byłem na pokazach psów roboczych, a jako dziennikarz dostałem miejsce w restauracji przy barku. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
 |
|
|
|
 |
Mitsurugi 
Wieczny Marzyciel

|
Wysłany: 22-10-2009, 15:39
|
|
|
Bo kurs japońskiego jest świetny, a nasz prowadzący jest genialny. Szkoda tylko, że jak coś tłumaczy to w 3 językach- w swoim rodzimym, angielskim i miesza w tym słówka z polskiego, tak, że trzeba być przez 3 godziny skoncentrowanym na maxa.
Bo pozwolono mi zaliczyć język japoński jako język dodatkowy na studiach. Nie muszę brać języka którego nie chcę się uczyć. Jupiiiii! |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
 |
|
|
|
 |
Hisayo 
Mniumniu! ♫

|
Wysłany: 22-10-2009, 15:55
|
|
|
Bo wreszcie przyszła tak długo oczekiwana paczka, haha - blisko 20 wydań specjalnych!! Cus, miód i orzeszki solone...
Bo jutro jest impreza i mogę się zając przygotowaniami stroju, bo dzisiaj nie mamy lekcji~... Trudno mieć pracę domową, jak zamiast matematyki ma się religię i w dodatku z księdzem.
no i teraz mogę się zając radosnym (?) przygotowywaniem ubrań... ~.~ |
_________________ I tried, and therefore no one should criticise me!
 |
|
|
|
 |
Easnadh 
a wee fire

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 22-10-2009, 18:05
|
|
|
Bo w końcu wróciłam do domu (w sumie homeworków znowu mam masę, ale jakoś przeżyję), a po powrocie zobaczyłam w swoim pokoju nowy czarny płaszczyk na jesień (hura!) i drugą część łzawej opowieści o Edwardzie i Belli (hura?).
A poza tym w końcu przesłuchałam całe słuchowisko "Narrenturm" i chociaż wiele głosów czy sposobów wypowiadania kwestii wyobrażałam sobie inaczej, to bardzo mi się całość spodobała (no, Reynevan ma dość drętwy i egzaltowany głos, ale ostatecznie ujdzie). Scena egzorcyzmów jest świetna. A teraz to ja bym chciała jeszcze kawałek z Rurką-Petrurką z "Bożych Bojowników" usłyszeć... |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
 |
Crofesima 
Captain Narcolepsy

Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 22-10-2009, 18:29
|
|
|
Bo nasze akcje z dziewczynami są takie głupie, ale dzięki temu po prostu cudowne. Stanowczo tego potrzebowałam. Tak się uśmiałam, że przez całą drogę powrotną z uczelni miałam banana na twarzy.
W ten sposób powstają niezapomniane chwile. Wręcz nie mogę doczekać się jutra~
A ponadto 'Seks w Wielkim Mieście'. Big, ty... ty... mężczyzno! |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
 |
Salva 
Prince Charming

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 22-10-2009, 22:45
|
|
|
Bo nie masz to jak piękny pierwszy raz z właściwą osobą (i errorujcie się ludziki).
Bo tysiąc to zaiste piękna liczba. |
|
 |
Loko 
Aspect of Insanity

Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 23-10-2009, 01:56
|
|
|
Bo po raz pierwszy w życiu popłakałem się ze śmiechu oglądając anime. Dzięki ci Ouranie! |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
 |
cehijow 
Sługa Miecza i Korony

|
Wysłany: 23-10-2009, 11:15
|
|
|
Bo na Wydziale Humanistycznym US był otwarty wykład: "Odmienność kulturowa Japonii". Wykład był świetny(złe było tylko to że mój wydział jest w innym miejscu Szczecina i było daleko). Jak to na takich wykładach zaczął się przedmową o okrzemkach(tak, wiem że to nie ta tematyka) i piosenką w wykonaniu kierunku muzycznego: "Ulica japońskiej wiśni". A czy wspominałem że wykład był wspaniały?:). Profesor przedstawił tytułową odmienność słowem nie wspominając o anime czy mandze. Nawet pośrednio. Widać jest to możliwe. Oby w Szczecinie było więcej takich atrakcji. |
_________________ Lecz biedny jestem: me skarby – w marzeniach,
Więc ci rzuciłem marzenia pod stopy,
Stąpaj ostrożnie, stąpasz po marzeniach.
William Butler Yeats. |
|
|
|
 |
Keii 
Hasemo

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 23-10-2009, 11:40
|
|
|
cehijow napisał/a: | Profesor przedstawił tytułową odmienność słowem nie wspominając o anime czy mandze. Nawet pośrednio. Widać jest to możliwe. |
Jako student 4 roku japonistyki, który niejeden przedmiot o Japonii już miał, powiem że to jest wręcz najzupełniej normalnie, manga i anime pojawia się w takich prelekcjach naprawdę skrajnie rzadko :) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
 |
|
|
|
 |
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 23-10-2009, 11:40
|
|
|
Bo starsza pani w autobusie powiedziała mi, że ładny ze mnie chłopczyk ;D
Ja to mam branie. |
|
|
|
|
 |
Mai_chan 
Spirit of joy

Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 23-10-2009, 13:08
|
|
|
Niaf niaf niaf!!
30 miejsce na liście rankingowej dla kierunku zarządzanie ze średnią 4,67. Co oznacza, że na 99% dostanę to stypendium :D
(Niech się tylko komisja przebije przez te wszystkie błędnie wypełnione wnioski o socjal... ==') |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
 |
|
|
|
 |
Sasayaki 
Dżabbersmok

Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 23-10-2009, 14:52
|
|
|
Bo dzisiejszy "fakultet" z semiotyki był tak zakręcony @___@ I wyszło że jednak mogę się z niego wypisać XD A wszystko co kłopotało nas od dwóch tygodni załatwiło zaczepienie doktora na schodach... |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
 |
|
|
|
 |
|